Door: Ton Buigholt

Highligths seizoen 2012-2013: ONR-Drenthina

Wouter Bloemendal wint zijn persoonlijk duel

Of: tussen zwien en big…..

Afgelopen dinsdagavond stond de in inhaalwedstrijd tegen de nummer 2 Drenthina uit Emmen op het programma. In de beginfase waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Op een paar corners na waren er geen noemenswaardige kansen voor beide teams. Het eerste echte gevaar kwam van de thuisploeg. In de 10e minuut ging Hendrik goed door en na een combinatie met Leon, kwam Leon in een goede positie om te scoren maar helaas ging zijn schot net over het doel. Nadat Leon een minuut later vlak voor de 16 meter van Drenthina onderuit was gehaald, de verdediger van Drenthina kreeg daarvoor de gele kaart, mocht Danel aanleggen voor een vrije bal. De bal wordt in de 16 echter door de goed opgestelde verdediging van Drenthina weg gewerkt. Het volgende gevaar kwam weer van Danel toen hij na een goede pass van Jelmer in stelling werd gebracht. Het schot van Danel was te gehaast geschoten waardoor er geen kracht achter de bal zat en dus een eenvoudige prooi voor de keeper van Drenthina werd. Met een goede pass van Wouter op Leon, krijgt ONR de volgende kans. Leon loopt zich met een goeie loop actie vrij, legt aan voor een schot maar de verdediger van Drenthina kan de bal nog maar net van richting veranderen, waardoor ONR een hoekschop mag nemen. Uit de corner kwam geen doelrijpe kans. Even later was Drenthina gevaarlijk voor het doel van Klaas. Maar onze verdediging stond weer goed opgesteld en de bal werd over de achterlijn weg gewerkt door Sander. De corner werd door Drenthina maar net naast het doel van Klaas gekopt. In de 25e minuut speelde Wouter in op Leon die op zijn beurt Jelmer weer aanspeelt. De voorzet van Jelmer wordt geblockt door Drenthina zodat ONR wederom een hoekschop mag nemen. De hoekschop wordt goed oor de verdedigers van Drenthina opgeruimd. We speelden een erg goede eerste 25 minuten van de wedstrijd. Mede door goed geconcentreerd te blijven en goeie passing, toonden we ons een waardige tegenstander voor de ploeg uit Emmen. Uit een inworp gooit Wouter de bal op Bram die daarna met een mooie actie Danel inspeelt. De poging van Danel is hard maar de bal komt recht in de handen van de goed opgestelde sluitpost van Drenthina. De daarop volgende aanval van Drenthina wordt prima door Rens en Harmjan in de kiem gesmoord. Uit die situatie krijgt Sander van Hein de bal en met een goeie pass stuurt hij Leon weg die de bal oppikt vanachter de verdediging van de Emmenaren. De verdediger van Drenthina moet aan de noodrem trekken en haalt de doorgebroken Leon onderuit en moet met de rode kaart het veld verlaten. De vrije trap van Rens zeilt helaas hoog over het doel heen zodat we niet optimaal van de situatie konden profiteren. Tien minuten voor het rust signaal krijgt Sander, na een mooie breedte pass van Wouter, de bal die op zijn beurt Leon inspeelt. Met weer een goeie actie van Leon krijgt Jelmer de bal die vervolgens zijn schot gekeerd ziet worden. ONR blijft de aanval zoeken. Met een excellerende Hendrik voorop, die met een paar mooie acties voor gevaar zorgt, krijgt ONR meer en meer kansen. De vrije bal van Harmjan, na een overtreding op Hendrik, gaat 5 minuten voor rust langs alles en iedereen zodat Drenthina weer kan gaan opbouwen. Doordat Jelmer de hoekschop van Drenthina daarna onderschept gaan beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

ONR komt gedreven uit de kleedkamer. Met een prima interceptie van Danel krijgt ONR direct na rust een goede kans via Leon, maar het schot van Leon in onnauwkeurig en gaat over het doel heen. Met zijn zoveelste goeie actie geeft Hendrik een pass op Leon die vervolgens het vizier nog niet op scherp heeft staan. Drenthina blijft gevaarlijk en met een verdedigende actie voorkomt Jelmer dat de Emmenaren kunnen gaan counteren. Het kost hem wel gele kaart. De vrije trap van Drenthina wordt prima door Rens uit onze 16 gekopt zodat dit gevaar ook weer teniet werd gedaan. De prima spelende benjamin van ONR, Hendrik Rozema, zorgt daarna met een paar mooie acties voor veel dreiging. In de 57e minuut komt ONR dan toch op voorsprong. Na een goeie pass vanaf de middellijn van Wouter op Leon, schiet Leon de 1-0 tegen de touwen! Vijf minuten later is het weer Hendrik die zijn tegenstander voorbij gaat en aan een solo begint. Hij wordt echter dit keer wel goed verdedigd en speelt Leon aan die vervolgens zijn poging naast het doel van Drenthina ziet gaan. Met een mooie aanval zorgt Drenthina in de 65e minuut voor enig gevaar, maar de bal wordt uitstekend door Klaas gepakt. Klaas hervat het spel door Danel in te spelen en na een combinatie met Bram lijkt ONR weer gevaarlijk te worden maar dit keer is de ploeg uit Emmen wel bij de les en maakt de aanval van ONR onschadelijk. In de 70e minuut worden Hendrik en Leon door Martin naar de kant gehaald en vervangen door Frank en Camiel. Mede door goed doorjagen van Hein houdt ONR veelvuldig balbezit. De 2-0 lijkt in de maak, maar niets bleek minder waar. In de 80e minuut krijgt Drenthina op ruim 25 meter aan onze linkerkant een vrije trap te nemen. De bal wordt perfect getrapt en zeilt zo ineens over de muur en de verbouwereerde Klaas heen: 1-1 (80.). In de resterende minuten krijgen beide ploegen nog voldoende kansen op de volle winst. De kansen van Bram ( 2x) en de spits van Drenthina ( schot maar net naast ) worden niet benut zodat de 1-1 de eindstand is van de wedstrijd. Een verdienstelijk punt voor ONR. Al had er meer in gezeten. Van te voren hadden we voor een gelijkspel getekend maar dat is achteraf….

Aanstaande zaterdag speelt ONR1 de uitwedstrijd tegen de koploper Omlandia in Ten Boer. Aanvang van deze wedstrijd is 15:00! Met het goede spel van afgelopen dinsdag gaan we zeer gemotiveerd op jacht naar weer een goed resultaat! Alle steun van onze supporters is dan ook weer zeer welkom!!

De spelers waren: Klaas Kleiker, Rens vd Knaap, Wouter Bloemendal, Jelmer Fierstra, Danel Strijker, Hein Luinstra, Harmjan Poel, Sander Ottens, Leon Schievels ( 70. Camiel Gerlach), Hendrik Rozema ( 70. Frank Bokdam ), Bram Gootjes.

Bank: Danny Blaauwwiekel ( reserve keeper ), Jeroen Westra, Nick Pathuis.