04.11.2013 15:19 Leeftijd: 235 days

ONR - DZOH

Op een winderig en nat sportpark aan de hullenweg vond afgelopen zaterdag de wedstrijd plaats tussen ONR en DZOH uit Emmen. DZOH doet het zeker niet slecht voor een promovendus. Ze stonden voor aanvang van deze wedstrijd nog steeds ongeslagen bovenaan. ONR had een goede serie neer gezet van 6 wedstrijden, waarvan 5x op rij de nul behouden, ongeslagen. Het beloofde dus op voorhand al een spannende wedstrijd te worden.

ONR oogde in de beginfase van de wedstrijd misschien wel wat timide. Het voetbalde redelijk goed mee maar DZOH, met ex profs Roy Stroeve en Berry Hoogeveen in de gelederen, had wel de overhand. ONR moest al snel in de verdediging en daardoor ook een aantal corners toestaan. Uit een van die corners floot de scheidsrechter voor gevaarlijk spel vanwege een hoog been van Wouter. De speler van DZOH kwam ook erg laag in met zijn hoofd, doorspelen was misschien wel de beste optie geweest maar de indirecte vrije trap in de 16 werd toegekend aan DZOH. De bal werd breed gelegd en door Berry Hoogeveen, in het gaatje van de muur op de doellijn, hard en laag binnen geschoten: 0-1 (12.).

Tot ongeveer 20 minuten was het spel van DZOH goed. ONR probeerde onder de druk uit te komen en slaagde daar maar mondjes maat in. Via Hendrik en Bram kwam ONR er toch nog een paar keer uit in die periode. Na die fase werd het spel van DZOH wat slordig en dat was mede ook te danken aan de spelers van ONR. Jelmer liep na een goeie actie van Rens door maar de bal werd echter breed gelegd waar de vrij staande Hendrik werd bereikt. De bal kwam uiteindelijk bij Mitchell die jammer genoeg nét buitenspel stond. ONR bleef oppassen voor de tegenstoot van DZOH. Uit een prima aanval van de gasten uit Emmen had ONR over geluk niet te klagen toen de bal op de lat kwam en de rebound naast werd geschoten.

Er was inmiddels een mooie wedstrijd ontstaan. Beide ploegen bleven gaan voor een doelpunt en dat kwam de wedstrijd ten goede ware het niet dat de leidsman veel floot in plaats van meer door te laten gaan.. Na bijna een half uur spelen kreeg ONR een vrije trap. De uitstekende bal van Hendrik werd door Harmjan maar net naast het doel van DZOH gewerkt. De opbouw van DZOH werd alsmaar slordiger. Mitchell was er als de kippen bij om die fout van DZOH achterin af te straffen maar zijn vlammende schot spatte op de paal uiteen. Qua veldspel deed ONR het zeker niet minder dan DZOH.

Na een mooie actie van Rens kreeg ONR in de 33e minuut de eerste hoekschop van de wedstrijd. De corner werd goed door DZOH uitverdedigd zodat ONR snel moest omschakelen. Ties, Tim en Wouter verdedigden prima en zo werd de aanval onschadelijk gemaakt. Even later, zo’n 10 minuten voor de rust, kwam ONR er gevaarlijk uit na een mooie 1-2 tussen Rens en Hendrik. Hendrik gaf de bal aan Harmjan maar diens voorzet was te zwak en zo kon DZOH weer beginnen aan de opbouw van een aanval. Door goed jagen van ONR raakten de gasten de bal alweer snel kwijt en met een mooie diepte pass stuurde Rens Hendrik weg. De voorzet werd door de verdedigers van DZOH opgeruimd. Op slag van rust kwam DZOH er weer gevaarlijk uit. Met een prima tackleback van Ties moest ONR een corner toestaan die eenvoudig door Harmen uit de lucht werd gepakt.

In de rust werd Hendrik vervangen voor Leon. DZOH kwam direct fel uit de startblokken in de 2e helft. Met een vloeiende aanval werden hun spitsen bereikt en het schot van een van de spitsen belande op de paal. ONR was nu wel wakker geschud en Wouter en Tim voorkwamen vlak daarna door weer goed te verdedigen dat DZOH gevaarlijk kon worden. Een goeie verdedigende actie van Bram leverde de gasten na 10 minuten spelen een corner op die ook nu weer goed door Harmen uit de lucht werd gepakt. In de 60e minuut kaatste Mitchell goed met Sander die met een mooie pass Mitchell de diepte in stuurde. Mitchell haalde er een corner uiten de corner van Bram werd uiteindelijk maar net door Leon gemist. Direct erna was het weer Leon die een goeie voorzet gaf op Mitchell. Mitchell nam de bal aan en schoot ook maar net naast.

ONR was bezig aan een erg sterke fase en verdiende dan ook een doelpunt. Het goede jagen van o.a. Jelmer leverde ONR weer balbezit op. De wedstrijd was en bleef spannend en beide partijen maakten er een mooie wedstrijd van. Jammer dat de scheidsrechter met een paar onnodige gele kaarten voor beide teams zijn stempel op de wedstrijd drukte. Met nog 20 minuten te spelen gaf Sander een prima pass op Mitchell die met een mooie actie zijn man voorbij snelde. Hij gaf ook een prima voorzet maar Leon kwam net iets te kort om bij de bal te komen. Met nog een 10 minuten te spelen werd Bram gewisseld voor Danel. Danel gaf vrijwel direct daarna een prima voorzet op de spitsen Leon en Mitchell. De bal werd goed door DZOH uitverdedigd. En niet veel later kwam Jeroen in het veld voor Harmjan. Een verbaasde Danel kreeg de aanvoerdersband van Harmjan. Ook Jeroen viel goed in en met enkele onderscheppingen werd voorkomen dat DZOH eruit kon komen.

ONR kreeg in de slotminuut nog een dot van een kans uit een prima vrije trap van Sander. De bal kwam bij Wouter en zijn inzet werd ternauwernood door de keeper van DZOH naast gewerkt. Uit de daarop volgende hoekschop kreeg ONR geen kansen meer. In de extra tijd voorkwam Harmen nog de 0-2 door met een uitstekende redding de bal tot hoekschop te tikken. De hoekschop werd prima door ONR opgeruimd en niet veel later floot de scheidsrechter het eindsignaal. Zo pakte DZOH de eerste periode. ONR had zeker op basis van het spel een punt verdiend. Maar het lukte helaas niet. Wij feliciteren DZOH met de eerste periode. De 3e helft in de kantine kreeg nog extra glans doordat de selectie en begeleiding van DZOH weer terug in de kantine kwamen omdat hun bus dienst weigerde. Een prima sfeer en zelfs nog een polonaise vonden plaats!! Dit maakt het voetbal ook mooi zoals het wezen moet!

ONR speelt aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Klazienaveen. Met het prima spel van afgelopen zaterdag gaan we met vertrouwen op jacht naar de 3 punten daar!

De opstelling was: Hamen Uffels, Ties van Wijk, Tim Graafsma, Wouter Bloemendal, Harmjan Poel (85. Jeroen Westra), Sander Ottens, Jelmer Fierstra, Rens vd Knaap, Mitchell “Churandy” Schievels, Bram Gootjes (80. Danel Strijker) en uiteraard het kwajong Hendrik Rozema ( 46. Leon Schievels )