Foto's kampioensbekers voor E5 - 31/0514

De laatste competitiewedstrijd - 31/05/14

Op zaterdag 31 mei speelde E5 thuis tegen Lucurgus E5 de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De toppers van E5 hadden zich ten doel gesteld om ongeslagen te blijven. Het kampioenschap was vorige week al gevierd. Wat kon er nog misgaan? Dat Lycurgus een goede tegenstander bleek te zijn, was wel verwacht. Het was aan het begin van de wedstrijd daardoor misschien een beetje aftasten. Wel speelde ONR beheerst, maar het duurde even voordat het eerste doelpunt viel. Na een strakke assist van Tieme wist Joost de bal goed af te werken op de goal: 1-0. Verdediger Joris had de smaak weer te pakken. Op bijna dezelfde wijze als vorige week wist hij de bal met een prachtig hoog schot in de goal te krijgen: 2-0. Sebastiaan, die inviel voor de afwezige Tycho, wist even later met een mooie soloactie de bal tussen de palen te laten verdwijnen: 3-0. Daarna had Lurcurgus een paar goede kansen. Een zeer fraaie redding van keeper Gijs en daarna een wonderbaarlijke redding van Stijn konden voorkomen dat er twee doelpunten tegen kwamen. Maar toch wist Lucurgus later te scoren: 3-1. Met deze stand werd het rust. 

Na de rust leek ONR sterker te zijn. Na een kortgespeelde corner van Tieme op Thijs wist Thijs de bal over alle spelers heen in de verre hoek te schieten: 4-1. Wat kon er nog misgaan? De spelers van Lucurgus begonnen in dit deel van de wedstrijd ineens beter te spelen. Met name de meiden van dit team waren sterk aan de bal. In enkele minuten was de stand 4-4! De coaches van ONR moesten nu volop aanwijzingen geven. "Niet door het centrum spelen" werd een veel gehoorde kreet. De jongens en het meisje van E5 moesten beter gaan spelen om te voorkomen dat het ongeslagen kampioenschap er één met een gelijk spel of zelfs een verliespartij zou worden! Voor het publiek was het laatste deel van de wedstrijd spannend. Er waren nog goede kansen voor ONR die op een haar na gemist werden. Ook Fleur kreeg nog een kans. Tenslotte wist Tieme aan het eind van de wedstrijd nog twee keer te scoren vanuit spitspositie (6-4) en was het ongeslagen kampioenschap een feit. Gefeliciteerd, kanjers!

ONR E5 tegen SJO De Held E9 - 24/05/14

(Binnenkort staat hier het verslag van Fleur).

WEER KAMPIOEN!!! - 24/05/14

Toppers van ONR E5, van harte gefeliciteerd met het tweede kampioenschap van dit jaar! We zijn apetrots op jullie!

De ouders van ONR E5

E5 wint de topper om het kampioenschap - 17/05/14

Zaterdag 17 mei mochten we de uitwedstrijd spelen tegen VEV E4. Dit was het enige team dat ons nog kon stoppen, want de andere wedstrijden wist E5 tot nu toe allemaal te winnen. Vóór de wedstrijd waren we wel wat gespannen, want van de 2 eerdere ontmoetingen met dit team verloren we de eerste wedstrijd in het najaar met 5-1. De vorige wedstrijd in de voorjaarscompetitie keken we in de rust tegen een 4-2 achterstand aan, die we in de 2e helft knap wisten om te buigen naar een 7-4 overwinning. We moesten deze wedstrijd dus vol aan de bak. (Overigens was de 1e wedstrijd tegen VEV E4 de enige officiële wedstrijd die E5 dit hele seizoen heeft verloren!)

We begonnen deze wedstrijd prima en na enkele goeie mogelijkheden wist Joost de openingstreffer te maken. Op dat moment leek het alsof we deze wedstrijd naar ons toe zouden kunnen trekken. Maar gaandeweg de 1e helft werd VEV steeds sterker en na een onderschepte uittrap maakten ze de terechte gelijkmaker en gingen vervolgens door naar een 2-1 voorsprong. Dat was wel even een tegenslag, maar E5 rechtte de rug en wist de gelijkmaker te maken. Daarna maakte Tieme vanaf rechts een aantal goeie acties met prima voorzetten, maar helaas viel hier geen treffer uit. Na onnodig balverlies op het middenveld wist VEV juist vlak voor rust te scoren waardoor we met een 3-2 achterstand enigszins teleurgesteld de rust in gingen.

Na een goeie peptalk en het uitspreken van vertrouwen in een goeie afloop ging E5 weer gemotiveerd het veld op. De 2e helft werd zelfs nog spannender dan de 1e. We wisten dan ook de gelijkmaker te maken. Maar VEV was het daar niet mee eens en maakte op hun beurt de 4-3: stonden we weer achter. Door goed te voetballen en met veel inzet wisten we goed in de wedstrijd te blijven en weer gelijk te komen: 4-4! Maar juist nadat we weer terug kwamen, maakte VEV binnen dezelfde minuut de 5-4. Dat was wel een behoorlijke domper. Maar denk je dat E5 zich daardoor liet kisten? Nee hoor, de jongens bleven gewoon door voetballen en kwamen halverwege de 2e helft gewoon weer op 5-5, om vervolgens door te gaan en zelfs op voorsprong te komen 5-6. Dit was het keerpunt in de wedstrijd omdat we maar 1 puntje nodig hadden en er nog maar 5 minuten te spelen waren. Vervolgens maakten we er zelfs nog 5-7 van en was de wedstrijd gespeeld. Knap gedaan, jongens! Ondanks het feit dat we steeds tegen een achterstand aankeken zijn jullie er in blijven geloven en hebben jullie er als team voor geknokt en werden vooral in de 2e helft in alle linies de duels gewonnen. Met 6 punten voorsprong en een voorsprong van ongeveer 30 goals op doelsaldo kan het kampioenschap jullie niet meer ontgaan.

Vast gefeliciteerd en succes in jullie nieuwe teams volgend jaar.

De coaches

 

Een mooie 10-2 gespeeld - 12/05/14

We speelden een inhaalwedstrijd tegen De Held. De wedstrijd begon en we gingen van start. We deden onze uiterste best, en heel snel was het 1-0 door Joost. De Held deed ook hun best, maar dat was niet genoeg. Want daarna scoorde Joris (2-0). En daarna scoorde Stijn de 3-0. Maar toen kwam De Held in actie. Ze scoorden de 3-1. Daarna waren wij aan de beurt en Stijn scoorde de 4-1. Toen was het rust.

Maar na de rust ging ONR weer knallen, want het werd snel 5-1 door Tieme.
Toen kwam Thijs en scoorde, alleen die telde niet omdat de bal die hij schoot keihard tegen de keeper aan kwam. Nadat Thijs eigenlijk scoorde kwam De Held. Ze scoorden de 5-2. En daarna waren wij weer aan de beurt, want Joost scoorde de 6-2. Daarna scoorde Tieme 2 mooie goals (dus 8-2).
De 3e goal van Stijn was misschien wel de mooiste goal van de wedstrijd: hij schoot vanaf het middenveld in de goal. Toen op het laatste van de wedstrijd tikte Tieme er nog eentje in. Een mooie 10-2 gespeeld.

Groetjes van Joris

Alles moest wel twee keer gewassen worden - 10/05/14

ONR E5 tegen Peize E4. Eindelijk mochten we weer eens voetballen. De wedstrijd begon pas om half 12, dus we konden nog even uitslapen. Het was een makkelijke wedstrijd. Wij scoorden eerst een heleboel keer, daarna scoorde Peize pas. De ruststand was 5-0 voor ons. In de tweede helft wilden wij nog een heleboel keer scoren. Dat lukte ook. We scoorden er nog negen bij. Peize scoorde maar 1 keer. 

Mijn vader en moeder hadden de wasbeurt, alles moest wel twee keer gewassen worden door alle modder erin. Ik heb de tweede helft op doel gestaan, omdat dat moest. Het was 14-1.

Thijs Tinga

Een oppermachtig ONR E5 - 12/04/14

De vroege zaterdagochtend begon mistig. Met het nodige optimisme vertrok ONR E5 naar Grijpskerk voor een wedstrijd tegen de E2. De supporters die meegingen verwachtten een "oppermachtig" ONR E5.

Het begin was dan ook direct veelbelovend. Na een doelpoging van Stijn die net naast ging, duurde het maar even of Stijns volgende poging was een doelpunt: 0-1. Een paar minuten later opnieuw Stijn: 0-2.

Een eerste aanval van Grijpskerk werd door de verdediging afgeslagen. Toch kwamen ze snel terug en scoorden tegen de verhouding in: 1-2. Na 6 minuten spelen al 3 doelpunten. ONR bleef druk zetten. Een hoekschop zorgde voor een kans die Joris net op de lat schoot. Nog een schot naast en het was rust.

In de tweede helft begon Grijpskerk wat sterker, maar toch wist Tieme 1-3 te scoren. Nog een paar doelpogingen van Stijn en Thijs zonder resultaat. Toen, na balverlies, kon Grijpskerk de 2-3 inschieten. De spanning bij de supporters liep op. Enkele hoekschoppen zonder resultaat. Bij een snelle actie van het hele team scoorde Stijn met een lang afstandschot: 2-4. Nog een mooie redding van Gijs, een hoekschop en nog een gemiste kans. Tenslotte ging Stijn er vandoor en na een lange solo scoorde hij de 2-5. Dat is dan ook de eindstand van een oppermachtig ONR E5.

(Vader van) Tycho

Wat een geweldige wedstrijd - 05/04/14

Het was een spannende wedstrijd afgelopen zaterdag tegen de medekoploper VEV '67 E4.

Tot de rust lagen we met 2-4 achter. Fleur had het 1e doelpunt gemaakt en de 2e volgde al snel door Tieme.

Na de pauze (waarin Maarten ons goed toesprak), lieten we Leek niet meer scoren.

Ik maakte 2 doelpunten, Tieme nog 1, Fleur nog 1 en Thijs maakte er ook nog 1.

Alle toeschouwers juichten ONR hard toe! Ze werden zo enthousiast. Geweldig gewoon.

Het spel eindigde met 7-4! Wat een geweldige wedstrijd.

Groeten, Joost

Peize E4 tegen ONR E5 - 22/03/14

Zaterdag speelden we de wedstrijd tegen Peize E4. We gingen goed van start. Tieme scoorde 3x achter elkaar. Daarna was er een klein misverstand waardoor Peize ineens een goal maakte. Hierna scoorde Joris heel mooi over de keeper heen. Vlak voor de rust scoorde Joost 1-5. In de rust zeiden de coaches dat het goed ging en dat we zo moesten blijven voetballen.
Na de rust gingen we voor meer doelpunten. We gingen goed overspelen en Joost maakte drie doelpunten. Tieme maakte nog een doelpunt en Thijs scoorde uit een corner in één keer. Ik maakte daarna bijna een doelpunt, maar de bal kwam op de paal, kaatste terug en toen schoot ik de bal over het doel. Vlak daarna maakte ik nog wel een doelpunt. De eindstand was 1-11.

Groetjes Stijn

ONR E5 met winst terug uit Vinkhuizen – 15/03/14

Zaterdag 15 maart speelden wij een wedstrijd in Vinkhuizen tegen Lycurgus E5.  Er stond een erg harde wind, die wij in de eerste helft tegen hadden. Toch lukte het om de tegenstanders te verslaan. Op sommige momenten speelden we goed, maar er waren ook momenten dat we slordig speelden. Halverwege de eerste helft gaf Joost een pass op mij en toen schoot ik de bal in het hoekje: 1-0. Er waren nog wel meer kansen, bijvoorbeeld toen ik de bal voor gaf op Stijn die de bal net niet in de hoek kreeg door de keeper.

Onze coach zei in de rust dat het wel goed ging.

In de tweede helft hadden we de wind mee, toch maakte het niet veel verschil met de eerste helft. We speelden ongeveer net als in de eerste helft en we maakten weer 1 doelpunt. Ik ging alleen op de keeper af en het werd 2-0. Iedereen heeft goed gespeeld.

 Verslag van Tieme

De eerste lente-veldwedstrijd – 08/03/14

Afgelopen zaterdag was het dan weer zover. Na een prachtig kampioenschap in de zaal tijdens de Noordenveldcup, mochten het meisje en de jongens van E5 weer op het veld voetballen! In de klasse waar ze zijn ingedeeld verwachten de leiders wat meer tegenstand dan in de najaarscompetitie, dus het was best spannend. De tegenstander was Grijpskerk E2. 

De eerste helft was het duidelijk dat E5 wel weer een beetje moest wennen aan het spelen op gras. Even weer zoeken waar iedereen staat en hoe hard of zacht je elkaar aan moet spelen. Toch was het eerste doelpunt in de wedstrijd voor ONR. Joost had een mooie actie richting de goal en Joris liep goed mee naar voren en kon de bal hard in het doel schieten. Even later werd het helaas 1-1. Het was vlak voor de rust, maar snel zette Fleur heel goed door en zette de bal mooi voor naar Tieme: 2-1! Scheidsrechter Joris floot direct daarna voor de rust, een goede peptalk was wel nodig... Het liep nog niet zoals het zou moeten. 

De peptalk heeft geholpen: als een dolle kwam E5 na de rust het veld weer op. In een heel korte tijd scoorden Stijn (voorzet van Tieme), Tieme (tikkie breed van Joris), Tieme en nog een keer Tieme (heel mooie voorzet van Thijs). Zomaar in 5 minuten 6-1 voor! De keeper van Grijpskerk redde nog een prachtig afstandsschot van Tycho. Daarna waren er twee geweldige reddingen van Gijs, maar helaas vloog de bal er daarna alsnog in: 6-2. Aan het einde van de wedstrijd werd uit een hoekschop nog een prachtig doelpunt gemaakt door Tycho. De eindstand kwam uiteindelijk op 7-3 door een laatste uitbraak van Grijpskerk. De eerste drie punten zijn binnen! Top gedaan allemaal!

Na de wedstrijd kregen Fleur, Thijs, Gijs, Stijn, Tieme, Joost, Joris en Tycho allemaal een prachtige blauwe polo met hun naam erop, omdat ze kampioen zijn geworden in de zaal!

ONR E5 -ZAALKAMPIOEN 2013/2014

Ontbrekend op de foto: Stijn

Laatste zaalwedstrijden Noordenveldcup - 22/02/14

 

Vandaag op het programma: de laatste twee wedstrijden om de felbegeerde Noordenveldcup.

Met 6 punten voorsprong op de nummer twee kon het kampioenschap de E5 niet meer ontgaan, 1 punt zou genoeg zijn. Maar ja, dat moet je dan maar wel even doen. En dat deden ze!

Roden E9. Een geduchte tegenstander. ONR E5 liet niet het beste spel zien, maar wist wel 3x te scoren. Met Thijs als vervanger van de geblesseerde  Gijs op de goal, eindigde deze wedstrijd in 3-1 winst.

Peize E4. Nu Joost in de goal. Nog wat onwennig. Want wat zijn eigenlijk de lijnen van het doelgebied in de zaal? Een stroeve wedstrijd, het liep niet allemaal zo lekker. Geeft niets. ONR opende als eerste de score. Hierna een mooi ingeschoten vrije bal van Peize, 1-1. Werd het toch nog heel spannend. Maar ONR speelde op safe en besliste de wedstrijd met een 2-1 winst.

En dus: ONR E5 Kampioen!!!!

12 wedstrijden gespeeld, 11 keer gewonnen, 1 keer gelijk, 50 doelpunten voor, 7 doelpunten tegen. Wat wil je nog meer, op naar de voorjaarsveldcompetitie.

Mannen, allemaal van harte gefeliciteerd!!!

Zaalwedstrijden Noordenveldcup - 01/02/14

Het einde van de Noordenveldcup is al weer in zicht, hierna nog één zaterdag in de zaal. Op het programma stond zaterdag 1 februari een wedstrijd tegen Gomos E3 en daarna een partijtje tegen Nieuw-Roden E2. Onze kanjers Fleur, Gijs, Joost (3 dp), Joris, Stijn (4 dp), Thijs, Tieme (4 dp) en Tycho hebben allemaal weer hun beste beentje voorgezet wat resulteerde in totaal 12 doelpunten. ONR E5 tegen Gomos E3 4 - 0 (incl. een eigen doelpunt van Gomos) en ONR E5 tegen Nieuw-Roden E2 8 - 0.

Zaalwedstrijden Noordenveldcup - 25/01/14

ONR E5 tegen Roden E8 - Wat een spannende wedstrijd! In de eerste minuten wordt er al gescoord door Tieme. Het is 1-0. Dan wordt er door Roden gescoord: 1-1. Joost komt erin en scoort binnen 5 seconden een prachtig doelpunt: 2-1. ONR heeft de smaak te pakken. Er wordt constant op het doel geschoten. Allemaal zijn ze fel op winnen! Joost schiet: mis, Fleur schiet: mis, bal via Joost, Fleur, Thijs: weer mis! Fleur schiet weer: mis, Thijs: weer mis! Joost schiet naast. Fleur schiet weer en ja, hij zit: 3-1! Stijn schiet op de lat. Roden komt terug en schiet, maar Gijs heeft 'm. Thijs schiet naar Stijn en Stijn schiet weer naast. Dan probeert Stijn het weer: 2 keer naast. Dan lukt 't Thijs nog om er 4-1 van te maken. Wat een wedstrijd en wat een spanning! Vandaag nog 1 wedstrijd te gaan.

ONR E5 tegen Veenhuizen E2 - Veenhuizen begint direct met aanvallen en schieten, maar Gijs heeft 'm. Dan schiet Veenhuizen weer en helaas is deze bal te hard voor Gijs: 0-1. Dan neemt Tieme de leiding en is voor open doel, maar mist helaas. Er wordt weer geschoten door Veenhuizen en Gijs heeft de bal 2 x! Wat een topper. Tieme maakt er 1-1 van. Dan probeert Veenhuizen het weer, maar Gijs heeft ‘m. Direct schieten ze weer en helaas wordt het 1-2. Dan maakt Tieme er 2-2 van. Thijs probeert ’t nog, maar helaas mist hij. Ook Tygo doet nog een poging, maar mist ook. Het blijft 2-2.

Geweldig gedaan, jongens! De ouders op de bank hebben genoten van jullie spel.

Zaalwedstrijden Noordenveldcup - 18/01/14

Afgelopen zaterdag begon met een spannende wedstrijd tegen VV Roden E9. Roden stond net onder ONR E5 in de poule, waarbij ONR een aardig hoger doelsaldo had. Wie zou koploper worden? ONR begon wat slordig waardoor ze op 1-0 achterstand kwamen. Na de gelijkmaker van Fleur, 1-1, wist Roden weer te scoren, maar wel in eigen doel: 2-1 voor ONR! Het doel van ONR bleef verder schoon, doordat ze bij Gijs geen kans kregen. De tweede fase speelde ONR fanatiek met goed spel. Ze leidden duidelijk de wedstrijd. Stijn maakte met een mooie goal 3-1, waarna Tieme door een prachtig afstandsschot de eindstand op 4-1 bracht.

Bij de tweede wedstrijd tegen Peize E4 begon ONR wat te lief, maar kwam daarna al snel op dreef. Er werd goed samengespeeld waardoor er uit een mooie actie tussen Thijs en Stijn een mooi uitgespeeld doelpunt kwam door Thijs: 1-0. Peize deed z’n best om ook te scoren, maar kwam niet vaak in de buurt van het doel. Er werd goed verdedigd door Joris en Tycho. In het heetst van de strijd werd Tieme nog wreed getackeld. Hij wist zichzelf weer op de been te brengen en speelde stoer door. Vlak daarna bracht hij door een mooie voorzet van Stijn ONR op 2-0! Later wist Joris Tieme goed te bereiken waardoor Tieme met een lange bal de 3-0 maakte. Het lukte Peize niet om te scoren, doordat onze toppers beter speelden en Gijs nog een prachtige redding had in de slotfase.

Weer twee gewonnen wedstrijden, ONR staat bovenaan in de poule.

Zaalwedstrijden Noordenveldcup - 11/01/14

Zaterdag stonden er weer twee wedstrijden op het programma. De eerste winst was binnen en dit smaakte naar meer. Iedereen was aanwezig en iedereen had toeschouwers meegenomen.

De eerste wedstrijd was tegen Gomos. Na weer even op gang te moeten komen, lagen de eerste doelpunten er al snel in. E5 speelde zich goed vrij en creëerde veel kansen. Gomos had daardoor weinig kans om een tegenaanval in te zetten. Toch heeft Gijs een aantal keren moeten ingrijpen. Eindstand was een 0-4 winst voor E5. Doelpunten: 2x Joost, 1x Tieme en 1x Thijs. 

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Nieuw-Roden. Deze tegenstander had het erg moeilijk tegen het sterke E5 van ONR. De keeper van Nieuw-Roden had knappe reddingen, maar tegen het goede spel van E5 was niet veel te beginnen. Het ene na het andere schot op het doel van Nieuw-Roden bleek al snel resultaat te hebben. Het ene na het andere doelpunt werd gemaakt. Helaas waren er wel een paar ongelukjes in het veld met Stijn en later ook met Tieme. Gelukkig viel het erg mee, zodat ze even later gewoon weer mee konden spelen. Iedereen zette zich de hele wedstrijd zowel aanvallend als verdedigend heel goed in. Eindstand was nu een 7-0 overwinning voor E5. De doelpunten: 2x Joost, 3x Tieme en 2x Thijs. E5, het was alweer een feestje om naar jullie te kijken!

Geen nieuws in deze lijst:

ONR E5 (teamfoto 2013-2014)

Staand: coach Martijn Kuik, Thijs Tinga, Tieme Kort, Joost Schaap, Fleur Helmus, Stijn Kuik, coach Maarten Bak

Zittend: Tycho Stevens, Joris Veenstra

Liggend: keeper Gijs Bak

KNVB programma, stand en uitslagen

Datum Thuis Uit Uitslag

Er zijn geen actuele uitslagen bekend

Pl Elftal G W GL V P DV DT PM
1 ONR E5 10 10 0 0 30 85 23 -
2 VEV'67 E4 10 8 0 2 24 68 29 -
3 Lycurgus E5 10 6 0 4 18 61 25 -
4 Grijpskerk E2 9 2 0 7 6 34 53 -
5 Peize E4 10 2 0 8 6 30 96 -
6 SJO De Held E9 9 1 0 8 3 19 71 -

| G: gespeeld | W: gewonnen | GL: gelijk | V: verloren | P: punten |
|DPV: doelpunten voor | DPT: doelpunten tegen | PM: punten in mindering |

Datum Tijd Wedstrijd

Er is geen actueel programma bekend

Schema wassen en verslag schrijven

Datum wedstrijd Wie doet de was? Wie schrijft het verslag?
08/03/14 Fam. Bak Fam. Bak
15/03/14 Fam. Kort Tieme
22/03/14 Fam. Kuik Stijn
29/03/14 (oefenwedstr.) Fam. Helmus -
05/04/14 Fam. Kort Joost
12/04/14 Fam. Stevens Tycho
10/05/14 Fam. Tinga Thijs
12/05/14 Fam. Veenstra Joris
17/05/14 Fam. Bak Gijs
24/05/14 Fam. Helmus Fleur
31/05/14 Fam. Schaap Fam. Kort
14/06/14 (toernooi) Fam. Kuik -
21/06/14 (toernooi) Fam. Helmus -

Statistieken Veldwedstrijden E5

Naam speler/speelster Aantal gespeelde wedstrijden Aantal gescoorde doelpunten
Fleur 14 8
Gijs (keeper) 19 4
Joost 18 31
Joris 19 7
Stijn 19 15
Thijs 19 13
Tieme 19 61
Tycho 18 4
Sebastiaan (invaller) 02 1
(Eigen doelpunt tegenstanders) nvt 2

Statistieken Zaalwedstrijden E5

Naam speler/speelster Aantal gespeelde wedstrijden Aantal gescoorde doelpunten
Fleur 10 2
Gijs (keeper) 10 -
Joost 12 10
Joris 12 -
Stijn 10 6
Thijs 11 6
Tieme 12 24
Tycho 10 -
(Eigen doelpunt tegenstanders) nvt 2

Een goed begin... - 28/9/13

Na wisselende samenstellingen van het team en het wachten op de juiste competitie-indeling, was het zaterdag 28 september jl. dan eindelijk zover. De eerste competitiewedstrijd mocht gespeeld worden en wel thuis tegen Lycurgus E8. Dat de spelers er zin in hadden was meteen aan het begin van de westrijd al te merken. Er werd goed samengespeeld en na een mooie assist van Tieme wist Joris het net te vinden met de openingstreffer: 1-0. Daarna was het de beurt voor Tieme die door het uitspelen van de keeper de 2-0 wist aan te tekenen. Joost was het die voor een mooie 3-0 zorgde. De 4-0 kwam op naam van Tieme te staan. Met een ruime voorsprong konden de kanjers van E5 de rust in.

Na de rust ging de inzet van de E5 onvermoeibaar door. De verdediging had het betrekkelijk rustig, maar wanneer het nodig was stond Tycho zijn mannetje en ook keeper Gijs hield zijn doel schoon. Er werd weer goed samengewerkt waardoor Fleur na een mooie voorzet van Stijn de 5-0 wist te maken. De 6-0 (in de hoek) en 7-0 (vlak onder de lat) kwamen van spits Tieme. Stijn had nog niet gescoord en nu was het zijn beurt: 8-0. Tenslotte bracht Thijs de eindstand via 9-0 op 10-0. E5 heeft deze eerste competitiewedstrijd laten zien dat er mooie resultaten gehaald kunnen worden als er goed wordt samengewerkt. Geweldig gedaan, jongens! 

Volle winst mee naar huis - 05/10/13

Inspectie van het kunstgras...
De inzet was oké...

 

Op zaterdag 5 oktober jl. stond het tweede duel van de competitie uit tegen Actief E7 gepland. Gezien de overtuigende winst van de vorige week waren de toppers van E5 vol goede moed voor deze wedstrijd. Na de warming-up -het was even weer wennen op het kunstgras- was iedereen er dan ook volledig klaar voor. Er was nauwelijks een minuut verstreken of ONR E5 stond alweer op voorsprong: een uitgespeelde actie van Tieme. Ook de 2-0, 3-0 en 4-0 kwamen op naam van deze spits. Ook nu werd er goed overgespeeld en lagen er kansen voor ONR. De tegenstander kwam er niet echt aan te pas. Zo konden in de tweede helft Fleur, Joost, Tieme en Thijs nogmaals scoren en dat bracht de eindstand op 8-0 voor ONR E5. Keeper Gijs heeft nog geen tegengoals gehad. Weer is er als team goed en solide gespeeld. Op naar volgende week!

Foto's wedstrijd - 05/10/13

De warming-up...
Duel om de bal...
Op naar de goal...
Flinke uithaal...
Koelbloedige aanname...
Lastige bal onder controle...
Een heel snelle actie..
Geen tegengoals...

Spannende derde competitiewedstrijd - 12/10/13

Op zaterdag 12 oktober speelde ONR E5 thuis tegen Gomos E3. Gomos stond op papier met een wedstrijd meer gespeeld er goed voor: een tegenstander waar we rekening mee konden houden dus. Deze dag moest het team het zonder Fleur doen. Voor haar in de plaats was Naomi onze gastspeelster. De verwachtingen waren hoog gespannen gezien de resultaten van de voorgaande twee wedstrijden. De wedstrijd begon met mooie kansen voor ONR, maar de bal wilde het doel maar niet in. Kans na kans ging in de eerste helft net naast of over de goal. Een mooie bal van Joost werd door de supporters al geteld, maar ook deze verdween net naast het doel. De keeper van de tegenstander wist ook een paar mooie schoten van ONR-zijde te keren. De scherpte van de andere wedstrijden zat er niet zo in. Aan de andere kant bij het eigen doel, stond de verdediging goed. Ook de tegenstander lukte het niet om te scoren.

Na de rust leek de wedstrijd aanvankelijk op dezelfde manier door te gaan als voor de rust. Weer waren er mooie kansen, maar lukte het niet om te scoren. Toch bleef E5 doorgaan. De tips van de coach, de bal het werk laten doen en goed blijven samenspelen, bleken vruchten af te werpen. Na een mooie pass van Stijn wist Tieme dan eindelijk de openingstreffer te maken: 1-0. Ook de tegenstanders bleven door voetballen op jacht naar een doelpunt. Gijs stond echter steeds op de goede plaats en wist met enkele geweldige reddingen een tegendoelpunt te voorkomen. Ook de verdedigers Joris en Tycho waren moeilijk te passeren. Ver in de tweede helft bleek Thijs het beste voor het laatst te hebben bewaard. Tieme schoot de bal tegen de handen van de keeper en Thijs wist uit de rebound daarvan goed te profiteren: 2-0. Het laatste doelpunt was een heel mooie: vanaf de achterlijn wist Thijs op een fabelachtige manier de bal in het doel te schieten: 3-0. Het was een spannende wedstrijd, met volop kansen tegen een goede tegenstander. Een dikke pluim voor E5! Weer een goede teamprestatie. (Naomi, bedankt voor het invallen!)

Weer winst... - 19/10/13

Na drie mooie wedstrijden ging E5 met de vierde competitiewedstrijd weer voor de winst. Dit keer was Marum E5 de tegenstander. Vanaf de eerste minuut ging E5 vol in de aanval. Na een paar mooie aanvallen werd de eerst treffer snel gemaakt door Tieme. Niet lang na de eerste was ook de tweede voor Tieme. Iedereen deed z'n uiterste best,  maar de keeper van Marum deed het ook goed en had een paar goeie reddingen. Het duurde nog tot vlak voor de rust voor Tycho zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Ruststand 0-3.

Na de rust wilde iedereen wel een doelpunt maken. Dit bleek toch best nog een opgave. Marum kreeg nog een paar goeie kansen die door Thijs goed uit het doel werden gehouden. Uiteindelijk, door goed samen te spelen en naar elkaar te blijven kijken, gingen er toch nog 4 ballen langs de keeper van Marum. Tieme scoorde nog 2 keer en Stijn en Joost 1 keer. Eindstand 0-7. Opnieuw geen goal tegen. Op naar de volgende wedstrijd! (Devlon, bedankt voor het invallen!)

Nieuwe schoenen.. en een doelpunt!

Foto's wedstrijd - 19/10/13

Coaches op zoek naar nummer kleedkamer...
Eerste helft veld, tweede helft op het doel...
Een rustige en relaxte wedstrijd...
Prima verdediging van de achterhoede...
Nieuwe schoenen geven vleugeltjes...
Eerst op de goal, tweede helft in het veld...
Hard schot voor een flinke hoekschop...
Vierde droom weer uitgekomen...

ONR E5 tegen Velocitas 1897 E4 - 26/10/13

Het team van ONR E5 stond afgelopen zaterdag weer klaar tegen Velocitas. Binnen 20 seconden had Tieme er al een 1-0 van gemaakt. Na een paar minuten maakte Tieme er 2-0 van. Het ging lekker. De boys kregen moed. Stijn maakte al snel de 3-0. Vlak erna maakte Tieme 4-0 en 5-0. Ze gingen als een speer. Joris scoorde de 6-0 en Tieme vlak erna 7-0. En toen kwam het eerste tegendoelpunt sinds lange tijd. Helaas door Joost in eigen doel!!! Vlak erna maakte hij het goed met 8-1.

De jongens hebben even rust.

In de rust valt Gijs op zijn knie en helaas kan hij niet meer keepen. Thijs is gelukkig ook een topkeeper en kan het overnemen. Thijs krijgt meer te doen dan Gijs in de eerste helft, want hij moet er direct 2 tegenhouden en met succes. Tieme maakt er dan 9-1 van en Tycho vlak erna 10-1. De tegenpartij ziet kans om door de verdediging te komen en schiet op doel. De bal is niet te houden en het wordt 10-2. De 11-2 wordt gemaakt door Joost . En vlak erna maakt Fleur er 12-2 van. Dan komt Stijn in actie en speelt via Fleur naar Joost en hij maakt er 13-2 van. Tenslotte nog een stiftje van Joost en de wedstrijd eindigt met 14-2! Wat een toppers, alle kids met elkaar. 

Met Gijs lijkt het later weer goed te gaan. Het was een mooie wedstrijd. Op naar de volgende wedstrijd!!

Foto's wedstrijd - 26/10/13

De wedstrijd van 26/10/13 was er weer een met winst...
Alweer nieuwe schoenen en alweer een goede wedstrijd...
De wedstrijd zit erop; iedereen gescoord m.u.v. de keepers...
Na de goede wedstrijd relaxed kijken naar de penalty's...

Uitwedstrijd ONR E5 tegen VEV'67 in Leek - 02/11/13

Met in de competitie 1 plek voorsprong op VEV'67 E4 begint ONR E5 aan een spannende wedstrijd. Twee spelers zijn al warm gespeeld in de wedstrijd van E2, dus begint ONR met een vliegende start en gaat direct in de aanval. Helaas volgt er een snelle counter van VEV welke ook gelijk een doelpunt oplevert: 1-0 achter. Vol energie zoekt ONR het doel van de tegenstander, maar die weet de bal keer op keer goed te verdedigen. Het spel gaat enige tijd heen en weer, met spelers die aan elkaar gewaagd zijn. Na een ingooi van VEV scoren ze de 2-0. VEV voert de druk op, maar met een aantal fraaie reddingen weet Gijs de achterstand te beperken. Na een mooie aanval voor ONR schiet Tieme de bal net naast. ONR lijkt de overhand te krijgen, maar toch scoort VEV vlak voor rust de 3-0.

Na rust blijft ONR sterk in de aanval en komt het eindelijk met een doelpunt van Stijn verdiend op 3-1. Nog genoeg kans om weer gelijk te komen, lijkt het. Maar al snel blijkt VEV wat trefzekerder en scoort 4-1. De jongens van ONR laten de moed nog niet zakken, krijgen nog een aantal hoekschoppen en schieten de bal nog een paar keer net over of naast het doel. Op het laatst ziet ONR ook nog de 5-1 vallen. 
Einde van een spannende wedstrijd. (Thomas, bedankt voor het invallen).

Foto's wedstrijd - 02/11/13

Uitwedstrijd ONR E5 tegen VV Roden E8 - 16/11/13

Later dan we normaal gewend zijn, om 14.30 uur, spelen we tegen de E8 van VV Roden. De derby van de E-teams in Roden, zogezegd. Deze wedstrijd is niet zomaar een wedstrijd. In de E8 zitten klasgenoten van ons sterrenteam E5, zoals Ilay Tauran en Dinand Wijngaard. Er staat dus wel wat op het spel! 

Nadat beide teams zijn opgewarmd klinkt het startsignaal van scheidsrechter Jaap. In de tweede minuut valt al het eerste doelpunt voor ONR, gemaakt door onze topspits Tieme. Daarna krijgt VV Roden een goede kans maar Mike mist. In de 11e minuut schiet Joost en maakt 2-0, even later nogmaals: 3-0. Tieme volgt vlak daarop en het is 4-0. In de 15e minuut is Joost weer aan de beurt en maakt het 5-0. Thijs haalt flink uit maar de bal wordt gestopt door de doelman. Na 19 minuten maakt Joost het zesde doelpunt. Het zwaartepunt van het spel ligt vooral op de helft van VV-Roden, maar Ilay heeft een mooie kans in de 20e minuut die echter vakkundig wordt gestopt door onze topdoelman Gijs. Tieme schiet vervolgens net naast en in de 23e minuut maakt Stijn een 7-0. Een minuut voor rust, we spelen inmiddels al bijna een half uur, scoort Tieme de achtste.
Na een korte pauze staan onze jongens en meisje alweer te trappelen van ongeduld om VV Roden nog meer poepjes te laten ruiken. Thijs doet een grandioze voorzet en Tieme knalt hem erin: 9-0. Maar dan... keren de kansen en VV Roden speel zijn troef Rick uit. Deze breekt een aantal malen uit en dit resulteert in de 6e minuut in de eerste tegengoal: 9-1, kort daarop nogmaals een goal: 9-2. In de 7e minuut scoort Tieme net niet. Er zijn kansen genoeg en in de 11e minuut scoort Joost met een wel héél aparte effectbal: de bal lijkt er volkomen naast te gaan maar draait in de lucht naar het doel: 10-2! Mike van VV Roden scoort per ongeluk in eigen doel en maakt 11-2. Thijs maakt een hele mooie voorzet die net niet goed geraakt wordt door Fleur, anders was dit ook een prachtig doelpunt geweest... net als de bal van Stijn die op de paal afketst. VV Roden herpakt zich en weet voor praktisch open doel de stand op 11-3 te zetten, ondanks hevig verweer van Joris. Even later weer voor open doel maakt Ilay het 11-4. De zwart-witten ruiken bloed en de stevige verdediging van Tycho kan niet voorkomen dat het 11-5 wordt. Een ongelukkige bal gaat bij ONR in eigen doel: 11-6. Tieme gaat corrigeren in de 25e minuut en scoort 12-6. Als laatste weet VV Roden nog een punt te scoren en de eindstand wordt 12-7.

We kunnen terugkijken op een heel spannende wedstrijd, die vooral de tweede helft een verrassende wending heeft genomen!

ONR E5 tegen TLC E5 - 30/11/13

Zaterdag 30 november 2013, het veld is akelig nat en in slechte conditie. Toch wordt de wedstrijd tegen TLC, de Tolbert Leek Combinatie, niet afgelast wat later een goede keuze bleek te zijn!

We begonnen de wedstrijd direct goed, mooi overspel, goed positiespel en daardoor konden we vrij makkelijk door de verdediging heen breken. Snel scoorde Tieme de eerste! We bleven druk houden en goed aanvallen, 2-0 van Tieme. Het leek makkelijk te worden, maar mede door het slechte veld en de goede keeper van TLC ging de wedstrijd langzaamaan wat moeizamer verlopen. Tieme zag toch nog kans, geholpen door een goede opbouw met heerlijke strakke ballen van zijn collega's, om er 3-0 van te maken. Toen ging het wat haperen in de verdediging van ONR, wellicht vermoeidheid samen met de barre veldcondities. TLC scoorde net voor rust, deze bal was voor onze topdoelman Gijs niet te houden. In de rust werd het team, onder het genot van een beker ranja, bezielend toegesproken door de heren Bak en Kuik. 

We begonnen weer erg goed na de rust, Tieme scoorde de vierde. Maar toen ging het ons wat opbreken dat vriend Joost een weekend vakantie had en zijn enthousiase inbreng dus afwezig was. TLC had 2 wissels en wij geen een. Maar ONR had het voordeel dat er een grote groep supporters langs de zijlijn stond, welke goed vertegenwoordigd werd door opa's en oma's. Het team werd daardoor opgezweept om vooral door te zetten! En dat loonde, want na de 4-2 en de 4-3 maakte Stijn er met een loepzuivere actie 5-3 van. Door hard werken en goed samenwerken kon de schade beperkt blijven tot de mooie eindstand van 5-4! 

Goed gedaan ONR E5. Een heerlijke wedstrijd om naar te kijken.

ONR E5 tegen SJO De Held E10 - 12/12/13

De laatste wedstrijd van de najaarsveldcompetitie. Niet echt de laatste, want we kunnen de competitie niet uitspelen wegens de afgelastingen. Inzet: de tweede plaats.

Onder redelijke weersomstandigheden begonnen we aan de wedstrijd tegen De Held. Het zonnetje dreigde zelfs even door te komen. Bij winst zouden we de tegenstander passeren op de ranglijst en als tweede eindigen.

De eerste helft speelde zich vooral af op het middenveld. Deze slag won ONR, wij wisten vaker voor de keeper van de tegenstander te verschijnen. Veel inzet en mooi spel leverde diverse kansen op.

De 1-0 kwam van de voet van Tieme al snel in de wedstrijd. Hij had de smaak al weer te pakken en deed dat nog eens over: 2-0. Deze werd meteen gevolgd door een tegentreffer van De Held. Deze was eigenlijk de schuld van de scheidsrechter, want terwijl Joris zijn veters liet strikken door de coach mocht De Held al de aftrap nemen. Joris staat centraal in de verdediging dus de spits kon zo doorlopen naar ons doel: 2-1.

Hierna volgde een solo van onze spits recht op de keeper af: 3-1. Hierna werden diverse kansen over en weer gemist. Een scherpe voorzet van Tieme leidde de 4-1 in van Stijn. Nu eerst maar eens limonade drinken en uitrusten.

De tweede helft toonde ONR zijn klasse, de tegenstander werd volledig overklast, ze kwamen er eigenlijk niet meer aan te pas. Alle spelers van ONR kregen kansen op de 5-1. De bal wilde er echter niet meer in. Een foutje in de verdediging had nog wel de 4-2 tot gevolg. Niet erg, hoor! Dit was ook de eindstand.

Op naar de frietjes in de kantine. Een prachtige tweede plaats in de competitie. De gedachten bij de leiding en de spelers gingen nog wel even terug naar de uitwedstrijd tegen VEV’67 in Leek, de uiteindelijke kampioen. Wat als de wedstrijd eerlijker was verlopen?

Zaalwedstrijden Noordenveldcup - 20/12/13

Afgelopen zaterdag stonden de eerste twee zaalwedstrijden voor E5 in de Noordenveldcup op het programma. Deze keer werd er gespeeld in Norg zonder Fleur en Tycho. Na slechts 1 zaaltraining moesten de overige mannen er maar klaar voor zijn. En dat waren ze! Twee prachtige wedstrijden werden het publiek voorgeschoteld.

De eerste wedstrijd was tegen vv Roden E8. In de veldcompetitie wist ONR E5 te winnen van dit team en ook nu in de zaal lukte dit. Na een snelle start bleek dat de jongens er zin in hadden. Met erg goed samenspel en snel voetbal was de eerste goal gauw gemaakt: 1-0 door Tieme. Lange tijd bleef dit de stand. Vele ballen en goede schoten op de goal ketsten maar net af op de doelpalen. Er zat meer in. Helaas kreeg E5 juist toen een tegendoelpunt: 1-1. ONR bleef goed voetballen en bleef rustig op zoek naar nog een doelpunt. Ieders inzet was geweldig en mede daardoor lukte het ONR om toch te winnen. Vlak voor het eind van de spannende wedstrijd werd de 2-1 gemaakt door Tieme. Een geweldige wedstrijd!

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Veenhuizen E2. Deze tegenstander had geen verweer tegen het goed voetballende en samenwerkende E5 van ONR. Verdedigend stond ONR als een huis. Keeper Gijs had een prima dag en ook Joris stond steeds op de goede plaats. Er vielen maar liefst 7 doelpunten in deze wedstrijd, allemaal aan ONR-zijde. De doelpunten werden gescoord door Thijs, Stijn, Tieme, Tieme, Joost, Joost en Tieme. Eindstand dus 7-0. Bedankt, jongens. Het was een feestje om naar jullie spel te kijken!

ONR website sponsoren

Website sponsoren

De website wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. 

Kijk op de pagina sponsoren voor meer informatie.