12/07/13

F3, ongeslagen kampioen

Met 47 doelpunten voor en maar 17 tegen, kroonden onze toppers van F3 zich afgelopen zaterdag tot ongeslagen kampioen in hun competitie. Dat we al niet meer te achterhalen waren door de concurrentie was al langer bekend, maar we wilden die ongeslagen status tot het eind vasthouden.

Trainer Jesse Nienhuis heeft deze competitie onze jongens en dame, die allemaal dit seizoen zijn begonnen met hun voetballoopbaan, geleerd wat voetbal is en laten ervaren hoe leuk het spelletje kan zijn. Dat hem dat is gelukt hebben we wekelijks mogen zien!

Dan de wedstrijd. Op het kunstgras van de Held werd om 10.15 afgetrapt. De F8 van de Held lieten direct zien geen zin te hebben in een herhaling van de wedstrijd in Roden (16 tegen 1) . Dat resulteerde dan ook vrij snel in de 1-0 en het wachten was op meer. Gelukkig was een snelle counter van Ronald voldoende voor de 1-1. Na een prachtige steekpass van Chris, kwam de bal voor de voeten van Stefan welke met een kanonskogel de 2-1 op het bord zette. De Held liet zich niet gek maken en zorgde vlak voor rust nog voor de gelijkmaker.

Na de rust ging de Held vol in de aanval en kwam hierdoor op een 3-2 voorsprong. Het duurde niet lang voordat ONR F3 vond dat het moest gaan doen waarvoor ze naar Hoogkerk waren gekomen. Chris stroopte de mouwen op en schopte er binnen 5 minuten 2 in, 3-4. Vanaf toen leek de F3 machine niet meer te stoppen. Mooi combinatiespel en goed doorzetten van iedereen zorge ervoor dat Ronald zijn zoveelste hattrick van het seizoen kon maken. Eindstand 3-7.

Terug in Roden stond de patat met champagne klaar.

11/16/13

ONR F3, uit tegen Lycurgus F7

Het was weer vroeg verzamelen bij onze fantastische club ONR voor de uit wedstrijd tegen Lycurgus F7. Het is extra spannend omdat ONR f3 in deze voorlaatste wedstrijd kampioen kan worden.

Na de aftrap van Lycurgus kreeg ONR gelijk veel weerstand, de tegen goal kwam dan ook al na 2 minuten. De spelers van F3 laten zich niet het veld uitslaan en maken dan ook in de vierde minuut de gelijk maker, Ronald legt hem snoeihard in het net achter de keeper. Het is bijna weer raak voor ONR want onze gastspeler thijmen krijgt de bal er bijna in na een corner.
Even later is het dan toch weer raak voor ONR en schiet Chris na de derde corner de bal prachtig in de hoek. Of dat niet genoeg is maakt Chris na de volgende corner weer een doelpunt en is het rust. Na de rust komt Lycurgus sterk terug en schiet knap op doel maar daar staat ook Ruben, en heeft de bal klemvast.

Even later weet lycurgus de bal toch langs Ruben te krijgen en komt terug op 2-3. Het is een mooie wedstrijd en de spanning is dan ook te snijden, komt de gelijkmaker of weten we de voorsprong vast te houden? Even later is er een prachtige actie, Dante geeft een prachtige voorzet en Ronald maakt het vierde doelpunt en de opluchting is dan ook daar, de supporters van F3 laten zich dan ook duidelijk horen. Lycurgus probeert nog uit te breken maar Sem onderschept de bal heel knap op snelheid en geeft de bal af, de bal komt met een voorzet terecht bij Stefan en legt de bal heel beheerst voor zijn rechter en schiet de bal knap in. Na een slot offensief maakt Lycurgus hun derde doelpunt. Het fluitsignaal klinkt en ONR pakt de winst en is kampioen.

11/02/13

ONR F3 herhaalt zetten tegen De Held F9

Zaterdag 2 november moesten de topspelers van ONR F3 tegen SJO De Held F9. De uitwedstrijd tegen De Held F9 stond nog vers in het geheugen van onze spelers. Dit was een fysiek zware wedstrijd wat uitmondde in 6-5 winst voor ONR. De spelers van ONR F3 gingen vol enthousiasme en energiek het kletsnatte veld op. De goed op elkaar ingespeelde spelers gingen snel en doeltreffend van start. Dante maakte na 3 minuten de 0-0 stand los met een doeltreffend schot 1-0. Vervolgens ging het van een leien dakje, Stefan strak en trefzeker scoorde de 2-0. De jonge spelers van ONR F3 houden de vaart in het spel en speelde via een mooie combinatie Ronald aan en deze scoorde de 3-0. Siemen die na een aantal acties van de tegenstander het doel potdicht wist te houden, kreeg toch een doelpunt tegen. Dit door een snelle actie van De Held 3-1. Sem en Isis wisten de spelers van De Held op een mooie afstand van ons doel te houden. Vele mooie combinaties volgen, Chris valt aan door snel te handelen en neemt de bal goed op de slof en schiet ..........jammer net mis!!! Stefan breekt vervolgens uit en versnelt naar het doel en schiet. Jammer ook mis, maar in de rebound neemt hij de bal goed aan en schiet...... Raak, het is 4-1. De bal wordt op de middenstip uitgenomen door De Held, vervolgens weet ONR de bal meester te maken. Door een mooie combinatie van Chris en Dante weet Dante de bal goed te plaatsen en scoort 5-1. De welverdiende rust volgt.

Na een goed gesprek en wat drinken en een koekje gaan de spelers van ONR weer het veld op. De Held heeft wat veranderd aan de opstelling, zoals een keeperwissel, wat uitmond in een agressiever en fysieker spel. Valpartijen, slidings en tackles moeten ONR van de kaart brengen. De spelers van ONR zijn niet erg onder de indruk van het harde spel van De Held. Ruben die nu keeper is, start met twee mooie reddingen. Een snelle aanval volgt, Stefan breekt uit en weet er 6-2 van te maken. De bal werd na uitnemen door De Held snel onderschept door Ronald en hij wist vervolgens te scoren 7-2. Waar de spelers van ONR vrij rustig bleven in de eerste helft, werd er de tweede helft meer geluid geproduceerd. De tijd loopt ten einde van de tweede helft, de laatste snik van de wedstrijd wist Ronald nog een mooie bal in het net te plaatsen, 8-2. Het fluitsignaal volgt en een daverend applaus en gejoel breekt los. Het was een mooie wedstrijd.

De eerste uitwedstrijd voor ONR F3

Zaterdagochtend om 9:00 uur verzamelden de spelers van ONR F3 zich op de parkeerplaats. Het is voor het eerste dat ze een uitwedstrijd hebben. Ze hebben er zin in. Met wel vijf auto’s gaan we op weg naar Hoogkerk; de ouders vinden het misschien wel spannender dan de kinderen. De tegenstander is vandaag De Held F9.

Na het omkleden gaan de spelers zich warm voetballen op het veld. De ouders staan te kleumen langs de kant, want de temperatuur is niet erg hoog en het waait stevig.

De wedstrijd begint om 10:15. De spelers van ONR F3 zijn allemaal goed geïnstrueerd en opgesteld. Maar na 1 minuut gaat het al mis. Het eerste tegendoelpunt valt. Al vrij snel scoort De Held nog een goal. En na zo’n tien minuten staat het al 3-0. Hmmm…. Maar de dame en heren van ONR F3 laten de moed niet zakken. In tegendeel. Ze komen steeds beter in de wedstrijd en na een mooie aanval scoort Ronald in de 12de minuut zijn eerste doelpunt van de wedstrijd. De achterhoede kan de spitsen steeds beter bereiken en na een paar minuten kan Ronald er 3-2 van maken. En dan; een geweldige schijnbeweging van Ruben, geen schot naar voren, maar een hakje! De Held is van slag, waardoor Ronald er 3-3 van kan maken. De zwakke start van de wedstrijd wordt omgezet in overmacht. ONR F3 lopen de longen uit hun lijf. Ze knokken en vechten en net voor de rust weet Chris nog een doelpunt te scoren,yes:3-4. De spelers gaan met voorsprong de rust in.

In de kantine komen de spelers op adem en op temperatuur. Lekker even uitrusten met drinken en wat eten. Siemen die de eerste helft heeft gekeept, draagt zijn keeperkleding over aan Ruben.

Na de pauze gaat ONR F3 weer goed van start. Maar doelpunten blijven eerst uit. Het spel gaat gelijk op. Het gaat heen en weer op het veld. De verdedigers, aanvallers en keepers van beide clubs doen hun uiterste best. Eindelijk; na 18 minuten komt Chris alleen voor het doel en scoort mooi rechts onder in de hoek. Na een paar minuten klinkt dan het fluitsignaal. Het applaus langs de kant barst los. De spelers hebben het weer gedaan; een achterstand weggewerkt en winnen met 3-5. ONR F3, jullie hebben weer top gespeeld!

10/12/13

ONR F3 – SJO De Held F8, een doelpuntenregen

ONR F3 in de aanval

ONR F3 – SJO De Held F8

De spelers hadden voor de wedstrijd nog even lekker de tijd om wat in te trappen en wat op te warmen. Daarbij kregen ze gelijk de kans om de kunst af te kijken van hun grote ONR-voorbeelden die op het hoofdveld aan het spelen waren.

Ondertussen waren de spelers van de tegenpartij van vandaag, SJO De Held F8, het wedstrijdveld aan het verkennen. Korte tijd later was het tijd voor het startsignaal en dat hebben we geweten… Meteen na de aftrap greep ONR F3 de eerste kans, waardoor het binnen de eerste minuut 1-0 stond. In diezelfde eerste minuut werd de 2-0 gescoord. Toen kregen de tegenstanders even de kans om wat verder door de verdediging van ONR F3 te breken, waarna onze verdediging gelukkig in staat was om de bal van de doellijn te houden. Hoewel er een aantal counters kwamen bleef ONR F3 domineren op het veld.

Gemiddeld werd er aan de kant van ONR F3 één doelpunt per minuut gescoord en had SJO De Held telkens het nakijken. Er werd mooi overgespeeld door onze spelers en ook in de verdediging bleken onze helden in staat om SJO De Held netjes van de bal af te spelen. Toch werd ONR F3 wat overmoedig en bleven ze wat onhandig in een kluitje voor het eigen doel hangen waardoor SJO De Held in staat was om een tegengoal te scoren. Met 11 doelpunten voor en 1 tegen klonk het fluitsignaal voor een welverdiende rust.

In de rust werd de tactiek en de opstelling voor de tweede helft besproken. De ranja vloeide rijkelijk, waarna de spelers het veld weer vol energie konden betreden. Helaas was het weer ondertussen omgeslagen en begon het wat te regenen. Meteen na het fluitsignaal kreeg ONR F3 twee goede kansen, die uiteindelijk geen doelpunten opleverden. Vervolgens viel SJO De Held  aan, waarbij ONR F3 direct de bal wist af te pakken voor een snelle counter die in 12-1 resulteerde. Bij 13-1 moest onze keeper aan de slag; hij wist met een goede knie de bal uit het net te houden en voorkwam daarmee een tweede doelpunt.

ONR F3 bleef ook de tweede helft domineren en ze sloten een waar doelpuntenspektakel af met 16 tegen 1.

10/05/13

ONR F3 - Lycurgus F7G

6-5 overwinning na een 1-3 achterstand!

De jonge spelers van ONR F3 zitten vol energie om van deze tweede wedstrijd een ware happening te maken. Na instructies van de coach stelden de spelers van ONR F3 zich op tegenover Lycurgus F7G uit Groningen. ONR F3 ging goed van start en scoorde in een korte tijd 1-0. De spelers van Lycurgus herpakten zich erg goed en legden de bal 3 keer in het net van ONR; 1-3. Tijdens de pauze werden koekjes en ranja genuttigd, waarna ONR volledig hersteld en uitgerust aan de 2de helft van de wedstrijd begon.  De rust heeft zijn vruchten afgeworpen. In korte tijd scoorde ONR drie maal wat de stand op 4-3 zette. De vaart zat er goed in en mede door het goede samenspel en strategische zetten, werd er nogmaals gescoord door ONR; 5-3. De doelman van ONR had veel ballen te incasseren maar wist met passie en volharding het doel potdicht te houden. Lycurgus kwam sterk terug en wist de stand op 5-5 te brengen. Het toegestroomde publiek genoot zichtbaar van de wedstrijd, de spanning was te snijden. Het verlossende schot kwam van ONR wat de stand op 6-5 bracht. Een daverend applaus barstte los. Het fluitsignaal kwam snel na het laatste schot. De spelers van ONR F3 hebben het waar gemaakt om van deze wedstrijd een ware happening te maken.

ONR F3 geeft visitekaartje af in eerste wedstrijd: 6-3

Zaterdag 14 september stond de eerste wedstrijd van de voetballoopbanen van F3 op het programma. Harkstede F4 werd het eerste slachtoffer. Na het fluitsignaal werd direct duidelijk dat de heren en dame van F3 de competitie met 3 punten wilden beginnen. Dat was nog niet aan de stand te zien, Harkstede had na 10 minuten al 2 keer gescoord. ONR zette alles op alles om niet met een achterstand de rust in te gaan en gingen weer volop in de aanval. Vanuit de kluit werd keer op keer de lange bal naar de spitsen gezocht. Ronald maakte hier vervolgens dankbaar gebruik van en schoot de bal 2x tegen de touwen. Ruststand 2-2.
Harkstede begon de tweede helft fel, wat al snel de 2-3 opleverde.  Dat was even balen, maar F3 liet de koppies niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Binnen 5 minuten scoorde Ronald dan ook en had daarmee zijn hattrick voltooid.  Vanaf dat moment had Harkstede niets meer in te brengen. Stefan liet zien dat hij ook doelpunten kan maken,  keer op keer soleerde hij door de verdediging en maakte hierbij 2 goals: 5-3. De 6-3 werd vlak voor tijd nog gemaakt door Ronald.