12.03.2014 15:43 Leeftijd: 107 days

Groen Geel – ONR

Afgelopen zaterdag trad de oranje brigade aan tegen Groen Geel. Een week eerder werd er met 3-1 gewonnen van Loppersum en er was erg goed getraind voor deze wedstrijd. De eerste 15 minuten waren echter erg matig. Geen kansen gecreëerd en slechte passes beloofden voor het spel van ONR niet veel goeds. Er werden teveel moeilijke oplossingen gekozen en simpele passes kwamen niet aan. Een vrije trap van Hendrik zou normaliter een goede kans opleveren maar de bal werd gemist door Leon. Harmen moest enkele keren reddend handelen op schoten van Groen Geel uit de 2e lijn en een paar corners van Groen Geel.

Het eerste half uur viel er verder geen enkele noemenswaardige kans voor ONR te noteren. Na een dik half uur in de eerste helft gaf Rens een prima diepte pass op Sander die vervolgens de bal hard en laag voor gaf. De spitsen sprongen van ONR sprongen slordig met deze voorzet om want uiteindelijk kon de solide verdediging van Groen Geel de bal opruimen.

Dan grijpt Marco in door een tactische wissel toe te passen: Tim wordt gewisseld en voor hem in de plaats kwam Hein te spelen. Voor rust kreeg ONR nog 1 kans: uit een diepte pass van Hein kreeg Hendrik een vrije trap en het schot van Sander werd geblokt. Uit een scherpe counter van Groen Geel dreigde het gevaarlijk te voor ONR maar Harmjan gaf prima rugdekking aan Wouter en zo gingen beide ploegen met de bekende brilstand rusten.

Er moest wat veranderen bij ONR om beter te gaan voetballen in de 2e helft. Gedreven kwam ONR uit de kleedkamer. Al snel krijgt ONR een corner ( de 1e corner van de wedstrijd pas!! ). De prima corner van Jeroen komt gevaarlijk voor het doel van Groen Geel en werd over de achterlijn gekopt door een verdediger van Groen Geel zodat Hendrik nu van de andere kant een corner mocht nemen. De bal kwam bij Jeroen terecht die zijn schot net naast zag gaan. Wat ONR in het vervolg van de wedstrijd qua spel liet zien was ronduit beneden alle peil.

In de 70e minuut verliet Rens het veld voor Danel. En 5 minuten later kwam Mitchell nog binnen de lijnen voor Leon. Het was allemaal veel te rommelig voor ONR en kansen waren op 1 hand te tellen. Groen Geel sprongen slordig met hun mogelijkheden en faalden in de afronding ( iets waar ONR het hele seizoen al mee kampt… ) waardoor het nog lang 0-0 bleef.

Uit een corner voor Groen Geel ontstond een kluts situatie waarbij de verdedigers de bal niet weg kregen. De scheidrechter constateerde dat de bal over de lijn was en kende de goal toe aan Groen Geel: 1-0 (83.). Een minuut later kreeg Hans nog een kans op de gelijkmaker maar hij schoot recht op de keeper. ONR had nog het geluk dat het geen 2-0 werd na een schot van Groen Geel die op de lat belande. In de slechtste wedstrijd van ONR dit seizoen moest ONR de 3 punten laten aan Groen Geel. Helaas maar het was niet anders.

Aanstaande zaterdag speelt ONR1 weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan The Knickerbockers. Voor ONR is het dan zaak om de 3 punten in Roden te houden!! Aanvang is om 14:30.

De opstelling was: Harmen Uffels, Bram Gootjes, Harmjan Poel, Wouter Bloemendal, Sander Ottens, Rens vd Knaap ( 70. Danel Strijker ), Jeroen Westra, Leon Schievels ( 74. Mitchell “Churandy” Schievels ), Tim vd Meulen (38. Hein Luinstra ), Hans van Tamelen en Hendrik Rozema.