12.04.2014 16:50 Leeftijd: 76 days

ONR 2 - CSVH 3, 7-0 (rust 4-0)

Eenvoudige en ruime zege.

Ook vandaag stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Bij winst en verlies van the Knickebockers zouden we veilig zijn. Vooraf wistenw e dus ook wat ons te doen stond. Voor de tegenstander, CSVH, was het de laatste mogelijkheid om degradatie te voorkomen. We konden dus rekenen op een zeer gemotiveerde tegenstander. Dat betekende dan ook dat we zelf ook gemotiveerd en scherp aan de wedstrijd moesten beginnen.

Vanaf de aftrap begon ONR zeer goed aan de wedstrijd. Het was dan ook gelijk in de 1e minuut dat ONR een corner mocht nemen. De afvallende bal kwam terecht bij Frank die met een prima schot het nest wist te vinden, 1-0. Een prima begin dus. ONR speelde sterk in deze fase van de wedstrijd. Het gaf weinig weg. Verdedigend stond het geheel ook goed. Er werd geconcentreerd en met inzet gespeeld. In de 14e minuut was het Marnix die vanaf de achterlijn de bal voor het doel wist te krijgen. Het was een CSVH-speler die de bal het doel in wist te krijgen, 2-0. ONR ging goed door en bleef de concentratie vast houden. In de 20e minuut verloor een CSVH-speler de bal aan Matthijs. Hij ging recht op het doel af en wist de voorsprong voor ONR verder uit te breiden, 3-0. Een paar minuten later kreeg Gert Jan de bal van Erik. Met een uitstekende aktie wist Gert Jan de bal het doel in te schieten, 4-0. Hierna nam ONR wat gas terug. Het bleef wel degelijk en gecontroleerd voetballen. De verdedigers en middenvelders voerden hun taak goed uit. Hierbij werd ook onze uitstekend meevoetballende keeper Marco regelmatig in het spel betrokken. Hij heeft weinig handelend op hoeven treden. Dat wat er moest gebeuren werd ook prima gedaan. ONR kreeg nog een par goede mogelijkheden en had de voorsprong voor rust nog verder kunnen uitbreiden. Helaas stond het vizier niet telkens op scherp. Zo kon de thee met een mooie voorsprong worden opgezocht.

In de tweede helft lag het tempo wat lager. ONR controleerde de wedstrijd. CSVH probeerde wel om een doelpunt te maken. Helaas voor hen lukte dat niet. Het was ONR die in de 55e minuut de voorsprong verder wist uit te bouwen. De inzet van Marnix werd gestopt door de keeper. De bal kwam bij Erik terecht die nu de bal feilloos in het doel wist te schieten, 5-0. Hierna was het tijd voro wat wissels. Jordy kwam erin voor Rolf. Jelte mocht even later de geblesseerd geraakte Robbert Jan vervangen. Michel, dei aan zijn laatste wedstrijd begon, kwam er in voor Frank en Jasper mocht Camiel vervangen. In de 75e minuut was het Jordy die Marnix met een prima pass wegstuurde. Marnix nam de bal goed mee en wist de uitkomende keeper met een lob te passeren en de bal het doel in te laten verdwijnen, 6-0. Drie minuten later was het Gert Jan die het laatste doelpunt van de wedstrijd wist te maken, 7-0.  ONR bleef de wedstrijd controleren en speelde deze prima uit. Een mooie en belangrijke overwinning. Voor CSVH betekent dit verlies degradatie. Na de wedstrijd bleek dat the Knickebockers met 1-0 hadden gewonnen van de Vogels. Hierdoor is ONR nog niet veilig en moet het ook de volgende wedstrijd vol aan de bak.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Grootegast 2.

Opstelling: Marco Fokkema, Robbert Jan de Jonge (’59, Jelte Teitsma), Wouter Bloemendal, Rolf Postma (’57, Jordy van Aarssen), Nick Pathuis, Gert Jan Dam, Camiel Gerlach(’70, Jasper Klein), Frank Bokdam (’65, Michel Kremer), Matthijs Dijkema, Erik Kloosterman, Marnix Troudes