14.09.2013 12:43 Leeftijd: 286 days

Toverdrank te vroeg uitgewerkt

Sven staat op het punt zijn tweede doelpunt te scoren

ONR B1 is er ook in de tweede competitiewedstrijd niet in geslaagd de volle drie punten binnen te halen. Tegen Niekerk B1 liet ONR bij vlagen goed voetbal zien; het eerste half uur van de tweede helft was zelfs oogstrelend.  Omdat ook Niekerk een sterke drang naar voren had en vaak gevaarlijk was, is de 4-4 eindstand niet onterecht.

In de eerste helft golfde het spel heen en weer. Beide ploegen kregen hun kansen, maar het was Niekerk dat als eerste profiteerde en keeper Dirk passeerde. Nogal wat veelbelovende aanvallen van ONR werden afgevlagd wegens buitenspel. Te rustig speelden beide ploegen de eerste helft verder doelpuntloos uit.

Sprak Danel magische woorden in de kleedkamer? Hebben de kantine-moeders toverdrank in de thee gedaan? Of zorgde de speelrichting – naar de kantine toe – voor een wonderbaarlijke opleving? We zullen het we nooit weten, maar de grote schare supporter die onder de comfortabele overkapping  hun ploeg toejuichte, zag na de rust een herboren ONR al binnen twee minuten op gelijk hoogte komen. Uit een fraaie assist rondde Dennis koel af. En ONR drukte door. Keer op keer wist het met mooi voetbal kansen te creëren, maar een tweede doelpunt bleef uit. Met een beetje geluk kon Niekerk wél scoren, na een te zachte terugspeelbal reageerde hun spits attent. Gelukkig kon Sven al heel snel de stand weer gelijk trekken uit een mooie steekpass van Edwin.

Ondanks solide verdedigen van Cornelius wist Niekerk even later opnieuw Dirk te passeren. Gelukkig wist Rik de bal van de lijn te werken. Misschien wel het mooiste doelpunt van ONR viel een paar minuten later, toen Rik de bal aan Sven toespeelde. Sven omzeilde handig drie verdedigers van Niekerk en bracht ONR voor het eerst op voorsprong, met een hard schot dat via de lat in de touwen belandde. Helaas konden de Roners maar kort van de voorsprong genieten, omdat Niekerk na ongelukkig balverlies weer langszij kwam.

Inmiddels was Norbert tussen de kalklijnen gekomen. Dankzij zijn gedreven storen en jagen kon hij de keeper van Niekerk uitspelen en afleggen op Sven, die de bal met een droge tik langs de struikelende keeper in het doel deponeerde en en passant zijn eerste hattrick van dit seizoen noteerde. Een half uur na de thee leken de magische krachten van de toverdrank uitgewerkt. Ondanks het jagen van Norbert, het dribbelen van Dennis, het slalommen van Igor en drang naar voren van Cornelius, lukte het ONR maar niet om meer afstand te nemen. Ondertussen was Niekerk ook diverse malen dichtbij de gelijkmaker. Meer dan een schot rakelings over, een schot op de lat en een paar afzwaaiers had dat nog niet opgeleverd. Tot ONR opnieuw ongelukkig balverlies leed en Niekerk de bal wild voor het doel schoot. Een van de aanvallers van Niekerk kon niks anders doen dan de bal achterover doorkoppen. Dat deze bal onbereikbaar voor Dirk in de kruising zeilde, was het beste bewijs dat de magie ONR definitief in de steek had gelaten. Omdat de scheidsrechter kort daarna affloot, besloot ONR ook de tweede competitiewedstrijd met een zure, maar gezien het spel dit keer wél terechte 4-4 eindstand.

Fotoalbum

Opstelling: Dirk (k), Jan, Joep (40’ Cornelius), Timo, Jesse (50’ Norbert – 1 assist) , Edwin (1 assist), Rik (c) (1 assist), Dennis (1 doelpunt) , Igor, Sjors, Sven (3 doelpunten, 1 assist)