ONR 1 – Zaal

Kijk voor voorbeschouwingen, wedstrijdverslagen en uniek beeldmateriaal op de Facebookpagina van Futsal ONR 1:  https://www.facebook.com/FutsalONR1/

Voor wedstrijdverslagen en de actuele stand kan een kijkje op deze pagina worden genomen.

Futsal Frisia 1 – Futsal ONR 1

In sporthal Kalverdijkje heeft Futsal ONR 1 het seizoen afgesloten met een 4-4 gelijkspel tegen Futsal Frisia.

Met een geïmproviseerde selectie wisten de oranjehemden legio kansen te creëren, maar slechts viermaal doel te treffen.

Vaste krachten Hendrik Rozema, Jeroen Westra, Rik de Boer, Willem Gootjes en Bertrik Nienhuis werden aangevuld door reservekeeper Jesse Nienhuis en teammanager Sjoerd Hoek. Tevens was op de slotdag van de competitie een debutant te begroeten. Jeroen Westra maakte voor het eerst zijn opwachting voor de equipe van Harm Gritter. Jeugd heeft de toekomst!
U leest het overigens goed; er stond vandaag tweemaal de naam Jeroen Westra op het wedstrijdformulier.

ONR begon de wedstrijd twijfelachtig en was zoekende naar de vorm die het dit seizoen meermaals tentoon had gesteld. Jesse Nienhuis moest tot tweemaal toe de bal uit het net halen. Het tegen degradatie strijdende Futsal Frisia kon een 2-0 voorsprong noteren.

De wedstrijd was overigens drie minuten oud toen een onbegrijpelijke beslissing van de leidsman voor de nodige hilariteit zorgde bij alle aanwezigen. Een schot van 3 meter voor de doellijn werd door Rik de Boer geblokt. Tot ieders verbazing floot de scheidsrechter voor een penalty. Alsof dat nog niet vreemd genoeg was besloot hij ook nog eens de rode kaart te trekken. Moesten we hierom lachen of boos worden? Het werd het eerste.

ONR deed 5 minuten voor rust wat terug in de score. Het was nota bene Sjoerd Hoek die de eer had de 2-1 binnen te werken. Na goed doorzetten kon hij het het wegwerken van de keeper voorkomen. Het geblokte schot belandde pardoes tegen de touwen.
In de laatste minuut voor rust viel helaas wel de 3-1.

Na rust bleef ONR kansen creëren. Meermaals werd er een 3 tegen 2 situatie gecreëerd. Verscheidene keren werd de bal bij de tweede paal neergelegd, maar helaas net niet tot een goal gepromoveerd. De uitstekend debuterende Jeroen Westra was dichtbij zijn eerste goal. Het lukte hem helaas niet.

ONR knokte zich terug in de wedstrijd en wist drie goals achter elkaar te noteren en zo op een 3-4 voorsprong te komen. Het was topscoorder Hendrik Rozema die twee keer de gevierde man was. De mooiste goal van de avond kwam op naam van Jeroen Westra (de oudere versie). Met de bal aan de voet zette hij zijn weg naar de goal in. 3 a 4 man werden het bos in gestuurd en Westra bleef ook oog in oog met de keeper koelbloedig.

Helaas werd de laatste wedstrijd van het seizoen niet met winst afgesloten. Frisia wist in de slotfase nog de 4-4 te maken. Het was aan Jesse Nienhuis te danken dat het hierbij bleef. Hij wist met een uiterste krachtsinspanning de 5-4 te voorkomen.

Met deze wedstrijd komt er een einde aan het legendarische seizoen. Een historisch seizoen zelfs.
Voor Futsal ONR 1 resten alleen nog enkele toernooien. Hierover volgt uiteraard nog de nodige informatie.
Als kers op de taart sluiten de mannen het seizoen af met een welverdiende teambarbecue.

Bij deze willen wij al onze trouwe supporters bedanken voor de onvoorwaardelijke steun. Het zorgde ervoor dat het team het maximale uit zichzelf wist te halen.

Tot volgend seizoen in de 1e divisie!!

Futsal ONR 1 schrijft historie en behaalt het kampioenschap in de Topklasse!

vlr staand: Henri Scharft, Sjoerd Hoek, Fokko Kronemeijer, Sven Buigholt, Frank Bokdam, Rik de Boer, Jeroen Westra, Hendrik Rozema en Harm Gritter. Zittend: Bertrik Nienhuis, Dirk Rozema, Tarick Kalfsbeek en Willem Gootjes. Liggend: Mats Wolthuis

Na een ongekend spannende wedstrijd tegen Hoogeveen heeft Futsal ONR 1 in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen het kampioenschap van de topklasse binnen weten te slepen.

De wedstrijd begon goed voor de mannen van Harm Gritter. Een groot aantal kansen werd gecreëerd. Tot grote spijt van de vele meegereisde supporters werden deze echter niet benut. Het goede spel van Futsal ONR werd uiteindelijk wel beloond. Na een uitbraak van de oranjehemden wist Jeroen Westra de vrijstaande Bertrik Nienhuis te vinden. Nienhuis wist dit buitenkansje te benutten en de bevrijdende openingstreffer te maken. Na de goal zette ONR door, maar werd het wel wat slordiger. Was het de spanning die deze wedstrijd de bovenhand had?
Hoogeveen kreeg een aantal kansen op rij, maar door de uitstekend keepende Tarick Kalfsbeek wisten ze niet tot scoren te komen. ONR deed dat wel en zette de 0-2 stand op het scorebord. Aanvoerder Hendrik Rozema scoorde op aangeven van Willem Gootjes.
De wedstrijd bleef echter spannend toen vlak na deze goal een tegentreffer viel te noteren, 1-2. Dankzij een gele kaart aan de kant van ONR, moest er twee minuten met een man minder worden gespeeld. Hoogeveen probeerde de gelijkmaker te maken, maar slaagde hier lange tijd niet in. Ook ONR kreeg nog kansen, maar kreeg de bal niet in de goal.

Vlak voor tijd leken de kampioensschaal en medailles weer mee terug naar Zeist te kunnen toen Hoogeveen gelijkmaakte. Deze goal kwam hard aan bij ONR. Moest het dan aankomen op de laatste wedstrijd?
ONR ging met een meevoetballende keeper spelen en liet het goal leeg. Hoogeveen wist hier niet van te profiteren en schoof de bal, na balverlies van ONR, naast de lege goal. Mats Wolthuis moest nog een keer reddend optreden terwijl de laatste minuut al was ingegaan.

Zoals Duitsland het tegen Nederland deed, deed ONR het een dag later tegen Hoogeveen. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd draaide Hendrik Rozema weg bij zijn man en vond de vrijstaande Willem Gootjes. Gootjes kaatste de bal op de doorgelopen Rozema die de kampioenstreffer binnen werkte. Na de 2-3 kreeg Hoogeveen nog een laatste kans, die gelukkig niet benut werd. De uitstekend leidende scheidsrechter floot hierna voor het einde van de wedstrijd en het beging van het feest.

Met deze historische prestatie voetbalt ONR 1 vanaf volgend seizoen op het tweede niveau van Nederland, de eerste divisie. Een ongekend hoogtepunt in de lange zaalgeschiedenis van ONR.

Via deze weg willen wij al onze supporters bedanken die in groten getale aanwezig waren gisteren en de rest van het seizoen!

0-1 Bertrik Nienhuis

2-3 Hendrik Rozema en eindsignaal

Kampioensschaal uitgereikt door de KNVB

Het team toont de kampioensschaal aan het meegereisde publiek
Grondlegger van het succes van Futsal ONR, Sir Harm Gritter, kan zijn ogen bijna niet geloven.

Wedstrijdprogramma ONR 1 Zaal – Topklasse F Landelijk en Beker Groep 1-10:

Uitslagen ONR 1 Zaal – Topklasse F Landelijk en Beker Groep 1-10:

Stand Beker Groep 1-10:

Stand ONR 1 Zaal – Topklasse F Landelijk:

Futsal ONR 1 – Drs. Vijfje 1

In een uitverkochte sporthal Peize heeft Futsal ONR 1 overtuigend concurrent Drs. Vijfje 1 van zich af weten te schudden. Na tweemaal 25 minuten voetballen stond er 4-0 op het scorebord!

Voor deze topper in de Topklasse F werd het volledige wapenarsenaal van de oranjehemden ingezet. Met maarliefst 6 wissels werd het een drukke bedoening op de bank. Dat ONR erop gebrand was de Groningers voor de tweede keer dit seizoen te verslaan werd gelijk vanaf het begin duidelijk. Een fel ONR gunde de gasten weinig ruimte om te voetballen en zat keer op keer kort in de duels.

Ook aan de bal was ONR goed, waardoor een aantal kansen werden gecreëerd. De ban werd gebroken door Jeroen Westra. Na een bekeken balletje vanaf de zijkant van Willem Gootjes wist Westra de bal tussen de benen van de keeper door te schieten en de 1-0 te noteren.

In een op en neer gaand wedstrijd kreeg ook Drs. Vijfje mogelijkheden. Echter zat er steeds een been tussen van óf de verdediging óf de uitstekend keepende Tarick Kalfsbeek.

De 2-0 viel uit een counter. Mats Wolthuis wist de bal te onderscheppen rond de middenlijn en vond Sven Buigholt. Met zijn tweeën werd de weg naar de keeper ingezet en na een balletje breed van Buigholt kon Wolthuis de bal eenvoudig afmaken.Voor rust werd het zelfs 3-0 door Hendrik Rozema. Het was Rik de Boer die voor de goal uiterst rustig bleef en na een aantal seconden bedenktijd de vrijstaande Rozema vond. Voor de topscoorder van de competitie was dit natuurlijk een koud kunstje.

Na rust gooide Drs. Vijfje alle ijzers in het langzaam uitdovende vuur. Al vanaf 18 minuten voor tijd werd met een meevoetballende keeper gespeeld. Met een man meer op het veld werd ONR met de rug tegen de muur gedrukt. Door een combinatie van goed verdedigen van Futsal ONR en het niet bijster groot houden van het veld door Drs. Vijfje wist de nummer 2 van de competitie niet meer tot scoren te komen.

Als een kers op de overwinningstaart wist ONR zelfs nog de 4-0 te maken. Mats Wolthuis bepaalde hiermee met zijn tweede van de avond de eindstand.

Futsal ONR weet hiermee voor het eerst dit seizoen ‘de nul’ te houden en zet een goede stap richting de titel in de Topklasse en de daarmee samenhangende promotie naar de eerste divisie.

Op maandag 25 maart kan de ploeg van Sir Harm Gritter in en tegen Hoogeveen zichzelf naar een historische prestatie schieten. Noteer deze datum in uw agenda!

Op vrijdag 22 maart speelt Boerakker tegen WMC. Mocht Boerakker deze wedstrijd verliezen, is Futsal ONR ook kampioen.

Supporters bedankt voor de steun en tot 25 maart!

Futsal ONR 1 – Futsal Frisia/spin off

n een volgepakte sporthal Peize heeft ONR met 7-3 weten te winnen van Futsal Frisia.

De wedstrijd werd goed begonnen en ONR had veel balbezit op de helft van Frisia. Er werden een aantal kansen gecreëerd maar het duurde een kwartier voordat het publiek voor het eerst op de banken stond. Na een pass van Fokko kronemeijer wist Mats Wolthuis de 1-0 binnen te werken. Niet lang daarna werd de voorsprong verdubbeld. Frank Bokdam gaf de bal aan Hendrik Rozema. Rozema zette vervolgens een actie in die hij bekroonde tot een doelpunt.

Na rust zette ONR het goede spel voort. Er waren echter wel wat slordigheden de ploeg in geslopen. Het kwam dan ook niet uit de lucht vallen dat de gasten wat terug deden, waardoor de 2-1 op het scorebord werd gezet.
ONR rechtte de rug en herpakte het goede spel dat het reeds tentoongesteld had. Wederom Hendrik Rozema wist het net te vinden op aangeven van Rik de Boer. ONR wist alweer de marge van twee goals verschil niet vast te houden en zag de 3-2 vallen. Het spel golfde op en neer, maar ONR bleef sterk spelen. De vierde goal van ONR werd gemaakt door Fokko Kronemeijer. Op aangeven van Mats Wolthuis wist Kronemeijer de 4-2 binnen te schieten. Wederom kwam Frisia terug in de wedstrijd en werd de 4-3 op het scorebord gezet.
De 5-3 betekende de derde treffer van Rozema. Na een lange bal van de sterk keepende Tarick Kalfsbeek werd de eerste poging van Rozema gestopt door de doelman. Ook de rebound viel ten prooi aan de keeper. Zoals het spreekwoord luidt was driemaal scheepsrecht en was de derde poging wel raak.

Futsal Frisia besloot om met een extra veldspeler te spelen, waardoor het doel leeg was. Deze keuze pakte verkeerd uit en ONR wist de wedstrijd te beslissen. Wolthuis kon van afstand binnenschieten en zo de 6-3 maken. De laatste goal werd ook gemaakt door Wolthuis, die zo ook een hattrick wist te maken. Na wederom een lange worp van Kalfsbeek wist Wolthuis de bal te controleren en te scoren, ondanks dat de invliegende keeper het tij nog trachtte te keren.

Door deze 7-3 overwinning komt Futsal ONR op 32 punten. In de resterende vijf wedstrijden heeft de equipe van Harm Gritter een voorsprong van 6 verliespunten ten opzichte van de concurrentie te verdedigen.

Volgende week vrijdag, 1 maart, staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Grootegast op het programma.

Futsal ONR 1 – Futsal Dragten 1

ONR mazzelt in laatste wedstrijd voor de winterstop

Peize – dat het vanavond een enerverende wedstrijd zou worden, stond bij voorbaat vast. Het altijd lastig Futsal Dragten stond op het programma. Na een moeizame, maar spannende wedstrijd wist de kersverse periodekampioen in de slotminuten, al dan niet met enig fortuin, de overwinning toch over de streep te trekken.

ONR kende een matige start. Dragten ging echter slordig met de kansen om, dus de brilstand bleef enige tijd op het scorebord staan. Uiteindelijk wisten de Friezen de bal na een snel genomen intrap toch binnen te frommelen (0-1). Toch had ONR, dat het overigens nog steeds zonder trainer Harm Gritter moet doen, weinig tijd nodig om de schade te herstellen. Na een fraaie pass van Mats Wolthuis wist Frank Bokdam goed weg te draaien en vervolgens de 1-1 binnen te schieten. Daarna volgden voor beide partijen nog enige kansen, maar gescoord werd er in het eerste bedrijf niet meer.

Het leeuwendeel van de hoogtepunten speelde zich af in de 2e helft. ONR begon beter in de wedstrijd te komen, maar bleef slordig verdedigen. Dragten kwam op 1-2, maar niet veel later lag de 2-2 al in het mandje. Mats Wolthuis ronde koelbloedig af op aangeven van Jeroen Westra. ONR leek door te kunnen drukken, maar moest wederom na een intrap van Dragten tegen een achterstand aankijken (2-3). Toch kon ONR de schade snel weer ongedaan maken. Westra ronde af na een assist van Wolthuis. Een krankzinnige slotfase volgde. Dragten kreeg 3 minuten voor tijd rood nadat de doorgebroken Fokko Kronemeijer werd gevloerd. 3 keer bleek scheepsrecht, want waar ONR de eerste twee 5-tegen-4 situatie slecht uitspeelde (Dragten kreeg in de 2e helft al 2 keer geel), wist ONR via Kronemeijer nu wel te scoren. In de laatste 2 minuten creëerde de uitploeg met meespelende keeper gigantische kansen. Paal, lat en een (Aize)rsterk keepende Tarick Kalfsbeek stonden het onfortuinlijke Dragten in de weg. Eindstand: 4-3

Door deze driepunter sluit ONR de eerste seizoenshelft af als koploper met maarliefst 7 punten voorsprong op de nummer 2. Echter, dat het vanavond vertoonde spel matig was staat buiten kijf. We houden het maar op het geluk van de kampioen😉

Namens de hele selectie en technische staf, fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Boerakker 1 – Futsal ONR 1

Futsal ONR 1 wint ook van Boerakker

In Sportcentrum Leek werd vrijdagavond ook Boerakker aan de zegekar gebonden.
De formatie van interim-trainer Sjoerd Hoek en clubarts Dirk Rozema schoot tegen angstgegner Boerakker uit de startblokken.

Het was Fokko Kronemeijer die hoogstpersoonlijk zowel de 0-1, 0-2 en zowaar ook de 0-3 op het scorebord liet noteren. De eerste treffer kwam op aangeven van Mats Wolthuis. De tweede werd gecreëerd door Fokko zelf en de derde was op aangeven van Willem Gootjes.
Futsal ONR Zag Boerakker een aantal kansen creëren. Echter was het Tarick Kalfsbeek die keer op keer een antwoord had op doelpogingen van Boerakker. Ook het aluminium was ONR goed gezind deze wedstrijd.
Terwijl Boerakker meer hoop kreeg op een treffer, was het Hendrik Rozema die de stand op 4-0 bracht. Deze stand werd helaas niet tot de rust vastgehouden. Boerakker kreeg loon na werken en schoot de 1-4 tegen de touwen.

Na rust kregen de supporters eenzelfde spelbeeld voorgeschoteld. Boerakker zag vele kansen gemist worden en ONR ook gevaarlijk blijven. De 2-4 viel, maar gelukkig wist Mats Wolthuis op aangeven van Fokko de 2-5 te maken.
De wedstrijd leek gespeeld toen Hendrik de 2-6 maakte. Helaas was niets minder waar. Boerakker zette nog een keer aan en wist de kansen nu wél af te maken. De marge van 4 werd zodoende verkleind tot slechts één doelpunt verschil.

Gelukkig voor de ONR toeschouwers, die wederom goed vertegenwoordigd waren, stuurde Hendrik Rozema Willem Gootjes alleen op de keeper af. Gootjes faalde niet en rondde koelbloedig af.
Boerakker trok alles uit de kast om nog een punt uit de strijd te slepen. Met een extra veldspeler werd de 6-7 nog wel aangetekend, maar hier bleef het bij.

Door de overwinning blijft Futsal ONR de trotse koploper van de Topklasse F.
Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. De KNVB geeft hiermee ONR de gelegenheid om zich op te laden voor 5 december. Dan wordt op pakjesavond Futsal Frisia ontvangen in sporthal Peize. Bij winst is Futsal ONR verzekerd van de eerste periode.

Tot dan!

Futsal ONR 1 – Hoogeveen 1

ONR door oog van de Naald tegen Hoogeveen

Peize – in een volgepakte sporthal Peize heeft ONR vanavond zijn ongeslagen status weten te behouden. Tegen een sterk Hoogeveen waren de Rodenaren uiteindelijk met 5-4 te sterk, al ging dat nou niet bepaald van een leien dakje.

Er leek niks aan de hand toen ONR via Bertrik Nienhuis (fraai uitgespeeld) en Hendrik Rozema al snel op een 2-0 voorsprong kwam. Zeker gezien het feit dat Hoogeveen maar 2 wissels had. Ondanks de smalle selectie knokte Hoogeveen zich terug in de wedstrijd en binnen no-time was de stand weer gelijk (2-2). Toch wist ONR met een voorsprong de rust in te gaan. Na een schitterende actie van Fokko Kronemeijer kon Rozema makkelijk binnen schieten (3-2).

In de 2e helft Kwamen de Hoogeveners sterk terug. De gelijkmaker werd gemaakt (3-3) en na geklungel in de Roner defensie kwamen de gasten zowaar op voorsprong (3-4). Hoogeveen kreeg geel, maar ONR speelde de man-meer-situatie bar slecht uit. Daarna kreeg dezelfde Hoogeveen-speler zijn 2e gele kaart waarna logischerwijs een rode volgde. Dit keer was ONR via Rozema wel succesvol met een man meer (4-4). 3 minuten voor tijd was daar dan eindelijk een van de weinige hoogtepunten. Marwin van Wijk wist zich met een ouderwetse panna van zijn directe tegenstander te ontdoen en bereikte Rozema. Zijn voorzet werd verlengd door Sven Buigholt Waarna Fokko Kronemeijer de 5-4 wist binnen te tikken. Een bloedstollende slotfase volgde waarin Tarick Kalfsbeek weer eens bewees goud waard te zijn voor ONR. Mede door hem werd er niet meer gescoord.

Dat alles wat ONR na de 2-0 vertoonde slecht was, is geen twijfel over mogelijk. Sterker nog, Hoogeveen verdiende vandaag minstens een punt. Toch weet ONR thuis foutloos te blijven dit seizoen. En u weet het, wanneer je ook je slechte wedstrijden wint, word je……..

Futsal ONR 1 – WMC 1/EP de Treffer

In sporthal Peize wist ONR gisteravond ook in de 4e wedstrijd van het seizoen de ongeslagen status te behouden. WMC werd in een doelpuntrijk duel met 9-6 verslagen.
Vanwege een aantal blessures was ONR genoodzaakt naar de eigen jeugdopleiding te kijken. Rik de Boer werd voor het duel toegevoegd aan de selectie.

Waar Futsal ONR het vorig seizoen moeilijk had met WMC, bleek dat ook deze wedstrijd zo te zijn. Na 7 minuten werd er tegen een 0-1 achterstand aangekeken. Het was topscorer Hendrik Rozema die de stand gelijk trok op aangeven van Fokko Kronemeijer. 5 minuten later werd er zelfs op voorsprong gekomen door een doelpunt van Frank Bokdam. Een schot van de sterk spelende de Boer was voor de keeper lastig te parreren, waarna Bokdam er als de kippen bij was om de rebound binnen te tikken.
ONR incasseerde in de eerste helft nog wel een tegentreffer, waardoor het met een 2-2 stand de rust in ging.

In de tweede helft werd het net maarliefst 11 keer gevonden door beide ploegen. ONR wist het beste uit de startblokken te komen en zag in no-time een 6-2 voorsprong op het scorebord verschijnen. Het waren Kronemeijer, wederom Kronemeijer (assist Rozema), Willem Gootjes (assist Bokdam) en Jeroen Westra die het net wisten te vinden. Ondertussen had de assistent scheidsrechter nog wel even hulp nodig van het publiek om daadwerkelijk de juiste stand weer te geven. Zo zie je maar weer dat ONR dit seizoen telkens terug kan vallen op de 6e man.

Na een doelpunt van WMC completeerde Kronemeijer op aangeven van de Boer zijn hattrick en bracht de stand op 7-3. De spanning kwam nog even terug toen Rik de Boer een gele kaart pakte. De Boer was genoodzaakt een dreigende aanval te doorbreken. Met een hele slimme overtreding voorkwam hij een doelpunt (of gleed hij nou uit?). Na twee goals van WMC stond er ineens een 7-5 stand op het scorebord. Het was echter Marwin van Wijk die de overwinning van ONR over de streep trok aan het einde van de wedstrijd. Na een mooie actie wist hij de stand op 8-5 te brengen. Ook wist hij het meevoetballen van de keeper af te straffen door vanaf eigen helft voor open goal de 9-5 binnen te werken.

Het slotakkoord was voor WMC, waardoor de wedstrijd in een 9-6 overwinning eindigde voor ONR.

Volgende week woensdag wederom een thuiswedstrijd.
Tegenstander is dan Hoogeveen.
Tot dan!

Futsal Dragten 1 – Futsal ONR 1

In een volgepakte sporthal de Drait heeft Futsal ONR 1 haar eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Tegen Futsal Dragten werd in een boeiend duel met 5-5 gelijk gespeeld.

Een gehavend ONR, waar door vele blessures slechts 3 wisselspelers op de bank zaten, keek al na een aantal seconden tegen een achterstand aan. Een van richting veranderd schot verdween pardoes achter Tarick Kalfsbeek in de goal.
Na deze domper wisten de oranjehemden zich terug in de wedstrijd te knokken en via topscoorder Hendrik Rozema werd zelfs een 2-1 voorsprong gepakt. Op aangeven van Marwin van Wijk en Fokko Kronemeijer rondde Rozema twee keer koelbloedig af.

Dragten scoorde de 2-2, waarna Rozema wederom zijn klasse ettaleerde. Van Wijk was wederom de aangever van de nu al 10e treffer van het seizoen van onze aanvoerder.
ONR leek losgekomen en wist de voorsprong te vergroten naar 2-4 en zelfs 2-5. Marwin van Wijk en Jeroen Westra waren hierbij de gevierde mannen.

Na rust schroefde Futsal Dragten een tandje op. Er werd meer druk gezet op de mannen van Harm Gritter. Hier had ONR het aanzienlijk lastig mee. De vermoeidheid sloop steeds meer in de ploeg en het brak ONR op dat het maar over 1 fitte wisselspeler beschikte.

Futsal Dragten wist meer kansen te creëren en zag de achterstand slinken. Ook ONR kreeg kansen, maar wist deze niet te benutten.

Na de 3-5 en de 4-5 kreeg Dragten meer en meer hoop en viel uiteindelijk tot overmaat van ramp ook de gelijkmaker.

In de slotminuut wist ONR nog een grote mogelijkheid te creëren, maar na een goede aanval werd de paal geraakt.

Een boeiende wedstrijd in hoog tempo kent hierdoor geen winnaar.
ONR behoudt wel de ongeslagen status.

Wie weet hoe het was gelopen als de schoenen van Frank Bokdam het niet hadden begeven. Met de welbekende tip van Gritter in zijn hoofd punterde Bokdam de bal richting de goal. Echter raakte hij de bal op een gapend gat in zijn linkerschoen. Als strafmaatregel is dan ook de enig denkbare oplossing toegepast. Volgende week nieuwe kicken voor Bokdam.

Komende woensdag is WMC te gast in sporthal Peize. Tot dan!

Futsal ONR 1 – ZVV Reuz 1

Futsal ONR wint overtuigend van ZVV REUZ

Peize – gisteravond vond dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd van Futsal ONR 1 plaats. Voorafgaand aan de wedstrijd stond het officiële fotomoment voor de selectie op het programma, waarvan het resultaat een dezer dagen gepubliceerd zal worden. De wedstrijd zelf was er meteen een met een hoge amusementswaarde. In een sfeervolle sporthal Peize won koploper ONR met 7-2 van buurman ZVV REUZ.

Niet alleen het publiek had er zin, de spelers van ONR ook. Binnen no-time maakte Fokko Kronemeijer het eerste doelpunt van het seizoen 2018-2019 in de oranje kathedraal (1-0). ONR bleef kansen creëren, echter werd het 1-1 door Tim van Huffelen uit een makkelijk gegeven, doch fraai binnengeschoten vrije trap. Daarna volgde een evenwichtig spelbeeld. REUZ veelal met het balbezit, ONR wachtend op een counter. Uit het niets werd het 2-1. Na een snel genomen intrap kon Hendrik Rozema binnenschuiven. Daarna was het hek van de dam. Marwin van Wijk speelde in de counter schitterend zijn man uit en speelde Kronemeijer vrij. Kronemeijer maakte zijn 2e doelpunt en zette de stand op 3-1. In de daaropvolgende minuten wist van wijk zelf ook nog 2 keer uit een counter te scoren (4-1 en 5-1). Op slag van rust deed REUZ nog wat terug. Van Huffelen schoot de vrije bal in de muur (op een onfortuinlijke plek bij Rozema), waarna Patrick Steenbergen de rebound wist te benutten (5-2).

In de 2e helft probeerde REUZ nog even alle zeilen bij te zetten om toch nog een resultaat te behalen in Peize. Na enkele puike reddingen van Doelman Tarick Kalfsbeek, volgde een schitterende lange pass van Kronemeijer op Willem Gootjes. Gootjes nam goed aan en rondde heel koelbloedig af, fraaie goal (6-2). Niet veel later was daar de laatste kans voor REUZ om terug te komen in de wedstrijd, een strafschop. Steenbergen stond oog in oog met sluitpost Kalfsbeek en miste. Of beter gezegd, Kalfsbeek stopte, want het was een formidabele redding van de penalty-killer. Dit was het signaal voor de ploeg uit Vries dat er niks te halen viel in Peize. `daarna werd het 7-2, nadat Jeroen westra koel bleef en breed gaf op Rozema die van dichtbij raak kon schieten. In de slot minuten werd het nog even 4 tegen 4, omdat zowel Bertrik Nienhuis voor ONR als Tim van Huffelen voor REUZ geel kregen. Er volgden nog vele kansen voor de oranjehemden, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand: 7-2.

De mannen van Harm Gritters staan na deze overwinning logischerwijs nog steeds op de eerste plek. Volgende week vrijdag mag ONR proberen de koppositie te verdedigen uit bij Futsal Dragten. Aftrap is om 20:00 in sporthal de Drait. Maar nu eerst; rodermarkt.