23.04.2014 16:40 Leeftijd: 65 days

Sc ROUVEEN – ONR

Nadat er een goede uitoverwinning op Aduard was behaald moest ONR vandaag afreizen naar Rouveen. Bij winst van ONR op Rouveen kon ONR zich veilig spelen en was het verzekerd van klasse behoud. De thuiswedstrijd werd door ONR met 3-0 gewonnen. Voor vandaag stond er dus heel wat op het spel, want ook Rouveen heeft net als ONR de punten nog hard nodig om zo de gevreesde 11e plek te kunnen ontlopen.

Het was dus belangrijk voor ONR om weer scherp aan de wedstrijd te beginnen. Niets bleek minder waar want vanaf de aftrap van Rouveen kwamen de gastheren op 1-0. Rouveen trok direct weer ten aanval en de verdediging van ONR moest alle zeilen bijzetten. In de 7e minuut kreeg Rouveen weer een beste kans maar het schot uit de 2e lijn ging over. De uittrap van Harmen kwam perfect bij Mitchell terecht en die speelde Hans aan. Met een bekeken trap scoorde Hans in de lange hoek: 1-1 ( 8.). Drie minuten later kreeg ONR op ruim 20 meter recht voor het doel een vrije trap. De klus was voor Rens. De vrije trap ging over de muur heen maar de bal miste snelheid en dus was het een prooi voor de keeper van Rouveen die de bal klemvast pakte.

Uit de daarop volgende aanval kreeg Rouveen op de zelfde manier als ONR net ervoor, een vrije trap. De bal leek makkelijk door Harmen te pakken maar Harmen kreeg de bal helaas niet klemvast en de spits van Rouveen reageerde attent door zo de 2-1 (12.) binnen te werken. Na een kwartier spelen leverde ONR, na een individuele actie van Hans, een corner op. De corner van Jeroen werd door Ties verlengd en kwam bij Mitchell terecht die de bal jammer genoeg net over kopte. Uit de daarop volgende aanval werd Harmen omspeeld en was het Rens die de bal voor de lijn weg werkte zodat ONR een grotere achterstand bleef bespaard.

Het volgende schot van Rouveen werd even later, na een scherpe counter van Rouveen, prima door Harmen gepakt. In de 26e minuut kreeg Rouveen een corner na goed ingrijpen van Rens die daarmee erger voor ONR voorkwam. Uit die corner ontstond een hachelijke situatie voor het doel van Harmen maar gelukkig ging de bal in 2e instantie naast. Een overtreding op Karsten leverde ONR een vrije trap op en dat was weer een klus voor Rens. Het was echter weer de keeper van Rouveen die de bal met een prima redding tot hoekschop verwerkte. De corner leverde voor ONR helaas niks op.

Nadat Rouveen 2 corners achter elkaar had gekregen en die goed verdedigd werden door ONR, kwam ONR er goed uit met een prima aanval. Via Hein en Karsten kwam de bal bij Mitchell die sterk aan de bal bleef en er op een meter of 18 voor het doel er een vrije trap uithaalde. De vrije trap van Rens zeilde over de muur heen maar de Rouvener goalie stond op de goede plek en pakte de bal klemvast. Aan de andere kant ontstond weer een zelfde situatie en die vrije bal werd prima door Harmen gepakt. Vlak voor rust moest Rens jammer genoeg geblesseerd het veld verlaten en kwam Hendrik in het veld. ONR kreeg via Hans nog een goede kans maar de keeper van Rouveen wist met een goede reflex de bal uit de korte hoek te tikken. ONR kwam zelf even later weer goed weg want uit een aanval van Rouveen raakte de bal na een hard schot de paal zodat er met een 2-1 stand gerust werd.

ONR probeerde in de 2e helft alles op alles te zetten om zo toch nog de winst te pakken. Binnen 5 minuten kreeg ONR 2 kansjes: een vrije trap van Hendrik en na doorgaan van Hein een corner maar die leverden ONR niks op. Niet veel later gaf Harmjan een prima pas op Jeroen en zijn voorzet bereikte Mitchell die zijn schot maar net naast zag gaan….Na bijna een kwartier in de 2e helft was een kluts voor het doel van Rouveen en uit die kluts wisten Mitchell en Hans de bal er niet in te krijgen. Niet veel later werd Karsten vervangen door Tim.

In de daarop volgende periode kregen beide ploegen geen kansen meer. Tot in de 78e minuut als Rouveen de bal gevaarlijk voor het doel dreigde te geven maar een goede verdedigende actie van Sander werd erger voorkomen. De corner die restte voor Rouveen werd goed door Harmjan en Bram uitverdedigd. Nadat Jeroen was gewisseld voor Danel probeerde ONR nog om tenminste een punt uit het vuur te slepen maar dat lukt helaas niet zodat we met lege handen weer terug keerden naar Roden.

Komend weekend betreft het een vrij weekend voor ONR. Op zaterdag 3 mei speelt ONR 1 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen ZFC uit Zuidlaren. Voor ONR een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden om zo niet afhankelijk te zijn van anderen om zo de handhaving te kunnen bewerkstelligen!! We hopen dan ook dat er veel supporters van ONR langs de lijnen staan om ons aan te moedigen!