28.09.2013 22:45 Leeftijd: 272 days

ONR 2 - Zuidhorn 2, 2-4 (rust 0-1)

Soms zit het mee en ………

Door blessures, ziekte en afwezigen moest er vooraf  geïmproviseerd worden om een elftal het veld in te krijgen. Gelukkig kon er een beroep worden gedaan op spelers op de reservelijst, Sven en Tom. Op het laatste moment nog aangevuld met Bram vanuit de A1. Vandaag deed Camiel mee vanuit de 1e selectie.

Er werd door ONR niet sterk begonnen aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut wist Zuidhorn te scoren. Zo liep ONR dus gelijk achter de feiten aan. In de 5e minuut probeerde Erik de keeper van Zuidhorn met een laag schot in de hoek te verschalken. Deze wist echter de bal te stoppen. Zuidhorn had de beter mogelijkheden. Gelukkig voor ONR waren ze slordig in de afwerking. ONR probeerde het wel. Dit bracht af en toe een mogelijkheid. In de 22e minuut probeerde Lars het met een afstandsschot. Deze ging over. Kort hierop kreeg Zuidhorn een vrije trap in de buurt van de 16 meter. Hun inzet werd vakkundig gestopt door Gert Jan Gritter.  Zo wist Gert Jan vaker het team in de wedstrijd te houden met een aantal goede reddingen. Vlak voor rust was er nog een goede actie van Caza. Zijn schot werd gepakt door de keeper. Zo kon de rust opgezocht worden met ‘maar’ een achterstand van 0-1.

In de rust werden de punten op de spreekwoordelijke i gezet. ONR kwam dan ook redelijk goed uit de kleedkamers en zat feller op de bal. Er was meer inzet en scherpte. De eerste kans was echter voor Zuidhorn. Deze mogelijkheid werd ook weer door Gert Jan onschadelijk gemaakt. In de 60e minuut was er een ingooi voor ONR die door Zuidhorn genomen werd. De bal viel achter de verdediging en wordt bij de 2e paal ingeschoten, 0-2. In de 73e minuut wist Zuidhorn de 0-3 te maken. Even leek het erop dat Zuidhorn nu achter elkaar zou gaan scoren. Een lange bal van Lars, valt achter de verdediging , de keeper komt uit en Caza tikt de bal langs de keeper het doel in, 1-3. Zou het dan toch nog mogelijk zijn? Een paar minuten later geeft een Zuidhorner speler de bal voor. Tot ieders verrassing valt de bal het doel in, 1-4. Het slotoffensief was toch voor ONR. Een prima actie van Stefan, speelt 2 man uit. Hij legt de bal breed op Bram, die de bal netjes het doel inschiet, 2-4. Dit was tevens de eindstand.

Niet onvermeld mag blijven dan onze aanvoerder nog vreemd uitgedost het veld in gestuurd werd in verband met zijn vrijgezellenfeest. Vrijdag 4 oktober zal hij in het huwelijksbootje stappen.

Volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen Marum. Hopelijk kunnen we dan weer op volle oorlogssterkte aantreden.

Opstelling: Gert Jan Gritter, Camiel Gerlach (’75, Bram de Brabander), Marco Fokkema (’45, Tom Vegter), Sven v/d Kooij, Lars v/d Vlugt, Erik Kloosterman, Gert Jan Dam, Jelte Teitsma (’70, Stefan Lafontaine), Matthijs Dijkema, Sander Cazemier, Marnix Troudes