01.10.2013 12:14 Leeftijd: 269 days

ONR - MARUM

Op een zonovergoten sportpark de hullen werd er om 14:30 afgetrapt voor de streekderby tegen promovendus Marum. Bram had al binnen 10 minuten de openingstreffer op zijn schoen, maar hij schoot te laat nadat hij een vrij doortocht had. Nadat Harmen een slap schot van de spits van Marum kon oppakken, kreeg ONR meer en meer grip op de wedstrijd. Na een mooie pass van Rens kan Mitchell door en hij gaf een prima voorzet af op Hendrik. De keeper van Marum stond op de juiste plek en kon de bal op tijd keren.

Na een diepe bal van Frank richting Mitchell, bezorgde Mitchell de bal bij Timmie met een uitstekende voorzet. Tim kaatst de bal naar Hendrik die vervolgens hard op doel schiet maar zijn schot over ziet gaan. Nadat Hein de bal had opgepikt op het middenveld kwam Rens in balbezit. Rens zet met een prima steekpass de mee opgekomen Hein vrij voor het doel en Hein schiet de 1-0 ( 30.) binnen!! Nadat een aanval van Marum onschadelijk was gemaakt, trapte Harmen de bal ver uit richting Timmie. Timmie pikt de bal op, omspeelde zijn tegenstander en komt 1 op 1 met de keeper en schoot de bal in de verre hoek in het doel: 2-0 (33.)!!

Vlak daarna kwam Timmie weer vrij voor de keeper maar hij schoot te gehaast waardoor hij recht op de keeper van Marum schoot en de bal over de achterlijn belande. De daarop volgende corner van Hendrik werd maar net door Ties over gekopt. Een scherpe voorzet van Tim Graafsma, 5 minuten voor de rust, kwam bij Timmie terecht. Het schot van Timmie was onzorgvuldig en verdween naast de goal. Twee minuten later voorkwam Frank met een prima verdedigende actie dat de bal voorgezet kon worden. De corner van Marum werd veel te wild vanuit de 2e lijn hoog over het doel van Harmen geschoten. Een diepe bal van Harmen kwam vlak voor de rust bij Hendrik terecht die de bal hard voor gaf op de spitsen van ONR. De bal werd door de defensie van Marum tot corner verwerkt. De corner van Bram werd slordig door Marum uitverdedigd zodat ONR direct weer in balbezit kwam. Niet veel later floot scheidsrechter Inia voor het rustsignaal.

ONR kwam na de rust gretig uit de kleedkamer. Dat resulteerde direct in het begin van de 2e helft in langdurig balbezit. Na goed combineren tussen Harmjan en het middenveld van ONR kwam Mitchell in balbezit. Met een loopactie ging hij zijn tegenstander voorbij en sneed de 16 in. Mitchell probeerde de bal in de lange hoek te schieten maar hij zag zijn schot maar net voorlangs gaan. Tekenend voor de wedstrijd van de kant van Marum was wel een vrije bal op ongeveer 23 meter voor de goal van ONR. In plaats van de bal gevaarlijk te laten indraaien werd de vrije trap rechtstreeks over de achterlijn geschoten….

Een vrije trap in de 60e minuut van Marum, Harmjan stopte de aanvaller net op tijd buiten de 16, leverde zowar een kans op voor Marum. De bal werd echter naast het doel van Harmen getikt. Uit de daarop volgende aanval werd Timmie weer in stelling gebracht. Het resulteerde in een vrije trap voor ONR op 18 meter recht voor het doel. De vrije trap van Hendrik werd door de keeper van Marum met een mooie save over het doel getikt. De hoekschop van ONR werd matig door de Marummers uitverdedigd zodat ONR weer snel in balbezit kwam. Na een overtreding op Hein mocht Hendrik even later weer aanleggen voor een vrije trap. De prima inschoten bal van Hendrik werd ternauwernood door een verdediger van Marum tot corner gekopt. De daarop volgende hoekschop van ONR leverde niets op.

Na mooi combineren tussen Rens en Hendrik stuurde Rens met een pass Timmie op weg. Timmie gaf een uitstekende voorzet op Mitchell en Mitchell schoot de 3-0 (66.) tegen de touwen!! Marum probeerde even later de eer nog te redden maar met een mooie redding van Harmen werd dat voorkomen ten koste van een corner. Deze werd goed door Harmjan uitverdedigd zodat ONR kon bouwen aan weer een aanval. Deze aanval resulteerde in een hoekschop. De kans van Bram ging net naast de goal. Daarna werd Rens vervangen door Sander. Nog geen vijf minuten daarna ging Bram prima door, hij gaf een prima pass op Mitchell die 1 op 1 kwam met de keeper en de 4-0 (77.) binnen knalde!! Tien minuten voor tijd werd de moe gestreden Ties gewisseld voor Camiel. ONR bleef de wedstrijd dicteren en speelde de resterende tijd zorgvuldig uit zodat de 2e thuiswedstrijd met een klinkende 4-0 overwinning werd afgesloten!!

Aanstaande zaterdag speelt ONR1 de uitwedstrijd tegen VHK in Sintjansklooster. We bedanken de supporters weer voor de steun en hopen weer dat jullie ons aanstaande zaterdag steunen in Sintjansklooster!!