07.09.2013 12:43 Leeftijd: 293 days

Veelbelovende competitiestart

Tegen Drachtster Boys B2 liet ONR B1 heel aantrekkelijk voetbal zien. Er werd scherp en goed samen gespeeld en dat leverde veel mooie aanvallen op. ONR kreeg met gelijk spel (4-4) geen loon naar werken, maar liet wél zien dat wij nog veel plezier gaan beleven aan het voetbal van dit team.

Het eerste half uur controleerde ONR de wedstrijd volledig. Soepel tikkend walste de jongens van Oranje over de Drachtster Boys heen. Ook verdedigend ‘stond’ ONR er. Het leverde ‘slechts’ een 0-1 voorsprong op. Uit een van de vele mooi uitgespeelde aanvallen scoorde Dennis op assist van Sven. Het laatste kwartier van de eerste helft gaf ONR het initiatief uit handen. Door onhandig balverlies kwam Drachten langszij. Kort voor rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong omdat de bal van Timo’s voet ongelukkig verkeerd wegsprong.

In de eerste minuut na de thee kwam ONR weer langszij (Sven, assist Dennis). Maar niet lang daarna legde de goed fluitende scheidsrechter de bal op de stip na een overtreding van Maarten. Na deze 2-3 golfde de wedstrijd heen en weer, maar nog steeds creëerde ONR duidelijk de meeste kansen. Onder anderen Sven, Dennis, Edwin, Maarten en John troffen jammer genoeg steeds geen doel .

Terwijl de klok langzaam wegtikte viel dan toch de verlossende gelijkmaker, opnieuw door Sven op een assist van Dennis. Slordig balverlies bracht de Drachtster spits alleen voor Jesse: 3-4. Getergd voerde ONR de druk nog verder op, wat vijf minuten voor tijd resulteerde in de gelijkmaker. John rondde een assist van Dennis fraai af. De drie, vier laatste aanvallen van de wedstrijd leverden helaas niet meer de verdiende winnende goal op. "Jammer van het puntverlies", verzuchtte assistent-trainer/coach Willem Gootjes na de wedstrijd, "maar als ze zo goed blijven spelen, pakken we naar het einde van het seizoen de punten wel".

Eindstand: 4-4
Assists: Sven, Dennis (3x)
Doelpunten: Dennis, Sven (2x) en John
Bijzonderheden: Joep (blessure), Jan (in de basis bij A1) en Sjoerd (schorsing) ontbraken; ONR sloot voor het eerst dit jaar een wedstrijd af met 11 man.