26.02.2014 16:11 Leeftijd: 121 days

ONR - VHK

Gevecht om de bal bij een corner

ONR kende een goede beginfase waarbij het voornaamste wapenfeit het schot van Hendrik, dat voor langs ging, was. De eerste kans van de gasten uit Sint Jansklooster was een schot in de 9e minuut wat hoog over ging. De volgende kans was voor Mitchell die, na goed werk van Bram en Danel, de bal maar net over kopte. In de daarop volgende aanval van VHK leken de gasten op 0-1 te komen maar de goed opgestelde scheidsrechter Arends keurde de goal terecht af wegens buitenspel.

Na 20 minuten spelen belande een schot van VHK in het zijnet naast de goal. ONR was nu gewaarschuwd en zette een tandje bij. Een mooie actie van Jelmer en een pass van Hein via Rens leverde Mitchell balbezit op en hij had de vrije doortocht… Ware het niet dat de scheids het voordeel niet gaf en floot voor een eerder gemaakte overtreding op het middenveld. Geen doortocht voor Mitchell dus en ONR restte de vrije bal waar jammer genoeg geeg kans uit kwam.

Even later wel een goeie kans voor ONR. Een steekpas van Jelmer op Danel kwam bij Tim vd Meulen terecht en hij zag zijn kans maar net op tijd geblockt worden door VHK waardoor ONR een corner mocht nemen. De hoekschop werd door VHK weg gewerkt. De volgende kans van VHK verdween maar net naast het doel van Harmen. Na een half uur spelen stuurde Bram Tim vd Meulen weg met een uitstekende diepte pas. Tim haalde er uiteindelijk een corner uit die eenvoudig door de goalie van VHK klemvast werd gepakt.

Een vrije bal van Hendrik leverde ONR ook helaas geen doelrijpe kans op: de bal verdween recht in de handen van de keeper. Zes minuten voor rust plaatste VHK een gevaarlijke tegenstoot: een scherpe voorzet leek naast het doel te gaan, maar via de binnenkant paal plofte de bal in het doel acht de verbouwereerde Harmen: 0-1 (39.). De laatste kans voor ONR in de 1e helft was een lage voorzet die Jelmer bereikte en hij zag zijn vlammende schot door de keeper gekeerd worden.

In de rust kon Tim Graafsma niet verder door een blessure. Voor hem kwam Nick in het veld. In de 53e minuut kreeg Danel een prima kans. Zijn schot/voorzet werd gekeerd door de keeper en in de rebound slaagde Bram ook niet om te scoren. Een pass van Hein op Sander leverde ONR een corner op. De bal kwam helaas niet bij de spitsen van ONR terecht en werd vakkundig door de verdedigers van VHK weg gewerkt. Na een kwartier in de 2e helft kreeg Mitchell een dot van een kans op de gelijkmaker maar zijn doelpoging ging rakelings over.

In de daarop volgende 10 minuten vond het spel vooral plaats op het middenveld. Beide ploegen kregen niet echt de kans om voor het doel gevaarlijk te worden. Na ruim 25 minuten werd Bram gewisseld voor Leon. Leon liet zich direct gevaarlijk zien: door een steekbal van Mitchell kwam hij in balbezit en zijn harde schot werd maar net gepakt door de keeper.

Met nog 12 minuten officiële speeltijd te gaan ging Sander ( hij speelde verder een prima wedstrijd! ) jammerlijk in de fout: hij speelde de bal terug op Harmen en gleed daarbij uit, de spits van VHK was er als de kippen bij en scoorde de 0-2( 78.). Vijf minuten later kwam Jeroen voor Danel in het veld. ONR kreeg in het verloop van de wedstrijd nog een paar kansen maar deze werden helaas niet benut. Jammer want er had echt meer in gezeten.

Aanstaande zaterdag speelt ONR1 de inhaalwedstrijd thuis tegen Sc Loppersum. Aanvang van de wedstrijd is 14:30. We hopen dan ook weer op veel steun van onze supporters!!!

De opstelling was: Harmen Uffels, Bram Gootjes ( 72. Leon Schievels ), Tim Graafsma ( 46. Nick “Nipa” Pathuis ), Hein Luinstra, Sander Ottens, Danel Strijker ( 83. Jeroen Westra ), Rens vd Knaap, Jelmer Fierstra, Mitchell “Churandy” Schievels, Tim vd Meulen en Hendrik Rozema.