14.09.2013 20:24 Leeftijd: 286 days

ONR 2 - Opende 2, 6-2 (rust 3-1)

Met werken met en voor elkaar verdien je terecht drie punten.

Op een regenachtige zaterdag mochten we de eerste thuiswedstrijd van het seizoen spelen. De tegenstander van deze dag waren we ook al tegen gekomen in de beker. Toen werd het een gelijkspel. Na de overwinning van vorige week en het steeds beter wordend spel waren de verwachtingen vooraf positief. ONR begon goed aan  de wedstrijd. De spelers wisten elkaar goed te vinden en er was menige goede combinatie. ONR had dan ook vanaf het beginsignaal het betere van het spel. Matthijs wist Sander met een  steekpass weg te sturen. Sander stifte de bal over de keeper en zette de 1-0 op het scorebord. In deze fase werd de wedstrijd wat steviger. Na een half uur spelen was er een uitstekende aanval over meerdere schijven. Marnix bezorgde de bal bij Jeroen die met een strak schot de 2-0 wist te maken. Helaas kon ONR hier niet lang van genieten want binnen de minuut lag de bal op de stip na een overtreding van Marco in het strafschopgebied. Peter bleef goed kijken en ging ook de goede hoek in. Helaas kon hij de bal net niet keren, 2-1. ONR bleef wel de aanval zoeken, scoorde ook weer. Helaas was dit in buitenspelpositie zodat de goal werd afgekeurd. In de 37e minuut was het Opende dat in de aanval ging. Ze kregen een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Met een prima redding wist Peter de gelijkmaker te voorkomen.  Ook Otje had de nodige dreiging naar voren. Na zijn goede actie bezorgt hij de bal bij Jelte.  Hij is niet eigenzinnig en legt de bal af op Matthijs die scoort, 3-1. Het laatste wapenfeit in de 1e helft was voor Opende. Een schot van afstand werd door Peter goed gekeerd met zijn voet. Zo kon de thee met een voorsprong worden opgezocht.

Helaas moest Peter na de 1e helft voor de baas aan het werk. Jasper nam zijn positie onder de lat over.  Niet lang na het beginsignaal, voor de 2e helft, kreeg ONR een vrije trap. De bal van Erik werd door een Opender verdediger op de lat gewerkt. De corner daarna leverde een uitstekende kans op. De keeper van Opende wist echter prima in te grijpen. Opende kwam wel wat beter in de wedstrijd. De verdediging stond echter goed en gaf weinig weg. Na 65 minuten spelen mocht Erik weer een corner nemen. De bal gaat over de keeper heen en komt bij Marnix. Met zijn knie weet hij de 4-1 te scoren. Hierna ging Opende weer in de aanval. De voorzet valt net onder de lat en de bal wordt goed door Jasper tot corner verwerkt. In de 70e minuut krijgt Opende een vrije trap, na een onnodige overtreding vlakbij ons strafschopgebied. Deze werd laag en hard in de hoek geschoten. Japser zat er nog wel bij maar kon de bal niet keren, 4-2. ONR bleef goed met elkaar werken om de wedstrijd niet uit handen te geven. Ook nu werd er regelmatig goed en snel gecombineerd. Jelte weet  de bal te onderscheppen, de bal komt bij Sander die een goede steekpass geeft op Matthijs, die de bal goed binnen schiet, 5-2. Een mooi gecombineerde aanval met een  doelpunt als resultaat. Vlak voor tijd is er weer een prima aanval van ONR. Een steekbal op Matthijs, die een goede voorzet geeft op de 2e paal waar Marnix in komt lopen. Marnix schiet de bal op de lat. In de laatste minuut van de wedstrijd scoort Lars, met een geweldig schot van zo’n 20 meter, de 6-2. In de 91e minuut was de laatste goede aanval van ONR de bal komt voor de goal. Stefan kopt de bal richting goal… op de lat.

Dat er ook in de laatste minuten van de wedstrijd nog mogelijkheden waren voor ONR geeft wel aan dat er vanaf de eerste tot en met de laatste minuut gestreden wordt. Een goede teamprestatie, werken met en voor elkaar!

Opstelling: Peter Rusch (’46, Jasper Klein), Gert Jan Dam (’80, Tom Bijen ), Marco Fokkema (’60, Lars v/d Vlugt), Nick Pathuis, Sander Ottens, Erik Kloosterman, Jeroen Westra, Jelte Teitsma, Matthijs Dijkema, Sander Cazemier (’80, Stefan Lafontaine), Marnix Troudes