12.11.2013 11:23 Leeftijd: 227 days

KLAZIENAVEEN – ONR

De wedstrijd tussen de meest scorende ploeg tegen 1 van de minst gepasseerde verdediging die van ONR kende een sterk begin van de gastheren. Klazienaveen had net iets meer veldoverwicht en speelde ook verzorgder. De eerste echt goeie kans voor ONR kwam in de 10e minuut toen Sander goed door ging en de bal aan Jelmer gaf die de bal net niet genoeg kon drukken en zo naast het doel schoot. Nog in de zelfde minuut kreeg Hendrik uit een vrije trap ( na een overtreding op Mitchell ) een mogelijkheid. Het werd een varriant met als eindstation Rens maar de keeper van Klazienaveen stond goed opgesteld en kon de bal klemvast pakken. In de tegenstoot kreeg Klazienaveen een erg goeie kans om op voorsprong te komen maar de bal kwam via binnenkant 2e paal in de handen van Harmen terecht. Na een kwartier spelen was het weer Hendrik die een goed genomen vrije bal in de 16 bracht. Mitchell kopte de bal net over.

In de nastoot kregen de gastheren, na goed verdedigen van Ties, een corner die uitstekend door Harmen werd gepakt. Een prima actie van Rens ( erg attent reageren ) leverde ONR in de 20e minuut weer een vrije bal op. Op een meter of 20 van het doel aan de rechterkant van het veld en met wederom Hendrik achter de bal was dit dus weer een prima kans voor ONR. De bal spatte op de lat uiteen en in de rebound haalde Jelmer in 1x uit en de keeper van Klazienaveen pakte de bal eenvoudig klemvast.

Uit een ingooi van ONR kreeg Klazienaveen een indirecte vrije bal wegens praten( ?? ). De bal werd snel genomen en Sander moest in de achtervolging om zijn tegen stander af te stoppen. Ook Ties kwam niet meer bij de bal en Klazienavener Nick van der Sleen passeerde Harmen met een bekeken boogbal: 1-0 (34.). Vijf minuten voor rust moest Wouter dmv een overtreding een vrije trap toestaan voor Klazienaveen op 20 meter recht voor het doel van Harmen. Harmen stond goed opgesteld en redde op het schot zodat de ruststand 1-0 bleef.

ONR kwam direct aan het begin van de 2e helft veel feller uit de startblokken. Na een foutieve inworp van Harmjan kreeg Klazienaveen dus balbezit en Tim moest met een prima sliding een corner toestaan voor Klazienaveen die door Tim en Wouter goed werd uitverdedigd. ONR was veel feller en goed storen van Hein en Jelmer leverde ONR veel balbezit op. Klazienaveen kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Na bijna een kwartier spelen in de 2e helft gaf Wouter een diepte pass op Mitchell die vervolgens sterk aan de bal bleef en Hein aanspeelde. De bal kwam uiteindelijk bij Ties terecht die de bal panklaar legde bij de 2e paal en Harmjan tikte simpel de gelijkmaker binnen: 1-1! (58.). De grensrechter probeerde met een vals vlagsignaal voor buitenspel Direct na de gelijkmaker werd Sander gewisseld voor Bram.

ONR bleef sterk spelen en na een goeie combinatie tussen Bram en Hendrik kwam de bal bij Rens die hard op doel schoot maar de goalie bracht redding. Na een goed opzette aanval van Klazienaveen werd bal voorgegeven. Wouter kreeg de bal tegen zijn hoofd aan ( na bestudering van de tv beelden is het duidelijk te zien al heeft hij wel de schijn tegen ) maar omdat Wouter zijn hand ook in de lucht heeft en het lijkt alsof hij de bal met de hand aanraakt wijst de scheidsrechter naar de stip. De inzet van Patrick Bloemberg belandde op de paal en uit de rebound pakte Harmen de bal simpel op. Direct zocht ONR de aanval en via Bram kreeg Hendrik de bal die Bram weer aanspeelde. Bram werd echter onderuit getrokken in de 16 en nu wees de scheidsrechter naar de stip. Penalty werd onberispelijk door Hein verzilverd: 1-2 ( 64.)!!!

Helaas moest Rens direct gewisseld worden ivm een blessure. Voor hem kwam Leon in het veld. ONR kreeg een 10 minuten later nog een prima kans uit een counter. Bram passte in 1x de bal diep op Mitchell die door ging richting het doel. Leon liep goed en verwachtte de bal te krijgen van Mitchell die voor eigen succes ging maar op hij schoot recht op de keeper en ook uit de rebound was Mitchell helaas niet succesvol. Klazienaveen kreeg nog een goeie kans uit een vrije trap in de 74e minuut maar de bal werd veel te wild hoog over het doel van Harmen geschoten. Klazienaveen bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker. Maar met goeie verdedigende acties van ONR werd dit voorkomen.

In de 90e minuut werd de moe gestreden Ties gewisseld voor Danel. Een goeie actie van Danel leverde ONR via Hendrik nog een vrije bal op. De vrije bal van Bram werd opgeruimd door de verdedigers van Klazienaveen. Klazienaveen kreeg in de slot minuut van de 6 minuten extra tijd nog een prima kans uit een vrije trap op 17 meter recht voor het doel. De inzet van Bloemberg werd uitstekend door Harmen gepareerd en door Wouter over de zijlijn gewerkt! Zo vetrok ONR met de volle buit uit Klazienaveen in een boeiende wedstrijd.

Langs deze weg willen we onze supporters bedanken voor de steun tijdens deze wedstrijd. We hopen jullie aanstaande zaterdag weer langs de lijn te zien als we dan thuis spelen tegen Aduard 2000.