09.10.2013 22:30 Leeftijd: 261 days

FC Groningen G-voetbaltoernooi 2013


FC Groningen G-voetbaltoernooi 2013

Woensdagmiddag 9 oktober  werd op sportpark De Groenenberg in Glimmen voor de tiende keer (!)  het FC Groningen G-voetbaltoernooi gehouden. Een jaarlijks spektakel van formaat waar spelers van de FC en van de G-teams een supermiddag aan hebben. Het kan niet genoeg gezegd worden, maar het is een dikke pluim waard voor FC Groningen, want jaarlijks verschijnt vrijwel elk jaar een volledige selectie die met volle overgave inzetten voor de begeleiding van de G-spelers.

Alsof de weergoden deze dag speciaal hadden gereserveerd voor het toernooi, het was prima toeven op de Groenenberg. Zoals gebruikelijk was vooraf veel aandacht besteed aan de kennismaking van de teams onderling.

Daarna werd de loting verricht. De deelnemende teams werden in twee poules verdeeld, waarna () de selectie van de FC in zijn geheel werd toegevoegd aan de  teams. Zo werden assistent-trainer Marcel van der Berg en Johan Kappelhof toegevoegd aan ONR. Natuurlijk waren Jannetta en Bert ook aanwezig voor de nodige ondersteuning. Rien was helaas verhinderd. Overigens dit jaar voor het team voor de eerste keer  zonder Almar. Maar gelukkig was hij wel voor de morele steun aanwezig.

De eerste poulewedstrijd ging tegen Kids United. Het bleek geen lastige wedstrijd, want soepeltjes werd de klus geklaard met een 6-1 overwinning. Doelpunten van Pim (3), Paul, Andre en Michel.

De tweede hindernis was NOVO. Wel veel kansjes, maar dat kon niet in de score tot uitdrukking worden gebracht. (0-0)

De derde wedstrijd was van een bijzonder gehalte. De tegenstander HS’88 maakte snel 1-0, maar ONR was nog niet klaar. Dus alles en iedereen dacht dat de goal niet telde. Achteraf bleek de goal wel degelijk door de scheidsrechter te zijn geteld en dus een 0-1 achterstand. Maar met een pegel van Paul werd de wedstrijd afgesloten met een tweede gelijkspel (1-1)

De halve finale leek ver uit zicht, maar de laatste wedstrijd werd overtuigend gewonnen van

De Brug met  4-1 én mooie doelpunten van Pim (3) en Andre.

Het was even rekenen voor de hoofdscheidsrechter Egge Knol, maar … ONR had de halve finale toch bereikt.

Het leek een onmogelijke opgave want de tegenstander was Veendam. Meestal een niet te nemen hindernis, maar op deze dag was alles mogelijk. Een mooi schot van Paul bleek genoeg (1-0) en dus was de finale voor de eerste keer gehaald!

Onder veel belangstelling en natuurlijk onder toeziend oog van trainer Erwin van de Looi speelden onze jongens een goede wedstrijd. Maar SJS Stadskanaal was net iets te sterk. Helaas een 1-0 nederlaag, maar het mocht de pret niet drukken want de jongens hebben het fantastisch gedaan.

Oh ja, dat u het weet a.s. maandag om 18.30 uur op RTV-Drenthe wordt een korte impressie van het toernooi weergeven. Allemaal kijken dus!

Uw speciale voetbalverslaggever,

Herman Tjuiphof  

Klik hier voor fotoverslag



ONR website sponsoren

Website sponsoren

De website wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. 

Kijk op de pagina sponsoren voor meer informatie.