ONR1

Voor uitslagen, standen en het wedstrijd programma: Klik hier!)

ONR 1 – Opende 1

ONR 1 sluit seizoen in stijl af

Op een broeierige zaterdagmiddag heeft ONR 1 met een 3-0 overwinning het seizoen afgesloten.

De wedstrijd tegen Opende om des keizers baard werd onbevangen ingegaan. Een goed resultaat zou een stijging op de ranglijst betekenen.

Een gebrand ONR ging vanaf het beginsignaal op jacht naar de openingstreffer. Op het harde en stroeve veld werd goed voetbal niet een makkelijke opgave. Dat ONR dit seizoen bijzonder sterk is in standaardsituaties bleek des te meer. In de 10e minuut werd een corner van ONR benut. Het was captian Sander Ottens die torenhoog boven de verdedigers uitstak en de bal zonder enige twijfel tegen de touwen knikte.

ONR leek na deze treffer gas terug te nemen en Opende kreeg de overhand. Gelukkig voor iedereen met een oranje hart werd er niet gescoord door de gasten. De afscheid nemende keeper Tarick Kalfsbeek wist zijn doel schoon te houden. Met een 1-0 voorsprong gingen de mannen van Hendrik Timmer onder leiding van de ‘te arrogante’ Rik de Boer de kleedkamer in.

Na rust bleef ONR in een gematigd tempo verder. Spectaculair was het voor de massale toegestroomde publiek niet. Wel werden er nog twee goals gezien. De 2-0 viel te noteren op naam Bertrik Nienhuis. De verdediger die meermaals is geposteerd in de voorhoede wist het wederom te presteren een doelpunt te maken.

De 3-0 werd gamaakt door Sven Buigholt. Deze aanval werd ingeleid door een pass van Rens van der Knaap die van ongekende schoonheid was. Met de scheenbeschermer wist Buigholt de eindstand neer te zetten op 3-0.

Een mooi moment was de publiekswissel van Tarick Kalfsbeek. Nog mooier was dat zijn vervanger Jelle Bouma uitgroeide tot misschien wel man of the match. Met een aantal fenomenale reddingen, waaronder een penalty, wist hij de resterende minuten zijn doel schoon te houden.

Met deze 3-0 is het seizoen voor ONR over. Met een 5e plaats kan worden gesproken over een succesvol seizoen.

Vanaf de seniorenbarbecue groet uw verslaggever u en bedankt iedereen binnen ONR voor een fantastisch seizoen.

Tot volgend jaar!

ONR 1 – RWF 1

Op de 11e dag in mei van 2019 ontving ONR 1 de gasten RWF 1. De gasten stonden voorafgaand aan de wedstrijd op een gelijk aantal punten. Aan ONR vandaag de schone taak om de gasten op een achterstand van 3 punten te zetten.

ONR begon in nagenoeg dezelfde formatie als vorige week.

De eerste kans van de wedstrijd kwam echterop naam van de gasten uit Frieschepalen. Een voorzet werd van dichtbij echter over een leeg goal heen gekopt.

Een vijftal minuten later zag Leon Schievels, naar eigen zeggen een uitmuntend kopper, een vrije kopbal ruim naast de goal verdwijnen.

Waar ONR vorige week uitstekend voetbal op de mat legde, liet het spel vandaag wat te wensen over. Meerdere passes eindigden niet bij de goede kleur en vele slordigheden zorgde ervoor dat ONR er niet vaak uit kwam.

In de loop van de eerste helft werd voorzichtig een aantal kansen gecreëerd. Echter ontbrak de precisie in de afronding en de schoten werden ruim naast de goal geschoten. Gescoord werd er dan ook niet in het eerste bedrijf.

Het massaal toegestroomde publiek verdween teleurgesteld de kantine in. Gelukkig voor hen werden ze na de wedstrijd des te meer vermaakt. Hierover later meer.

Terug in de wedstrijd leek RWF wat meer dan alleen thee te hebben gehad en schoot uit de startblokken. Na slechts één minuut wisten ze Tarick Kalfsbeek te passeren en de 0-1 op het scorebord te zetten. Een fout achterin werd genadeloos afgestraft. ONR herpakte zich en kreeg de overhand in het spel. Gevaarlijk werd het echter niet echt en goals konden dan ook niet gevierd worden helaas. Een aantal keer waren de oranjehemden gevaarlijk, maar wederom ontbrak de scherpte voorin.

In de tweede helft werden overigens Sjoerd Hoek (60e minuut), Bernd Voerman en Jeroen Westra (beiden in minuut 70) ingebracht. Zij vervingen respectievelijk Thijs de Jong, Sander Ottens en Sven Buigholt.

Meer woorden wilt de dienstdoende verslaggever niet vuil maken aan de wedstrijd vandaag. ONR is vanaf vandaag officieel uitgespeeld dit seizoen en kan zich de laatste wedstrijd na richten op volgend seizoen.

Het belangrijkste spektakelstuk van de dag werd verzorgd door de G-afdeling van ONR. Het door de stichting G-voetbal Noordenveld neergelegde kunstgras werd vandaag officieel geopend. De G1 en G2 streden onderling om het kampioenschap. De vele toeschouwers, waaronder een groot deel van de selectie, zagen in een spectaculaire wedstrijd veel goals en een terechte kampioen. G1 won de onderlinge strijd, maar de G2 mocht zich kronen tot kampioen van de competitie!

Mannen, van harte gefeliciteerd!

ONR 1 boekt 1-7 overwinning in pittoresk Oldehove!

Op bezoek bij OKVC heeft ONR op simpele wijze 3 punten op het conto bij weten te schrijven. De equipe van Hendrik Timmer leek na de eerste minuten aanvankelijk een moeilijke wedstrijd tegemoet te zien. Na 5 minuten bleek echter dat het een makkelijke dag zou worden.

Met goed positiespel werden vele kansen gecreëerd. De score werd in de 10e minuut geopend door Sven Buigholt. Een terugspeelbal werd door de doelman niet goed verwerkt waardoor Buigholt simpel binnen kon werken.
Tien minuten later verdubbelde Sander Postma de score door van afstand de trekker over te halen en doel te treffen.
De 0-3 was een treffer van ongekende schoonheid. Na een vlot lopende aanval werd linksback Thijs de Jong de diepte ingestuurd. Oog in oog met de keeper etaleerde de de Jong zijn klasse. Met de nodige beheersing schoof hij de bal langs de keeper in de verre hoek.

In de 28e minuut verdubbelde Sander Postma zijn score en wist de ruststand op 0-4 te zetten.

De ingevlogen A-junioren Jelle Bouma, Jeroen Westra, Jorn Buigholt en Stef Venema dachten op de bank plaats te nemen. De scheidsrechter had echter zijn principes en liet de mannen niet toe op het wedstrijdformulier.

Na rust zagen de meegereisde supporters eenzelfde spelbeeld.
ONR dicteerde de wedstrijd en een monsterscore leek een kwestie van tijd. Het tempo daalde echter, waardoor een saaie tweede helft volgde. Gescoord werd er wel. De 0-5 werd gemaakt door gelegenheidsspits Bertrik Nienhuis. Op aangeven van Hendrik Rozema kon Nienhuis voor een leeg goal simpel binnen schieten.

De 0-6 viel na 58 minuten te hebben gespeeld. Het was Sjoerd Hoek die de bal veroverde achterin. Na verschillende stations te hebben gepasseerd belandde de bal na een uitstekende pass van Rik de Boer weer bij de vrijstaande Hoek. Hij wist de bal langs de keeper te werken en de bal tegen de touwen te schieten.

ONR zag helaas wel een tegentreffer. Na slordig wegwerken van de bal kon OKVC de bal in een leeg goal schieten en de 1-6 op het scorebord te zetten.

De laatste goal van de middag werd gemaakt door Sander Postma, die hierdoor zijn hattrick wist te completeren. Na een goede pass van Buigholt op Nienhuis, bereikte Nienhuis de vrijstaande Postma. Postma faalde niet en bepaalde de eindstand op 1-7.

Door de overwinning staat ONR op een puntentotaal van 27 en ziet zichzelf terug op de 6e plaats van de ranglijst.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen RWF 1.

ONR overklast koploper Velocitas

Op sportpark Oranje ontving ONR vandaag koploper Velocitas. Dat het een lastige wedstrijd zou worden, stond bij voorbaat al vast.

ONR was echter niet van plan achteruit te hangen en daarmee Velocitas haar gang te laten gaan. Vanaf het begin klapte ONR in de duels en werden de gasten overklast.

ONR had een droomstart en in de 3e minuut kwam de thuisploeg al op een voorsprong. Het was Hendrik Rozema die de bal onderschepte, naar binnen dribbelde en verwoestend uithaalde. ONR bleef de bovenliggende partij en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Toch kreeg Velocitas de grootste mogelijkheid op een treffer. Vanaf de stip faalde de topscoorder van de competitie echter. ONR leek zich bewust van het belang van de wedstrijd en zette een tandje. Het duurde dan ook niet lang tot de 2-0 viel. Het was Bernd Voerman, die vandaag keer op keer bijzonder gevaarlijk was, die de goal op zijn naam kreeg. Richie Kiel stuurde Voerman diep met een formidabele steekpass. Voerman faalde niet.

Tot genoegen van het thuispubliek konden de oranjehemden zelfs een derde goal vieren. Het was wederom Voerman die op snelheid zijn tegenstanders de baas was. De pass van Sven Buigholt werd verzilverd waardoor de 3-0 genoteerd kon worden.

Na rust gaf Velocitas wat meer gas bij. Onr had hier moeite mee en gaf wat kansjes weg. De uitploeg was echter niet in staat om ONR pijn te doen. Het werd zelfs 4-0, Sven Buigholt was de gelukkige. De schoonheid van de aanval kon echter wel bewonderd worden voorafgaand aan het doelpunt. Hendrik Rozema had balbezit in de rechterhoek en wist de bal achter zijn standbeen door de benen van zijn directe tegenstander te spelen. Vanaf de achterlijn behield hij het overzicht, waarna Buigolt de bal koelbloedig binnen schoot.

Alsof dit nog niet voldoende was voor de equipe van Hendrik Timmer, werd er nog eenmaal doel getroffen. Jesper Roede, Koen van Os en Sjoerd Hoek werden inmiddels ingebracht. Zij vervingen Sven Buigholt, Bernd Voerman en Rens van der Knaap.

De 5-0 kwam op naam van een invaller. Jesper Roede werd vandaag ingebracht op de positie waar hij volgens menig persoon pas echt tot zijn recht komt: linksvoor. Het vernuft waarmee Roede deze positie invulde was voor menigeen een genot om naar te kijken. Het logische gevolg hiervan was uiteraard dat Roede zijn invalbeurt kon belonen met een treffer. Rik de Boer gooide de trukendoos open aan de zijkant en zag zijn watervlugge actie eindigen in een pass op Roede. Roede wist oorlog te maken in de 16-meter en controleerde de bal met uiterste precisie. Met rechts wist Roede de bal geplaatst tegen de touwen te schieten. Deze 5-0 was tevens de eindstand van vandaag.

ONR was Velocitas de baas. Was elk duel de baas en voetbalde gedurende de gehele wedstrijd onder de druk uit.

Volgende week wacht de laatste tegenstander voor de winterstop: Haulerwijk.

Hopelijk weten de oranjehemden deze wedstrijd een goed vervolg te geven.

Tot volgende week!

Opstelling ONR: Tarick Kalfsbeek; Nick Pathuis, Jelmer Fierstra, Rens van der Knaap (80.Sjoerd Hoek), Bertrik Nienhuis; Sander Ottens (C), Hendrik Rozema, Rik de Boer; Bernd Voerman (70. Jesper Roede), Sven Buigholt (75. Koen van Os) en Richie Kiel

ONR verliest 2 punten in eigen huis

In de vijfde wedstrijd van het seizoen wist ONR niet te winnen van laagvlieger OKVC. Ondanks vele kansen werd er met 2-2 gelijkgespeeld.

Het was OKVC dat de score opende. In de 16e minuut was een rebound Tarick Kalfsbeek uiteindelijk te machtig.

Gelijk na de aftrap was er voor ONR een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Sven Buigholt zette goed door en kwam oog in oog met de keeper. Zijn inzet vloog echter enkele centimeters naast het doel. ONR had duidelijk het betere van het spel, maar kon dit niet in de score uitdrukken. De gelijkmaker viel uiteindelijk in de 37e minuut. Leon Schievels zag zijn schot gekeerd worden door de keeper. Hendrik Rozema was erg alert en schoot de rebound tegen de touwen. Nog geen 5 minuten later viel de verdiende 2-1. Bernd Voerman schoot op aangeven van Buigholt raak. Tot verbazing van een ieder werd deze treffer echter afgekeurd door de vreemd fluitende arbiter.

Zes minuten na rust viel plots de 1-2. Een counter van OKVC resulteerde in een treffer. ONR zette aan en kreeg meer en meer kansen. De 2-2 viel in de 63e minuut. Na een briljante steekpass van Hendrik Rozema kwam Leon Schievels alleen op de keeper. Schievels bleef kalm en benutte deze uitgelezen mogelijkheid.

ONR creëerde nog een aantal kansen. Jelmer Fierstra kopte een corner op de paal. Wat daarop volgde was een ouderwetse scrimmage. Nadat de bal 36 benen had geraakt, werd hij uiteindelijk uitverdedigd. Ondanks de druk van ONR, werd er helaas niet meer gescoord.

Door het gelijkspel staat ONR nu op 7 punten uit 5 wedstrijden. De komende weken zal de weg naar boven ingeslagen moeten worden.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen RWF.

Geen tweede bekerslag voor ONR

De tweede horde in het bekeravontuur van ONR 1 was oude bekende Zuidhorn 1. Zuidhorn, inderdaad de ploeg die ONR destijds naar de 3e klasse schoot en zelf de 2e klasse mocht betreden. Inmiddels spelen beide ploegen na het afgelopen seizoen een niveau lager. Zuidhorn wist het niet te bolwerken in de 2e klasse en is nu een 3e klasser. Het verhaal van ONR is alom bekend.

Beide ploegen kenden echter wel een goed begin van het seizoen en wisten de eerste wedstrijd overtuigend te winnen. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat de winnaar van deze wedstrijd met een been in de volgende ronde staat.

Trainer Hendrik Timmer heeft ten opzichte van de wedstrijd tegen Niekerk twee wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling. Bernd Voerman begint in de voorhoede in plaats van Sander Ottens en Nick Pathuis vervangt rechts achterin Sjoerd Hoek.

Dat het voor ONR een lastige wedstrijd wordt, blijkt direct aan het begin van de wedstrijd. Op het stroeve en zware veld weet ONR niet tot het gewenste spel te komen. Passes komen niet waar ze horen te komen en zo nu en dan zorgt een verkeerde aanname tot balverlies. ONR heeft het moeilijk met het spel van Zuidhorn en Tarick Kalfsbeek moet een aantal keer optreden om een doelpunt te voorkomen. De grootste mogelijkheden zijn echter wel voor ONR. De snelle Bernd Voerman weet met een sprint waar Usain Bolt trots op zou zijn, zijn directe tegenstander te slim af te zijn. Hij ziet zichzelf alleen op de keeper aflopen, maar zijn schot verdwijnt naast en over het doel van Zuidhorn. Vlak hierna weet Zuidhorn wel tot scoren te komen. In de 19e minuut werkt Thijs de Jong een voorzet weg. De bal valt echter onfortuinlijk voor de voeten van een aanvaller van Zuidhorn, die de bal knap achter Kalfsbeek weet te schieten. Na de 0-1 verandert het spelbeeld niet. Vlak voor rust is er nog een grote mogelijkheid voor Leon Schievels. Hij krijgt de bal op de rand van de 16 en weet met een slimme beweging zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten. Zijn schot verdwijnt helaas voor ONR in de handen van de doelman van Zuidhorn.

Na de rust volgen een aantal kansen voor Zuidhorn. Het is een corner waar in de 51e minuut de 0-2 uit komt. In tweede instantie is het een speler van Zuidhorn die de bal van dichtbij in kan schieten. ONR probeert in het restant van de wedstrijd de achterstand te verkleinen, maar blijft slordig voetballen. In de 65e minuut vervangt Richie Kiel de moegestreden Dirk Rozema. Niet lang hierna volgt een poging van Hendrik Rozema. Zijn schot mist tot spijt van eenieder met een oranje hart de precisie en levert geen doelpunt op. Zuidhorn weet ook mogelijkheden te creëren, maar ziet de voorsprong niet vergroot worden. Jelmer Fierstra en Bertrik Nienhuis weten de schade beperkt te houden door goed in te grijpen. In de 75e minuut wisselt Timmer twee keer. Het publiek krijgt haar zin en ziet publiekslieveling Sander Ottens het veld betreden. Ook Sjoerd Hoek mag zijn kunsten nog een kwartier laten zien. Thijs de Jong en Bernd Voerman worden vervangen. Dit lijkt het signaal voor ONR om nog een keer aan te zetten. Er wordt met meer risico gevoetbald en een verdediger doorgeschoven. Ottens weet zich uitstekend te manifesteren als aanspeelpunt en hieruit komen nog een aantal kansen. Rik de Boer, die een verdienstelijke wedstrijd aan het publiek toonde, wordt door Hoek de diepte in gestuurd. Zijn voorzet weet net niet verzilverd te worden door Schievels.

ONR krijgt in de 90e minuut waar het naar opzoek was en weet de eretreffer te maken. Het is Hoek die de bal de diepte instuurt. Sven Buigholt zorgt er met een ingenieus overstapje voor dat de verdediging op het verkeerde been staat en de bal voor de voeten van Hendrik Rozema belandt. Of het een gelukje is of een bewuste actie is reeds niet bekend, maar Rozema laat de bal over zijn voet heen stuiteren waardoor Schievels vrij baan heeft naar de goal. Zijn schot met links verdwijnt achter de keeper in het net waardoor de 1-2 op het scorebord vertoond wordt. Op wiens naam de assist genoteerd mag worden blijkt een lastige kwestie. Raakte Rozema de bal? Volgens velen wel degelijk, volgens Hoek niet. U mag het zelf invullen.

ONR weet haar tweede wedstrijd dus niet met een overwinning af te sluiten. Wat wel duidelijk zichtbaar is, is dat ONR behoorlijk aan de weg timmert. Niet alleen het voetbal is zichtbaar verbeterd, ook het gevoel binnen de club heeft de positieve weg omhoog gevonden. Ook de samenwerking met het tweede heeft een uitstekende impuls ondervonden.

Een ieder hoopt uiteraard dat deze ontwikkelingen een mooi gevolg kunnen krijgen komend seizoen, zowel voor ONR 1 als ONR 2.

ONR 2 wist overigens knap gelijk te spelen tegen LTC 2.

De volgende wedstrijd van ONR 1 betreft een oefenwedstrijd tegen Peize zondag 1. Aanvang komende dinsdag 11 september, 19:45 uur in Peize.

Tot dan!

Opstelling ONR: Tarick Kalfsbeek; Nick Pathuis, Jelmer Fierstra, Bertrik Nienhuis, Thijs de Jong (75. Sjoerd Hoek); Dirk Rozema (65. Richie Kiel), Hendrik Rozema, Rik de Boer; Bernd Voerman (75. Sander Ottens), Leon Schievels en Sven Buigholt.

Bank: Jelle Bouma