24.08.2013 22:44 Leeftijd: 307 days
Door: Dick

Opende 2 - ONR 2, 4-4 (rust 1-2) bekerwedstrijd

De eerste wedstrijd van het seizoen is gelijk een bekerwedstrijd. Met een incomplete groep, die nog maar een paar trainingen in de benen hebben , mochten we aantreden uit tegen Opende. Een tegenstander die we ook in de competitie tegen gaan komen. Gelukkig wilde 4 spelers van het 3e met ons mee zodat we met 13 spelers weg konden. Als coach rad de interim-trainer Wietse Bouwman op.

Het begin van de wedstrijd was even zoeken. Opende zocht wat meer de aanval. Toch was het ONR die het eerst doelpunt scoorde. Sander wist de bal uitstekend in het doel te leggen. Dit gaf bij ONR het betere gevoel en we kwamen wat beter in de wedstrijd. Na een prachtige pass van Lars wist Sander ook de 0-2 op het scorebord te zetten. Opende wist voor rust nog tegen te scoren zodat we met een 1-2 de thee konden gaan opzoeken.

In de rust werden door Wietse de punten nog even op de spreekwoordelijke i gezet. Sander kon door een geblesseerde teen niet verder en werd vervangen door Stefan. Jan moest na de eerste helft weg zodat Erik zijn positie als laatste man over nam.

Niet lang na de aftrap was er al de eerste kans voor ONR. Helaas werd deze naast gewerkt. Toch was het ONR die ook in deze helft als eerste scoorde. Stefan wist de 1-3 op het scorebord te zetten. Hierbij mag niet vergeten te worden om te vermelden dat de assist van Matthijs kwam. Nu brak de weinige trainingsuren ONR wat op. Opende wist de 2-3 en 3-3 te scoren. Zo leek de wedstrijd op een gelijkspel af te gaan. Vlak voor het verstrijken van de 90e minuut wist een snelle aanvaller van Opende de 4-3 te scoren.  ONR kreeg in blessuretijd nog een corner. De bal kwam bij Bert. Hij bedacht zich niet en schoot de bal vol naar het doel. Via de onderkant van de lat kwam de bal naar beneden. De scheidsrechter stond op de achterlijn en constateerde dat de bal over de lijn was en kende het doelpunt toe, 4-4. Hier bleef het bij. Een terechte uitslag.

Komende dinsdag wacht VEV’67 2. Een team van weer een ander kaliber.

Opstelling: Gert Jan Gritter, Tom Bijen, Jan van Hell (’46, Erik Kloosterman), Jasper Klein, Lars v/d Vlugt, Bert van Hell, Gert Jan Dam, Tony Giglio, Matthijs Dijkema, Sander Cazemier (’46, Stefan Lafontaine), Marnix Troudes