07.06.2014 19:55 Leeftijd: 20 days

ONR E1 KAMPIOEN

E1 kampioen!

Na een derde plaats in de najaarscompetitie en de eerste plaats bij de Noordenveldcup, hadden de jongens van de E1 er weer zin in om het veld op te gaan. Er werd lekker getraind en de eerste wedstrijden werden dan ook gewonnen. Voor de rust werd er rustig gespeeld, maar na de rust kwamen de jongens op dreef en werd er met mooi voetbal gewonnen.

Halverwege de competitie ging het iets minder en werden er twee wedstrijden achter elkaar verloren. Tijdens de trainingen is hieraan gewerkt, hebben ze zich hersteld en werd er weer gewonnen. Hierdoor kwam het kampioenschap toch weer in zicht mede doordat de naaste tegenstanders punten lieten liggen. Zo stond de E1 ineens bovenaan en zou bij winst in een rechtstreeks duel tegen de nummer 2 (De Held) het kampioenschap kunnen worden behaald. Dit beloofde dus een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook.

Voor de wedstrijd waren de jongens vrij gespannen. Toch begonnen ze goed aan de wedstrijd en wisten ze voor de rust 2x te scoren.  Echter na de rust begon toch de spanning en de druk van De Held toe te nemen en waardoor De Held 2x vlak achter elkaar wist te scoren. De spanning liep toen helemaal op zowel bij de spelers als bij de coach en het publiek. Maar de jongens hielden stand en vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg ONR een indirect vrije trap vlak voor het doel van de tegenstander. Deze vrije trap werd op koelbloedige wijze door ONR raak geschoten. 3-2 voor. Vlak daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

ONR E1 kampioen!!!!

Dit ging met nogal wat emoties gepaard, zo blij waren de jongens, de coach en natuurlijk niet te vergeten het trouwe publiek. Dit kampioenschap werd uitgebreid gevierd, uiteraard werd Wiebe met kleding en al door de jongens onder de douche gezet.  Daarna werden ze op patat en ijs getrakteerd. Een dag om niet meer te vergeten.

Er moest nog één uitwedstrijd gespeeld worden. Deze zou met een fantasie opstelling worden gespeeld, maar na de rust werden toch weer de vertrouwde posities ingenomen. Helaas verloren met 4-5.

Dobbe, Duncan, Guido, Joseph, Kevin, Lourens, Menno en Niels. Jongens, jullie hebben het fantastisch gedaan en mooie resultaten gehaald. Het was een genot om als toeschouwer bij jullie wedstrijden aanwezig te zijn.

Wiebe, bedankt voor het trainen en coachen van de jongens. Het was aan de jongens te zien en te merken dat jullie het leuk, leerzaam maar ook gezellig hebben gehad en een echt team waren.