03.09.2013 16:08 Leeftijd: 297 days

Bekerwedstrijd ONR - BSVV: 6-2

Een doelpunt en een assist van Tim van der Meulen.

Meer beelden.

Afgelopen zaterdag werd er om 14:30 afgetrapt tegen BSVV uit Boven Smilde. Door de twee behaalde gelijke spelen tegen VVK en De Vogels, moest ONR winnen met minstens 4 goals verschil en hopen op een gelijkspel tussen VVK en De Vogels om eerste te worden in de poule. Direct vanaf de aftrap zocht ONR al de aanval. Bram pikte de bal op een soleerde vanaf de rechterkant richting het doel van BSVV. Met een hard schot in de verre hoek liet hij de keeper van BSVV kansloos na 18 (!!) seconden: 1-0 (1.). ONR bleef gretig de aanval zoek en dat resulteerde in de 7 minuut in 2 corners die eerst door Bram en de volgende door Hendrik werden getrapt. Beide corners werden door BSVV onschadelijk gemaakt voordat onze aanvallers gevaarlijk werden. BSVV speelde even later een counter goed uit waardoor er in de 10e minuut alweer een 1-1 stand op het scorebord stond. BSVV kreeg vlak daarna nog een goede kans op de 1-2 maar de vrije bal werd prima door Harmen gepakt. Een goede diepe pass van Danel op Bram levert uiteindelijk de volgende kans op voor ONR via Timmie maar hij had teveel tijd nodig in de bal controle zodat de verdedigers van BSVV de kans voor Timmie ontnamen. Na een kwartier spelen brak Timmie goed door en gaf hij een harde lage voorzet. De voorzet werd niet klemvast gepakt door de keeper van BSVV en de mee opgekomen Hein was er als de kippen bij om de 2-1 (15.) binnen te schieten!! Vijf minuten later werd er op 17 meter van de goal van BSVV een overtreding op Mitchell begaan. De vrije trap Bram belande in de muur. Zodat ONR snel moest omschakelen. Dat lukte prima en ook mede door een prima interceptie van Frank werd de aanval van BSVV onschadelijk gemaakt. Tim paste daarna Hein in en de bal kwam uiteindelijk bij Timmie terecht die een corner uit het vuur sleepte. Deze hoekschop en de daarop volgende hoekschoppen werden goed door BSVV uitverdedigd. De volgende kans voor BSVV werd in eerste instantie door Hein onschadelijk gemaakt maar hij kreeg de bal ongelukkig op zijn hand en de scheidsrechter wees naar de stip. De penal werd onberispelijk langs Harmen geschoten: 2-2 (33.). ONR bleef de aanval zoeken en vijf minuten voor rust gaf de mee opgekomen Camiel een prima voorzet op Mitchell die net over het doel heen kopte. Even later gaf Jelmer een prima steekbal op Mitchell die daardoor 1 op 1 met de keeper kwam te staan. Mitchell sprong iets te slordig met deze uitgelezen kans om waardoor de keeper van BSVV de bal kon keren. Danel reageerde prima en tikte de rebound binnen: 3-2 ( 41.). Met deze stand werd er de rust bereikt. ONR kwam direct in de 2e helft fel uit de startblokken. Met goed combineren van Jelmer, Bram, Danel en Hendrik liet ONR zien dat het goede combinaties kon opzetten. In de 51e minuut had Timmie een mooie actie in huis en hij omspeelde zo zijn tegenstander. Met een goeie pass kwam Frank in balbezit. Frank gaf de bal hard en laag voor maar de bal werd door onze aanvallers helaas gemist. Tien minuten daarna gaf Timmie een goeie hoge bal voor op Mitchell. Mitchell kopte de bal recht op de keeper. Hendrik reageerde weer erg snel en schoot op doel maar zijn inzet werd gepakt door de keeper van BSVV. Een minuutje later speelt Hendrik, na een uitstekende actie, Timmie aan die uit de draai de bal mooi hoog in het doel schoot: 4-2! ( 62.). Niet veel later omspeelt weer Hendrik een tegenstander en sneed de 16 in. Met een prima voorzet van Hendrik werd de bal door Frank bij de 2e paal binnen getikt: 5-2!! (66.). Dan komt Andrew binnen de lijnen voor Bram. Hij stond nog maar amper een minuut in het veld toen hij de bal kreeg van Mitchell. Met een goed hard schot schoot hij op doel maar helaas voor Andrew en ONR werd de bal prima gepakt door de keeper. Vlak daarna werd Jelmer vervangen door Sander. Door goed te combineren kreeg ONR nog enkele goede kansen. Sander en Andrew vielen goed in alleen tot doelpunten kwam het nog even niet. Een kwartier voor het einde komt Nick in het veld voor Frank. ONR kreeg nog een paar zeer goede kansen maar werd die werden door de grensrechter van BSVV met buitenspel (???) afgevlagd…een tip voor de beste man: lees nog even de regels door met betrekking tot buitenspel. Je doet er je team en de tegenstander er goed aan. Met een harde overtreding op Hendrik ( ’t is ook wat als je keer op keer gedold wordt door een 16 jarig talent ) onderuit gehaald even over de middellijn. Dit kwam de speler van BSVV zijn 2e gele kaart te staan en dus moest hij met rood van het veld. ONR was de resterende tijd nu helemaal heer en meester op het veld. Danel gaf vlak voor tijd nog een prima assist op Hendrik die zo zijn uistekende spel nog met een doelpunt mocht bekronen: 6-2!! (88.). De 7-2 was in de maak maar het schot van Danel uit een vrije bal ( na een overtreding op Hein )ging net naast het doel. Omdat VVK met 4-0 had gewonnen van De Vogels zijn we 2e geworden in de poule. We willen de toeschouwers bedanken voor de steun tijdens deze mooie wedstrijd! Aanstaande zaterdag begint voor ONR dan eindelijk de reguliere competitie. We spelen dan uit tegen Drenthina in Emmen. Aanvang van de wedstrijd is 14:30. De spelers waren: Harmen Uffels, Camiel Gerlach, Tim “ouwe” Graafsma, Hein Luinstra, Frank Bokdam (74. Nick “NiPa” Pathuis), Danel Strijker, Jelmer Fierstra (71. Sander Ottens), 8 Bram Gootjes (67. Andrew vd Looi ), Mitchell “Churandy” Schievels, Tim ”Timmie” vd Meulen en Hendrik “kwajong” Rozema. Bank: Harmjan Poel. Tot volgende week!! C-Ya! Bernie.