21.09.2013 17:31 Leeftijd: 279 days

The Knickebockers 7 - ONR 2, 0-3 (rust 0-1)

TKB uit, altijd bijzonder

Vandaag een favoriete speeldag van de spelers. Tijdens Rodermarkt een wedstrijd spelen, je kunt de spelers geen groter plezier doen. Ondanks dat ze allemaal op tijd naar bed waren gegaan (en fris ipv alcohol hadden gedronken), waren ze aan het begin van de wedstrijd nog niet echt wakker. ONR liet TKB komen. Pas na 20 minuten spelen kwam ONR beter in zijn spel. Het duurde dan ook tot de 30e minuut voordat het eerste doelpunt viel. Matthijs speelde zichzelf goed vrij en schoot de bal in de korte hoek. De keeper zat er nog wel aan maar kon niet verhinderen dat de bal het doel in ging, 0-1. Pas in de tweede helft wist ONR de score verder op te voeren. Gelijk aan het begin van deze helft wist Caza de bal snoeihard op de lat te schieten. De terugspringende bal werd door Anko teruggelegd op Gert Jan en deze schoot de bal hard de touwen in, 0-2. In de 14e minuut werd Matthijs onderuit gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter aarzelde niet en legde de bal op de stip. Caza legde de bal nog wat beter op de stip en schoot de bal beheerst het doel in, 0-3. TKB wist nog wel wat mogelijkheden te scheppen. Maar bij de paar kansen die ze kregen stond Gert Jan G uitstekend te keepen en wist zijn doel schoon te houden. ONR wist de wedstrijd rustig uit te spelen, zodat de drie punten mee naar Roden genomen konden worden. Hier aangekomen konden de spelers zich te goed doen aan al het goede dat de Rodermarkt hen te bieden heeft.

Door het verlies van Zuidhorn vandaag mag ONR 2 zich nu koploper noemen. Een mooie start van de competitie. Volgende week komt Zuidhorn in Roden op bezoek. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden.

Opstelling: Gert Jan Gritter, Nick Pathuis, Marco Fokkema (’60, Erik Kloosterman), Jordy van Aarsen, Jasper Klein, Sander Ottens (’75, Lars v/d Vlugt), Anko v/d Knaap (’55, Jelte Teitsma), Gert Jan Dam, Matthijs Dijkema, Sander Cazemier (’75, Stefan Lafontaine), Marnix Troudes