Wedstrijdprogramma ONR 2 – Zaterdag reserve (A-cat) – 3e klasse:

Uitslagen ONR 2 – Zaterdag reserve (A-cat) – 3e klasse:

Stand ONR 2 – Zaterdag reserve (A-cat) – 3e klasse:

ONR 2 wint overtuigend van Stadspark 3

Onder een Nederlands luchtlandschap werd vandaag gestreden voor plek 2 in de competitie. Mensen die een spannende pot tegemoet zagen kwamen echter bedrogen uit.

Binnen een kwartier stond er een 2-0 stand op het scorebord. Twee rebounds zorgden ervoor dat de koppies bij Stadspark gingen hangen. Doelpunten van Rik Venema en Yorrit Kalfsbeek, die donderdag op training al had laten zien hoe je een bal tussen de palen krijgt.

In het vervolg van de eerste helft was het van beide kanten slordig. Geluk voor ONR dat de spelers van Stadspark de dozen nog om de schoenen hadden vandaag. Onze Gur had een makkelijke middag. Vlak voor het rustsignaal wist de zoon van de trainer met een fabuleuze kopbal de keeper van Stadspark te passeren. 3-0, een uitstekende uitgangspositie voor de tweede helft.

Belangrijk om te vermelden is dat in de rust van het 2e elftal, Rens Komdeur wist te scoren voor het 3e elftal. De kleinste man van het veld wist met zijn hoofd de 1-1 binnen te knikken. Het skippen van menig alcoholische versnapering in de afgelopen drie maanden, wierp eindelijk zijn vruchten af.

De tweede helft bij het tweede was één om niet snel te vergeten. Ik kan u vast verklappen dat er 7 doelpunten zijn gevallen. Hoe de verdeling was leest u hieronder:

De eerste goal in de tweede helft werd uitstekend binnen getikt door Stadspark vanuit een corner. Vervelende voor Stadspark was dat niet The Gur werd gepasseerd, maar de niet altijd even sterk keepende keeper van Stadspark zelf, 4-0. Dezelfde keeper wist een schot van Koen richting de voeten van Daan te duwen. Die vanaf één meter voor de goal nog een poging deed om de lat te raken. De 5-0 was een feit.

U kunt zich voorstellen dat de ban was gebroken vanaf dit moment. Het werd het laatste half uur éénrichtingsverkeer met een hoofdrol voor invaller Rik Nijhof. We zouden graag zijn naam willen verbasteren tot HattRik Nijhof, maar dat heeft hij weten te verpesten met zijn 4e doelpunt. Datzelfde 4e doelpunt werd overigens gescoord met een lichaamsdeel die hij vaak in andermans zaken steekt (en het is niet zijn piemel).

Tussendoor was er nog een doelpunt van Rik Venema, die zijn totaal opschroefde naar 2.

10-0 is een feit. Een middag om niet snel te vergeten en nog belangrijker, de tweede plek is weer voor ONR.

Namens ONR 2 wenst de redactie iedereen een goed weekend. En vergeet niet vanavond 2 minuten stil te zijn. Daarna kunt u weer verder denken aan deze memorabele middag op Sportpark Oranje.

Kusjes van de boys

ONR 2 – Veenhuizen 2

ONR 2 verliest wederom en haakt voorlopig af in de strijd om de titel.

Op het eigen sportpark Oranje heeft ONR 2 met 0-2 verloren van Veenhuizen 2.

Hoogstaand was het vandaag zeker niet. Van beide kanten werd er niet gevoetbald en eigenlijk verdiende deze wedstrijd geen goals. Veenhuizen wist echter fouten van ONR af te straffen en zo twee keer te scoren.
Tegen het vervelend spelende Veenhuizen kwam ONR er niet aan te pas. Zelf raakte het gefrustreerd en deelde hier en daar een aantal tikken uit aan de gasten.

De sporadische kansen die de thuisploeg wist te creëren werden niet benut, waardoor de doelverdediger van Veenhuizen zijn doel vandaag schoon wist te houden?

Is er dan helemaal geen goed nieuws te melden op deze zaterdag hoor ik u vragen?
Jazeker wel!
Het management voor ONR 2 heeft alles behalve stilgezeten. Na de transfer van R. Komdeur kan het technisch hart melden dat een tweede transfer in de maak is.
Komende week meer details over deze nu al legendarische transfer.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen RWF. Weet ONR zich weer te herpakken?

*Officieel persbericht ONR 2*

Ondanks dat de transfermarkt pas in juli opengaat zitten de zaakwaarnemers van ONR 2 niet stil. De geruchtenmolen draaide op volle toeren en meerdere (grote) namen werden genoemd.

Met trots en vreugde kan het management van ONR 2 melden dat niemand minder dan Rens komdeur de overstap van Nieuw Roden naar ONR 2 maakt.

Beide partijen zijn lyrisch over de overstap van de controlerende middenvelder.
“We zijn al een tijdje op zoek naar versterkingen voor het middenveld. In Rens zien wij de ideale persoon voor de gevraagde rol op het middenveld. Rens voldoet aan het vanuit het bestuur opgestelde takenpakket: voetballend vermogen, oog voor de goal, conditioneel in topvorm en meer dan geschikt voor de derde helft”.

Komdeur over zijn overstap: “het voelt als thuiskomen. Ik zit al jaren met plezier te kijken naar de ontwikkeling van dit team. Hopelijk kan ik hier vanaf volgend jaar ook mijn steentje aan bijdragen. De komende tijd zal uitwijzen of dit in de 2e klasse of 3e klasse zal zijn. Er zit in ieder geval genoeg kwaliteit in het team om deze stap omhoog te maken”.

ONR 2 – Waskemeer 2

ONR 2 kan het niet bolwerken tegen Waskemeer.

Op het eigen sportpark Oranje heeft ONR 2 een 0-1 nederlaag geleden tegen Waskemeer 2. Er werd weinig weggegeven achterin. In de eerste helft waren de kansen van de gasten op slechts één hand te tellen. In de tweede helft zag ONR Waskemeer 1 kans creëren. Deze was, tot ongenoegen van een ieder die ONR een warm hart toedraagt, benut.
ONR 2 wist in de eerste helft de voetballende oplossing te vinden en hier en daar een speldenprik uit te delen. Er ging echter teveel mis om potten te breken vandaag. Op de bepalende momenten waren de mannen van Bert, Hilko en Erik te slordig waardoor er geen uitgespeelde kansen te bewonderen waren.
Na rust zette ONR meer druk op de Waskemeerders en speelde het om precies te zijn 42 minuten op de helft van de desbetreffende opponent. Het is aan de keeper van Waskemeer te danken dat zij aan het langste eind trokken vandaag. Met enkele spectaculaire reddingen wist de doelverdediger zijn doel schoon te houden.
Na enkele minuten van bezinning kunnen we concluderen dat ONR 2 niets te verwijten valt. Er zijn genoeg kansen gecreëerd, maar het geluk was vandaag niet aan Rôner zijde.

Harkema Opeinde 2 – ONR 2

ONR 2 verspeelt twee punten in tumultueus duel.

Voor de tweede week op rij mocht ONR 2 de reis naar Harkema maken. Ditmaal was Harkema Opeinde 2 de opponent van de koploper uit Roden.

Dat het in Harkema altijd waait, bleek ook vandaag weer. De eerste helft had ONR de wind tegen en had de ploeg het lastig om vooruit te voetballen. Het lag niet alleen aan dit gegeven dat ONR er niet aan te pas kwam, het lag ook aan de belabberde status van het niveau van de spelers op het veld. Er werden nauwelijks duels gewonnen en passes kwamen vaak niet bij de goede kleur aan. De 1-0 achterstand kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Bij een corner werd het kopduel verloren en viel de bal plots voor de voeten van een vrijstaande spits. Deze faalde niet en schoot de bal tegen de touwen.

Na rust zette ONR de schouders eronder en herpakte zich. Er werd meer druk gezet op de verdediging van Harkema Opeinde die zich daar geen raad mee wisten. Een gedreven ONR zag de verdiende gelijkmaker dan ook al snel vallen. Koen van Os knokte zich door tot aan de achterlijn en wist de bal te ontfutselen van een verdediger. De bal (die duidelijk nog niet uit was) werd voorgegeven door Koen. Sjors van der Velde stond op de goede plaats en schoot de bal beheerst achter de doelman. In het tumult na deze goal werd het een en ander naar de scheidsrechter geroepen door Harkema Opeinde. De rode kaart die hierop volgde was ongetwijfeld terecht.

ONR wist niet optimaal van de man meer situatie te profiteren en was zoekende naar de juiste speelwijze. Wel werd er gescoord. Sjoerd Hoek dribbelde op via de rechterkant en zette de bal voor. Zijn voorzet viel voor de voeten van Rik Nijhof die de bal binnen kon tikken. Na deze 2-1 voorsprong viel er bijzonder veel te beleven. Een Rode kaart voor Rik Nijhof en 2 opstootjes ontsierden de wedstrijd. De Rode kaart voor Nijhof werd overigens na de wedstrijd teruggedraaid tot een gele kaart. De reden van de arbiter luidde: ‘ik moest nou eenmaal iemand rood geven, anders liep het uit de hand’.

Tot overmaat van ramp viel diep (heel erg diep) in de blessuretijd ook nog de gelijkmaker. Een ingooi voor Harkema Opeinde werd niet goed verdedigd waardoor er simpel binnengeschoten kon worden.

Al met al een wedstrijd die niet uit handen gegeven had hoeven worden.
ONR kan nu genieten van 2 vrije weken.

Harkemase Boys 2 – ONR 2

ONR 2 gaat verder waar het gebleven was.

In een uitverkocht stadion op sportpark de Bosk, waar de wind geen hinder ondervond van de tribunes, ontving Harkemase Boys 2 koploper ONR.
Dat ONR 10 verdedigers in de selectie had zitten was terug te zien in de beginfase van de wedstrijd. Het werd moeilijk bevonden de bal voorin te houden en dus kwam ONR niet veel voor het doel van Harkemase Boys. Er werden niet veel kansen gecreëerd. De grootste kans van het eerste bedrijf kwam op naam van gelegenheidsspits Dennis Brouwer. Sjors van der Velde stuurde Yorrit Kalfsbeek de hoek in, die de bal voor het doel slingerde. Brouwer kon de bal helaas niet verzilveren tot een doelpunt en kopte de bal over het doel heen.
In de rust voerde Bert Roede twee wissels door. Het was controleur op het middenveld Sjoerd Hoek die plaats moest maken. Hilbert Gunnink verving Hoek. Ook Rik Venema werd uit de ploeg gehaald en werd vervangen door Thijs de Jong.

Na de rust zagen beide toeschouwers een ander ONR. Er werd meer vooruit gevoetbald en vaker werd de voetballende oplossing gezocht. Het duurde dan ook niet lang voordat de verdiende voorsprong genoteerd mocht worden. Emiel Wolfis liet zien van een ander niveau te zijn dan de andere 21 op het veld. Een terugvallende bal werd door Wolfis ineens op de pantoffel genomen. Zijn volley verdween met een wonderschone curve op adembenemend mooie wijze in de linkerkruising. ONR leek kracht te putten uit de voorsprong en zette meer druk op de Harrekieten. De 2-0 viel dan ook al snel. Koen van Os opende de bal vanaf links op Daan Vrielink. Vrielink liet de bal een keer stuiteren en gaf hem voor op Brouwer, die beheerst binnen kopte. Toen ook nog eens Jasper de Jong en Lars Roede in de ploeg kwamen (zij vervingen Bas Been en Yorrit Kalfsbeek), leek de score verder op te lopen. Er waren meerdere (grote) kansen, maar deze werden helaas niet gepromoveerd tot een doelpunt. Tot overmaat van ramp kwam Harkemase Boys ook nog terug in de wedstrijd. Ondanks dat de in de tweede helft sterk vlaggende Hoek de scheidsrechter erop attendeerde dat de doelpuntenmaker zich in buitenspelpositie bevond, telde de aansluitingstreffer wel.
Deze 1-2 was gelukkig voor ONR het laatste doelpunt en dus keert ONR met 3 punten huiswaarts.

ONR 2 – GSVV 2

ONR 2 Herbstmeister!
Op een waterkoude zaterdagmiddag zag ONR vandaag een matige wedstrijd eindigen in een overwinning.
Tegenstander vandaag was GSVV uit het pittoreske Gerkesklooster. Vorig jaar wist ONR niet te winnen van de stugge Friezen.
Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Frank Langeveld op aangeven van Emile Wolfis de eerste Rôner treffer tegen de touwen wist te werken. De schoonheid van de aanval zat hem toch wel in de assist. Wolfis wist met een uitermate goed getimede lichaamsschijnbeweging de tegenstander op de grond doen vallen. Voor Langeveld was het een koud kunstje om de bal binnen te werken.Diezelfde Langeveld wist tevens de terechte 2-0 te maken. De sterk leidende arbiter L.Roede wees gedecideerd naar de stip, waarop Langeveld deze buitenkans niet onbenut liet.
Tot op heden wisten de oranjehemden niets te duchten van gasten uit Gerkesklooster. Desondanks viel wel de 1-2. Uit de tweede aanval van GSVV viel tot overmaat van ramp ook nog de 2-2, tevens de ruststand.
Na rust konden de massale toegestroomde supporters twee wissels aanschouwen. Het waren Erik Kloosterman en Yorrit Kalfsbeek die de equipe van Bert Roede, Hilko Pathuis en Erik van Doorne kwamen versterken.Edwin Bloemendal en Rik Nijhof werden gebracht. De tweede helft kende een op en neer gaand spelbeeld. Hoewel ONR het betere van het spel vertoonde kreeg ook GSVV een paar mogelijkheden. Het was wel ONR die de voorsprong wist te pakken. Wederom een terechte penalty werd benut door Langeveld. Langeveld had deze keer wel de rebound nodig om te scoren.Een afgekeurde goal ontnam ONR de 4-2. Vlak hierna viel ineens de 3-3. Een lange bal werd verkeerd ingeschat en de spits van GSVV liet doelman Jochem Schaap kansloos. ONR liet het hier niet bij zitten en zocht keer op keer de aanval. Het was uiteindelijk Bas Been die de winnende treffer voor zijn rekening nam. Een afvallende bal vanuit een corner werd door Been op de pantoffel genomen en verdween tot grote vreugde van het ONR-publiek achter de doelman.Deze 4-3 was tevens de eindstand van een toch wel matige wedstrijd.Desondanks is ONR wel de officiële ‘Herbstmeister’ met 3 punten voorsprong op de naaste belagers.
Supporters bedankt voor de steun!Speciale aandacht voor grensrechters Twan en Dirk.

ONR 2 – RWF 2

ONR 2 pakt in eigen huis de 1e periode!

In een rechtstreeks duel met naaste concurrent RWF wist ONR als beste uit de strijd te komen. Op sportpark Oranje noteren de oranjehemden een 3-1 overwinning.

De eerste helft waren beide ploegen zoekende naar de juiste speelwijze. In een stroeve eerste helft hadden beide ploegen schijnbaar last van de zenuwen. Veel kansen zagen de toeschouwers dan ook niet. Wel zag het publiek Sjoerd Hoek al in de 33e minuut naar de kant vertrekken. Hij werd het slachtoffer van het enige wapenfeit van RWF; schoppen en zagen. Frank Langeveld kwam voor Hoek in de ploeg.

In de rust werd Rik Venema vervangen door Yorrit Kalfsbeek.

In de tweede helft ontbrandde de wedstrijd pas echt. ONR Zag de gasten uit Frieschepalen op voorsprong komen. Hierop besloot ONR gas bij te geven. Dit resulteerde in golf aan aanvallen. De gelijkmaker kwam op naam van Frank Langeveld. Erik Kloosterman legde de bal panklaar op het hoofd van de clubtopscoorder, voor wie het een koud kunstje was om deze pass te verzilveren.
De voorsprong liet niet lang op zich wachten. Het was Richie Kiel die de doelman kansloos liet met een schot van afstand. Alsof het nog niet genoeg was, werd er ook nog een derde treffer gevierd. Daan Vrielink besliste de wedstrijd door de pass van Kiel snoeihard tegen de touwen te schieten.

Door de overwinning grijpt ONR 2 de 1e periode en mag het in ieder geval spelen om promotie aan het einde van het seizoen.

Via deze weg bedanken wij alle trouwe supporters die week in week uit achter onze ploeg staan. Speciale dank naar oma Hebelien voor het trouwe volgen van onze verslagen!

Waskemeer 2 – ONR 2

ONR 2 neemt koppositie over!

Op het biljartlaken in Waskemeer heeft ONR 2 overtuigend met 6-1 gewonnen van het tweede elftal van de plaatselijke voetbalvereniging.
In een wedstrijd waarin ONR voetballend de baas was over Waskemeer werd in beide helften 3 keer gescoord.
ONR zag vandaag voor het eerst in lange tijd een voorsprong op het scorebord verschijnen. Het was Rik Venema die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Met enig fortuin zag hij zijn poging over de doellijn verdwijnen. ONR bleef de voetballende oplossing zoeken en zag de 0-2 genoteerd worden. Het was Daan Vrielink die met een ongelooflijk leep balletje de ervaren doelman van Waskemeer wist te verschalken. Zijn afstandschot verdween magistraal over de keeper heen tegen de touwen. Alsof Waskemeer nog niet genoeg was gepijnigd, noteerde ONR ook de 3e treffer van deze zaterdag. Het was wederom Rik Venema die het doelpunt op zijn naam kreeg. De eerste en enige mogelijkheid van Waskemeer in het eerste bedrijf leverde tevens een treffer op. Op slag van rust kwam daardoor de 1-3 op het scorebord.
De tweede helft werd met twee andere spelers aangevangen. Sjors van der Velde en Yorrit Kalfsbeek kwamen de ploeg van Bert, Hilko en Erik versterken. Zij vervingen Erik Kloosterman en Dennis Brouwer. ONR had aanvankelijk moeite met de druk die ZUIDHORN uitvoerde op de Rôner helft. Echter wist Waskemeer hier niet van te profiteren. ONR kon zich herpakken en zag zichzelf herrijzen. Halverwege de tweede helft wist Daan Vrielink zijn tweede van de middag te noteren. Na een afgemeten voorzet van Yorrit werkte hij de bal uit de lucht achter de doelman. De vijfde treffer was van een ongekende schoonheid. Het was de ingevallen spits Sjoerd Bezemer die de bal in de 16 aannam en fantastisch verdraaide bij zijn directe tegenstander. Zijn schot verdween tegendraads tegen de touwen. Ook Lars Roede kwam inmiddels in de ploeg.Het slotakkoord kwam op naam van Yorrit Kalfsbeek. Zijn poging verdween middelbare in de korte hoek.
Door de overwinning van vandaag klimt ONR 2 op de ranglijst naar de eerste plaats. Op doelsaldo is RWF nu gepasseerd.
Volgende week wordt de eerste periode beslist. Alsof de KNVB allee heeft voorzien voorafgaand aan het seizoen, zijn het de nummer 1 en 2 die elkaar treffen in een beslissende ontmoeting. De winnaar van dit onderonsje is de winnaar van periode 1 en speelt aan het einde van het seizoen om promotie!
Noteer het in uw agenda. Zaterdag 17 november op sportpark Oranje: ONR 2- RWF 2.
Tot dan!

ONR 2 wint overtuigend van Drachtster Boys 4!

In een aantrekkelijke onderonsje met het vierde elftal van Drachtster Boys weet ONR zichzelf te handhaven bij de bovenste posities in de 3e klasse.

In een stroeve eerste helft waren de mannen van Bert, Hilko en Erik nog zoekende naar de juiste speelwijze. Het duurde even voordat ONR de 1-4-4-2 formatie van Drachtster Boys onder de knie had. Er werd goed gevoetbald tot de middenlijn. Echter wist ONR de voorhoede niet te bereiken. Wel had ONR het betere van het spel op deze zonnige maar tevens koude zaterdagmiddag. Des te verrassender was dan ook de Drachtster tegentreffer halverwege het eerste bedrijf. Een van richting veranderd schot was Gerjan ‘the Ghur’ Roorda te machtig. In een verder roerloze eerste helft zagen de trouwe supporters van ONR verder geen treffers voorbij komen. In de rust voerde de staf van ONR de nodige wissels door. Rik Venema verving de watervlugge Koen van Os, Daan Vrielink verving Dirk Rozema en na 7 weken afwezigheid mocht Sjoerd Hoek zijn langverwachte rentree maken. Hij verving Dennis Brouwer.

Of het de wissels waren of de bemoedigende woorden van Bert Roede laten we in het midden. Feit is wel dat een ander ONR het veld betrad op het hoofdveld van sportpark Oranje.
Drachtster Boys wist niet om te gaan met de druk die ONR gaf. De gehele tweede helft speelde zich af op de helft van Drachtster Boys. De ploeg uit Drachten wist sporadisch de middenlijn over te steken. Daar werd het echter consequent tegengehouden door Emile Wolfis, Sjoerd Hoek, Yorrit Kalfsbeek en Jasper de Jong.

Het duurde niet lang voordat de sterk spelende Rik Venema met een uitermate sterk inzicht de keeper wist te verschalken vanaf een bijna onmogelijke positie. Naar eigen zeggen was het een voorzet, maar wij weten allen wel beter.
De verdiende 2-1 kwam op naam van topscoorder Frank Langeveld. Na een voorzet op maat van Kalfsbeek wist de spits de bal goed diagonaal binnen te knikken.
De derde en tevens laatste treffer werd gemaakt door Sjors van der Velde. Zijn bekeken schot verdween met uiterste precisie in de rechter benedenhoek.

Na de 3-1 kreeg ONR 2 nog legio kansen. Deze werden tot de Rôner teleurstelling echter niet benut.

Door de overwinning blijft ONR 2 op de gedeelde eerste plaats. Met slechts een enkel doelpunt verschil staat het achter RWF.

De man of the match award is deze zaterdag een lastige kwestie. Was het Jasper de Jong? Rik Venema, turbo Sjors van der Velde, Sjoerd Hoek, Edwin Bloememdal, Erik Kloosterman? Er werd echter unaniem gekozen voor de foutloze Ruben Roffel, waarvan