08.05.2014 14:28 Leeftijd: 50 days

ONR – ZFC ZUIDLAREN

Afgelopen zaterdag speelde ONR1 op een zonovergoten sportpark “De Hullen” zijn laatste thuiswedstrijd dit seizoen. Tegen was ZFC uit Zuidlaren. We hadden immers nog wat recht te zetten omdat we de eerste wedstrijd tegen ZFC jammerlijk met 5-2 verloren. Bij winst vandaag waren we verzekerd van klasse behoud dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een spannende wedstrijd.

ONR begon zeer gretig en gedreven aan de wedstrijd. Een overtreding op Tim leverde ONR in de 3e minuut een vrije trap op, die door Hendrik maar net over werd geschoten. De volgende goede kans voor ONR kwam 2 minuten later. Karsten veroverde de bal op het middenveld en speelde Hein in, die er een corner uithaalde. Uit de corner van Hendrik was het Hans die net naast het doel kopte. Vlak daarna werd Jos Lamain van ZFC goed ingespeeld en leek hij gevaarlijk te worden maar Ties en Rens verdedigden hem goed zodat ONR via Karsten wel balbezit had. Het eerste schot op doel van ZFC was in de 9e minuut toen een afstandschot ruim over het doel van Harmen ging.

Uit de daaruit volgende doeltrap van Harmen zette ONR een mooie aanval op. Anko gaf een prima voorzet op Hans die vrij kon in koppen maar de bal miste kracht en richting waardoor keeper Pfundt van ZFC de bal eenvoudig kon vangen. ZFC kreeg even later op een vrije trap op ruim 20 meter voor het doel van Harmen. Een prima mogelijkheid zou je zeggen maar de vrije trap werd hard en onzorgvuldig genomen zodat de bal ruim naast ging.

Daarna zakte het nivo ietsjes weg maar het bleef het er niet minder spannend om. Beide ploegen kregen in de periode erop weinig tot geen kansen. Na ruim een half uur spelen krijgt ZFC via verdediger van Weringh de bal en na een 1-2 met Jos Lamain kwam de doorgelopen Weringh vrij voor het doel en schoor hij de 0-1 (32.) binnen. ZFC hield niet lang de voorsprong vast. Uit een corner van Hendrik kopte Ties de afgeslagen bal weer in en uit de kluts was het Tim die de bal langs keeper Pfundt van ZFC in het doel schoot: 1-1 (36.)! De sterk spelende Jeroen pikte in de 38e minuut de bal op en na goed werk van Sander kreeg ONR een corner. De corner, getrapt door Jeroen, leverde geen kans meer op en zo gingen de beide ploegen met een 1-1 ruststand aan de thee.

ONR kwam sterk en zeer gemotiveerd uit de kleedkamer. Een sterke individuele actie van Tim werd beloond met een vrije trap. De vrije trap van Hendrik werd goed door ZFC uitverdedigd. ONR werd alsmaar sterker en ZFC stelde er weinig tegenover. Spits Poorta van ZFC lag bij Ties aan de ketting en de passing van ZFC werd als maar slordiger. ONR stelde er een gezonde portie vechtlust tegenover en dat had zeker effect. Een mooie 1-2 tussen Karsten en Jeroen leverde Hans weer een prima kans op maar zijn schot ging net naast.

Na een goede voorbereidende actie van Hendrik werd Hans weer in stelling gebracht. Het harde schot werd door een verdediger van ZFC geblokt zodat ONR een corner mocht nemen. De corner leverde jammer genoeg niks op. Tim en Hendrik hadden het vandaag op hun heupen en passeerden vaak hun tegenstanders. De voorzetten werden keer op keer onschadelijk gemaakt door de verdedigers van ZFC.

Met nog een dikke 25 minuten op de klok werd Rens vervangen door Wouter. ONR bleef goed aan de bal en probeerde zo een doelpunt te forceren. Met een uistekende dieptepas van Ties werd Hans bereikt. Hans nam de bal prima aan schoot uit de draai hard de 2-1 (67.) tegen de touwen!! ZFC zette daarna nog wel even aan maar gevaarlijker dan een goed gevangen corner door Harmen werden ze niet. En vijf minuten later werd Tim gewisseld voor Leon. Leon kreeg vrij snel een goeie kans op de 3-1 nadat hij 1 op 1 met keeper Pfundt van ZFC kwam te staan maar op het laatste moment werd Leon goed verdedigd zodat ONR een corner kreeg. De corner draaide gevaarlijk in maar werd prima gepakt door keeper Pfundt van ZFC.

Een scherpe counter van ZFC dreigde nog voor gevaar te zorgen maar een prima ingreep van Sander voorkwam dat de bal voorgezet kon worden en zo de mee opgekomen Bert Oosterveld van ZFC kon bereiken. De hoekschop werd door van Weringh van ZFC hard naast gekopt zodat het een spannende slotfase bleef. Goed verdedigen van Wouter en Ties leverde ONR via Karsten weer bal bezit op en ONR bleef druk houden op ZFC om de bevrijdende 3-1 te scoren. De laatste wissel werd met nog een dikke 5 minuten, plus extra tijd, door Marco toegepast door Hans naar de kant te halen en Mitchell in te brengen.

De wissel had wel degelijk effect want de hard werkende Mitchell verstoorde met regelmaat de opbouw van ZFC en ZFC kwam er eigenlijk niet meer aan te pas om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Het leek wel of de fut er bij ZFC uit was en ONR profiteerde daar van. Een goed aanval van ONR in de laatste minuut over meerdere schijven, via Karsten en Jeroen, zorgde door een scherpe voorzet van Hendrik voor veel gevaar voor het doel van ZFC. Maar uiteindelijk was het Leon die de bevrijdende 3-1 (93.) wist binnen te schieten!! Direct na de 3-1 floot de verder prima fluitende scheidsrechter van Rijn uit Utrecht voor het einde.

Met dit uitstekende resultaat is ONR weer verzekerd van een jaar in de 2e klasse!! Een knappe prestatie van het team en staf! Aanstaande zaterdag speelt ONR1 de laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen FC Meppel. Het belooft een spannende wedstrijd te worden omdat Meppel nog niet helemaal veilig is en met Groen Geel, Marum en VHK zal uitmaken wie er met Aduard degradeert en wie er nacompetitie om lijfsbehoud/degradatie moet gaan spelen. ONR kan bij winst zelfs nog 5e worden ( afhankelijk van TKB) en dat mag een super prestatie genoemd worden als dat lukt!! Alle supporters bedankt voor de steun en hopelijk tot a.s zaterdag in Meppel!!