16.09.2013 18:29 Leeftijd: 284 days

ONR - CSVH

Hendrik Rozema. Meer foto's: zie Picasa logo rechtsboven.

Afgelopen zaterdag speelde ONR1 de eerste thuiswedstrijd. ONR had wat goed te maken na de ruime nederlaag een week eerder bij Drenthina. CSVH had zijn eerste wedstrijd met 3-2 gewonnen van Aduard 2000. CSVH is een ploeg die moeilijk te kloppen is maar we zouden vandaag proberen om de 3 punten in Roden te houden.

ONR begon dan ook met overtuiging aan de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam Tim, die een pass van Rens goed aannam, die uit de draai op doel van CSVH schoot: de keeper van CSVH bokste de bal hoog weg. Na een kleine tien minuten spelen kreeg CSVH een goede kans om de score te openen maar spits Honebeek van CSVH schoot hoog over het doel van Harmen. Vlak daarna kreeg Tim nog een mogelijkheid om te scoren na een kluts situatie: de bal ging echter net naast de paal over de achterlijn.

Ook CSVH bleef in de eerste fase van de wedstrijd niet ongevaarlijk. Na een prima verdedigende actie van Frank kreeg de ploeg uit Hoogkerk 2x achter elkaar een hoekschop. De laatste corner werd goed door Harmjan en Jelmer uitverdedigd. ONR bleef de aanval zoeken en met een goeie pass van Ties ging Tim met een actie er vandoor. Hij speelt de vrij staande Hendrik aan die vervolgens aflegt op Hein maar het harde schot van Hein ging ook nu weer net naast.

Na een 20 minuten mocht Bram een vrije bal nemen, na een overtreding op Tim, op 20 meter recht voor het doel van CSVH. De prima genomen vrije bal van Bram had de keeper pas in 2e instantie onder controle. Niet veel later voorkwam Hein, door een corner weg te geven, dat CSVH de bal gevaarlijk voor kon geven. De corner werd door Harmen gepakt zodat ONR kon gaan opbouwen aan een aanval. Met goed combinatiespel van Rens, Bram en Leon bleef ONR proberen om het CSVH lastig te maken. Het gevolg was een hoekschop van Bram die de keeper van CSVH ook nu weer na de 2e keer pas klemvast had.

Tien minuten voor de thee kreeg Hein balbezit op het middenveld. Hein speelde direct Rens aan die vervolgens Tim aanspeelde. Dat leverde een 1-2 op met Bram waarna Tim de vrije doortocht had op de rechterkant. Met een prima actie gaf Tim de bal hoog voor op Leon die de bal op de borst aannam en vervolgens verwoestend hard met rechts uithaalde: 1-0!! (35.). De laatste kans van ONR kwam 5 minuten later. Na een solo van Hendrik kwam de bal bij Leon die zijn schot tot hoekschop zag worden verwerkt. De uitstekende corner van Bram werd jammer genoeg door Tim naast gekopt waardoor beide ploegen met een 1-0 stand aan de thee gingen.

In de rust werd Hendrik gewisseld omdat hij last van zijn hamstrings kreeg. Zijn plaats werd in genomen door Danel. De eerste de beste aanval van ONR na 3 minuten in de 2e helft leverde een goeie mogelijkheid op. Na een mooie 1-2 tussen Rens en Leon en een dito actie van Leon, gaf Leon een hoge voorzet op Tim. Tim kopte de bal recht omhoog in plaats van op het doel. Een uitbraak van CSVH leverde de Hoogkerkers niks op.CSVH liet zien dat het wel erg gevaarlijk kon zijn. Een goeie aanval van CSVH in de 52e minuut, ging maar rakelings naast het doel van Harmen. Een onderschepping van Danel leverde ONR balbezit op op het middenveld. Een actie van Tim werd daarna gestuit door de verdediger die een overtreding beging op Tim. Bram bracht de bal met een mooie trap in de 16 bij de eerste paal bij Ties.

Ties zag de volledig vrijstaande Rens over het hoofd en kopte zelf op doel. De keeper kon met een prima redding de bal tot hoekschop tikken. De daarop volgende corner van Bram werd door Ties helaas naast gekopt. CSVH bleef nadrukkelijk de aanval zoeken en ONR zakte teveel terug. Het combineren van ONR lukte niet meer en de passes kwamen niet meer aan. CSVH profiteerde hier van en voerde de druk op. Na een kwartier spelen in de 2e helft werd Rens gewisseld voor Camiel.

CSVH kreeg daarna uit een corner via Frank nog een prima kans op de gelijkmaker maar Jelmer werkte de bal weg voordat de aanvallers van CSVH bij de bal konden komen. Bij ONR lukte niet veel meer en CSVH kreeg nog een paar goed opgelegde kansen maar de aanvallers van CSVH hadden hun vizier niet op scherp staan. De moe gestreden Ties werd in de 70e minuut vervangen door Mitchell. Vijf minuten later was er de volgende kans voor CSVH: na een aanval over links werd de bal ook maar net naast het doel geschoten. De gelijkmaker hing dan ook eerder in de lucht dan de 2-0.

CSVH kreeg daarna nog 2 opgelegde kansen maar daaruit werd niet gescoord. ONR kreeg in de blessuretijd nog 2 kansen op 2-0 maar de vrij trap van Bram ( net naast ) en de vrije trap van Leon ( op de paal vanaf 25 meter! ) gingen er niet in. Met geluk sleepte ONR dus de eerste winst van het seizoen binnen tegen een goede tegenstander. Voor de neutrale toeschouwer was een gelijkspel terecht geweest: ONR was de eerste helft de betere ploeg en CSVH was dat de 2e helft. Al met al was het zeker een spannende wedstrijd.Het publiek heeft zich ondanks de regen niet verveeld.

Zaterdag speelt ONR1 de uitwedstrijd in en tegen Loppersum. We hopen dat we met steun van veel supporters de winst kunnen pakken!

De spelers waren: Harmen Uffels, Ties van Wijk ( 70. Mitchell “Churandy” Schievels ), Harmjan Poel, Hein Luinstra, Frank Bokdam, Bram Gootjes, Jelmer Fierstra, Rens vd Knaap (60. Camiel Gerlach ), Leon Schievels, Tim vd Meulen en uiteraard ons talent: Hendrik “kwajong” Rozema ( 46. Danel Strijker ).