24.11.2012 09:25 Leeftijd: 2 yrs

Highlights 2012-2013: Scheemda-ONR

The Rise of Bruno: Karsten Bruinsma scoort dan eindelijk toch zijn eerste doelpunt voor ONR 1 in competitieverband

Op een zandovergoten veld de oosterd werd er afgetrapt. Tegen de nummer voorlaatst Sc Scheemda. Door goed scherp en aanvallend te beginnen, kwam de eerste kans al snel. Het schot van Mitchell in de 3e minuut was niet zuiver genoeg zodat de bal net naast ging. De volgende kans kwam 3 minuten later toen Wouter een goeie pass gaf op Leon. Zijn schot was echter te zwak om het de keeper van Scheemda lastig te maken. Amper een minuut later krijgen we een corner na een goede aanval over links. Bram geeft de bal prima voor op het hoofd van Karsten die de 0-1 (7.) binnen kopt!!! Na een overtreding op Mitchell neemt Rens de daarop volgende vrije trap. Mitchell krijgt de bal op een presenteer blaadje maar wordt afgefloten omdat hij buitenspel staat. We begonnen dus scherp en fanatiek. Scheemda had nog geen kans gecreëerd. Na een kwartier werd er door ONR een mooie aanval opgezet over meerdere schijven. Frank speelt de goed vrijlopende Tim aan die op zijn beurt Mitchell aanspeelt. Mitcheel geeft een mooie steek bal op Leon, die hard uithaalt en zijn schot gesmoord ziet worden door de verdediging van Scheemda. We houden langdurig bal bezit. In de 20e minuut geeft Wouter een goeie bal op Mitchell die Bram bereikt en hij schiet de 0-2 (20.) binnen! Scheemda kon er nog niks tegenover stellen doordat Hein en Rens hun topschutter Danny Blaauw aan banden hadden gelegd. Een prima actie van Tim levert ons in de 24e minuut een corner op die door Bram wordt getrapt. De bal komt bij Karsten terecht die door passt op Wouter. Hij geeft de bal voor op Rens maar het schot van Rens wordt gekraakt. Na Een goeie combinatie op het middenveld en prima aanval, passt Bram de bal op Leon die hard uithaalt en zo de 0-3 binnenschiet!! Een weelde voor ONR. En het was ook zeker verdiend. Scheemda kon er nog steeds niks tegen over zetten. Tot 10 minuten voor rust blijven we heer en meester. Na die periode wordt het spel toch wat te slordig van ons omdat het allemaal te geforceerd gaat. Scheemda krijgt hun eerste echt goede kans in de 39e minuut. Bij een aanval over onze linker kant wordt er door onze verdedigers te slap ingegrepen waardoor Klaas uit zijn goal komt, omspeeld wordt en speler Patrick Koers van Scheemda de aansluitingstreffer scoort van zijn club. Vlak voor rust krijgen we nog een vrije trap ( na een overtreding op Tim ) , die door Karsten wordt genomen. Via via beland de bal weer bij Karsten die een prima bal geeft op Leon die vervolgens uit de draai recht in de handen van de goalie van Scheemda schiet. Na een spijkerharde overtreding ( die niet met geel werd bestraft ) op Karsten fluit de scheids voor rust.

Karsten kan helaas niet verder en dus wordt hij gewisseld voor Anko. De eerste kans in de 2e helft is voor ONR. Uit een corner van Sander kopt Leon maar net over. Vijf minuten later krijgt Mitchell nog een goede mogelijkheid om uit een vrije trap van Bram te scoren, maar op het slechte veld krijgt hij de bal niet onder controle zodat Scheemda een aanval kan opzetten. Hein verwerkt de bal uit deze aanval na goed ingrijpen tot hoekschop. De bal wordt prima door Klaas gepakt. Na goed door gaan van Wouter speelt hij Tim aan die op zijn beurt een pass op Sander geeft. Sander geeft de bal voor, maar doordat onze aanvallers goed gedekt worden kan Scheemda uitverdedigen. Ze verliezen al snel weer de bal doordat Frank goed staat opgesteld. Hij stuurt met een goeie pass Leon weg en die wordt gestuit door een overtreding. De vrije trap van Bram is prima, maar helaas beging Hein een duwfout volgens de verder goed fluitende scheids. We blijven echter goed geconcentreerd spelen en creëren nog enkele kansen met Bram en Leon. Na een kwartier spelen krijgt Scheemda een hoekschop. Deze wordt prima door Frank weg gekopt. De bal komt in het bezit van Sander die met een mooie steekbal Tim aanspeelt. Tim kan daarna door om de 1-4 aan te tekenen, maar hij trapt in de grond. Dan volgt er een periode van ongeveer 10 minuten waarbij het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde zonder dat beide ploegen gevaarlijk worden. De eerste echte kans is daarna voor Mitchell die, na aangespeeld te zijn door Wouter, zijn schot in de handen van de keeper terecht ziet komen. Dan wordt Bram gewisseld voor Andrew, die zo zijn debuut maakt voor ONR1. Doordat Scheemda erg slordig speelt veroveren we door goed voetballen van Anko de bal op het middenveld en krijgt Mitchell de bal die aan een solo begint. Mitchell omspeelt zijn tegenstander en ziet Leon vrij staan. Hij geeft de bal aan Leon die de 1-4 (73.) scoort! We krijgen daarna nog een flink aantal kansen maar deze worden niet benut. Door een prima bal van Frank op Tim krijgen we de volgende kans. Tim speelt Mitchell aan die vervolgens Andrew vogel vrij ziet staan. Met een mooi schot schiet Andrew de 1-5 (79.) tegen de touwen. Een prima goal van de debutant. Nu is het duel helemaal gespeeld. We krijgen ook hierna nog voldoende kansen om de score nog verder op te voeren. De kansen van Rens ( solo), Hein en Tim worden niet verzilverd zodat we opgetogen met een 1-5 overwinning in de tas met de bus weer richting Roden vertrekken. Al met al was dit natuurlijk een prima overwinning! Ook voor de 2e periode en ook voor de stand op de ranglijst met een erg grote middenmoot waarin we zitten.

Aanstaande zaterdag spelen we de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het betreft de thuiswedstrijd tegen Fitboys. Als we net zo spelen als tegen Scheema dan blijven de 3 punten zeker in Roden. Alle supporters weer bedankt voor jullie steun!!

De spelers waren: Klaas Kleiker, Frank Bokdam, Rens vd Knaap, Hein Luinstra, Wouter Bloemendal, Kartsen Bruinsma ( 46. Anko vd Knaap ), Sander Ottens, Bram Gootjes ( 69. Andrew vd Looi ), Leon Schievels, Tim vd Meulen, Mitchell “Churandy” Schievels. Bank: Jeroen Westra, Gerard Booij.