29.03.2014 20:34 Leeftijd: 90 days

ONR 2 - Noordwolde 2, 3-1 (rust 1-0)

Drie belangrijke punten binnengesleept

De bedoeling was dat ONR Noordwolde vanaf de allereerste minuut onder druk zou zetten. Bedoelingen zijn leuk, maar in het eerste gedeelte van de eerste helft lukte dit niet. Noordwolde was feller dan ONR. Ballen werden makkelijk verloren door ONR. Het was Noordwolde dat het initiatief had. Hun probleem was echter dat er kansen gecreëerd werden maar dat ze veel moeite hadden met he afmaken van de mogelijkheden. Kansen kwamen er zeker voor Noordwolde. Echter werden deze allemaal gemist. Ook voor open doel. Daarnaast stond Gert jan Gritter goed op zijn post. Na ongeveer een kwart van de wedstrijd kwam ONR wat beter in het spel, al was het nog niet geweldig. Er kwamen wat kleine mogelijkheden. Een bal die nog net van de doellijn werd gehaald. Na ongeveer 35 minuten spelen werd een overtreding gemaakt op Jelte. Rolf pakte de bal en nam de vrije trap snel. Zijn ingespeelde bal kwam terecht bij Sander. Hij ging op het doel af. De keeper wist zijn inzet te stoppen. Sander veroverde de bal opnieuw. Hij gaf de bal af op Marnix, die de bal het doel in schoot. Een Noordwolder speler probeerde de bal van de doellijn te spelen en schoot tegen de keeper aan waarop de bal het doel in ging, 1-0. Zoals we ook zelf wel vaker dit seizoen hebben meegemaakt, wanneer jezelf niet scoort, scoort de ander wel. Nu dus een keer in het voordeel van ONR. Noordwolde probeerde de gelijkmaker nog te maken voor rust, maar het vizier bleef op onscherp staan. Zo kon de thee met een 1-0 voorspong opgezocht worden. Daar waar het ook 1-4 had kunnen zijn.

In de rust werden de punten flink op de spreekwoordelijke i gezet door Hans. Er moest in de 2e helft toch echt uit een ander vaatje getapt worden wilden we vandaag de drie punten in Roden houden. Dat dit wel door de spelers werd begrepen bleek wel in de 2e helft. ONR zat er dichter en feller op. Noordwolde had het nu lastiger. De mogelijkheden die er nu ware waren beduidend minder. Wat niet veranderd was, was de scherpte van de Noordwolder spitsen. Ook nu werd er slecht omgegaan met de mogelijkheden. In de 53e minuut was Erik te laat bij de bal en ging er een Noordwolder speler tegen het gras in het strafschopgebied, penalty. Van de 11-meterstip wist Noordwolde wel te scoren, 1-1. Na ongeveer een kwartier spelen werd er een overtreding gemaakt op Sander. Zowel Sander van Noordwolde als Sander van ONR vonden het tijd om de koppen even bijelkaar te steken. De Noordwolder Sander gaf daarop de ONR Sander een klap, waarop de ONR Sander een klap teruggaf. Deze werd door de scheidsrechter gezien en dat betekende dat de ONR Sander met rood van het veld kon. Helaas was het de assistent scheidsrechter en de aanvoerder van Noordwolde ‘ontgaan’. Op de vraag van de scheidsrechter wat zij hadden gezien bleek dat ze niets hadden gezien. Op de bank van Noordwolde was het niemand ontgaan. Hier werd verwacht dat beide spelers met rood van het veld zouden gaan. Toen dit niet zo bleek te zijn werd de Noordwolder Sander uit voorzorg gewisseld. ONR wist nu helemaal  wat ze te doen stond. Er werd volop strijd geleverd. In de 2e helft was ONR al beter begonnen maar vanaf het moment dat er met tien man gespeeld werd was de inzet nog meer. Het was Robbert Jan die de bal met zijn hoofd wist op te vangen. De bal goed meenam het strafschopgebied in en verwoestend uithaalde en hiermee ONR weer op voorsprong zette, 2-1. Noordwolde zette weer aan, maar ONR streed met alles wat ze in zich hadden. Het gaf weinig mogelijkheden meer weg. Noordwolde wist nog wel te scoren maar dat was vanuit buitenspel. Dus dat feest ging niet door. Ruim in blessuretijd mocht Noordwolde nog een corner nemen. Ook de keeper kwam mee naar voren. De genomen corner kon worden weggestompt door Gert Jan. De bal kwam bij een speler van Noordwolde. Het was Rolf die hem de bal wist te ontfutselen. Hij ging er snel vandaar en wist met een uitstekende pass Matthijs te vinden. Die kon richting het legen doel. Beheerst schoot hij de bal het doel in, 3-1. Noordwolde moct nog aftrappen, maar direct daarna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. De ontlading was groot. Drie belangrijke punten konden we in Roden houden. De meeste spelers waren moegestreden na de wedstrijd. Ze hadden echt alles gegeven en met elkaar gezorgd voor dit prima resultaat. Voor hun strijd en inzet verdienen ze een groot compliment. Het bier na de wedstrijd smaakte dan ook goed.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen VEV’67.

Opstelling: Gert Jan Gritter, Sven v/d Kooij, Anko v/d Knaap, Rolf Postma, Jasper Klein (’70, Lars v/d Vlugt), Gert Jan Dam (’46 Robbert Jan de Jonge), Erik Kloosterman, Jelte Teitsma, Matthijs Dijkema, Sander Cazemier, Marnix Troudes (’65, Michel Kremer)