19.03.2014 14:29 Leeftijd: 100 days

ONR – TKB

ONR was er op gebrand om tegen TKB de 3 punten in Roden te houden. Door blessures van o.a. Tim Graafsma, Karsten ( langdurig ), Ties, Frank, Camiel en de schorsingen van Hein en Wouter was het voor Marco weer aardig puzzelen. De eerste wedstrijd werd met 2-2 gelijk gespeeld. Na 8 minuten mocht Rens aanleggen voor een vrije trap op ongeveer 20 meter voor het doel. Met een perfecte trap passeerde de bal iedereen maar trof helaas de kruising!

TKB was sterker en kreeg een paar goede kansen maar ze vonden telkens Harmen op hun pad of schoten te wild over het doel van ONR hoog over. Een gevaarlijke vrije trap van TKB werd in de 18e minuut door Harmjan tot hoekschop verwerkt. Verdedigend stonden de verdedigers van ONR goed opgesteld want deze corner werd eenvoudig door ONR uitverdedigd.

TKB bleef aandringen en een paar minuten later voorkwam Rens met een prima actie dat TKB de bal gevaarlijk voor kon geven. De corner was een eenvoudige prooi voor Harmen. En via Sander werd een goeie aanval opgezet die via Hendrik en Mitchell liep maar uiteindelijk was de keeper op zijn hoede en maakte de bal van Mitchell onschadelijk. In de resterende tijd van de 1e helft speelde het zich verder af op het middenveld. In de slotminuut van de 1e helft belande een schot vanuit de 2e lijn van TKB op de kruising en pakte Harmen even later de bal na een scrimmage voor het doel van ONR zodat beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee gingen.

Het eerste gevaar in de 2e helft kwam van TKB. Een gevaarlijke indraaiende corner zorgde voor enig gevaar maar de bal werd door Jeroen opgeruimd zodat dit gevaar geweken was. In de 53e minuut zette Rens met een mooie actie goed door en paste de bal naar Leon die vervolgens Sander aanspeelde. Het schot van Sander van ongeveer 18 meter verdween helaas naast het doel. Uit de daarop volgende tegenaanval val TKB ging de bal na een wild ingeschoten trap hoog over het doel van Harmen heen.

Na een dik kwartier nam Hendrik een vrije bal nadat er een overtreding op Tim was gemaakt. Met een prima trap belande de bal op het hoofd van Leon die net niet genoeg kracht achter de bal kon zetten zodat de bal simpel door de keeper van TKB werd gepakt. In de 65e minuut werd Tim ( ziek ) vervangen door Hans. Een minuutje later kreeg TKB weer een corner. De bal werd makkelijk door Harmen gevangen en zo kon ONR weer opbouwen aan een aanval. De aanval smoorde na goed werk van Jelmer, Mitchell en Hans uiteindelijk helaas bij de verdedigers van TKB. In de 70e minuut kwam Danel in het veld voor Leon.

ONR had de 2e helft het betere van het spel en was ook qua kansen gezien ook gevaarlijker voor het doel dan TKB. Kansen van Hendrik ( vrije trap net naast ) en Hans ( solo actie ) werden niet verzilverd. Een prima opgezette aanval van ONR resulteerde in een corner voor ONR. De corner van Hendrik kwam bij Hans terecht die schitterend met een halve omhaal de bal binnen schoot: 1-0 (79.)!! De volgende kans voor ONR diende zich 4 minuten later toen Hendrik, na een mooie 1-2 met Hans, zijn schot op de keeper zag belanden. Als ONR vlak voor tijd na een aanval van TKB de bal niet weg krijgt is het uiteindelijk invaller Tichelman van TKB die de stand op 1-1 brengt.

Gezien het wedstrijd beeld zou dit ook een terechte eindstand zijn geweest ware het niet dat Harmen bij een counter van TKB te laat reageerde op een bal die nog door Harmjan werd aangeraakt. Weer was invaller Tichelman van TKB er als de kippen bij om de 1-2 ( 90.+2 ) binnen te prikken. Kort erna floot de verder prima leidende scheids voor het einde. Voor ONR was het verlies erg zuur om zo te verliezen in de laatste minuut waarbij een punt voor beide teams terecht was geweest gezien het wedstrijdbeeld en daar waren beide trainers het na afloop wel over eens.

Helaas voor ONR geen punten en TKB was meer dan gelukkig met de 3 punten. Het spel van ONR was vele malen beter dan tegen Groen Geel en aanstaande zaterdag staat voor ONR de uitwedstrijd tegen koploper DZOH uit Emmen op het programma. ONR zal er alles aan doen om voor de punten te gaan!!! De eerste wedstrijd werd maar net door DZOH met 0-1 gewonnen en kansen zijn er ook zeker om daar te scoren! We hopen dat we dan op veel steun kunnen rekenen op onze supporters!!

De opstelling was: Harmen Uffels, Jeroen Westra, Rens vd Knaap, Harmjan Poel, Sander Ottens, Leon Schievels ( 71. Danel Strijker ), Bram Gootjes, Jelmer Fierstra, Mitchell “Churandy” Schievels, Tim vd Meulen ( 65. Hans van Tamelen ) en Hendrik Rozema.

Bank: Nick “Nipa” Pathuis.