21.09.2013 12:09 Leeftijd: 279 days

Effectief of gemakzuchtig?

Norbert sticht gevaar

De eerste drie punter van dit seizoen is binnen. In de eerste tien minuten na de rust trok ONR B1 de wedstrijd tegen GAVC B1 volledig naar zich toe. De rest van de tweede helft was al even zouteloos als de hele eerste helft. Maakt dat ONR B1 tot een effectief spelende ploeg, of moeten we het gemakzucht noemen?

De hele eerste helft was ONR duidelijk beter dan de tegenstanders uit Grou, maar dit veldoverwicht werd niet omgezet in doelpunten. Slordig balverlies, gebrek aan communicatie en pech leverden de thuisploeg op slag van rust zelfs een 0-1 achterstand op.

Coach Danel Strijker sprak in de rust harde woorden. “Ik heb duidelijk gemaakt dat het spel niet goed was. Beneden hun niveau. De eerste minuten na de rust speelden ze erg goed, daarna zakte het weer in. Maar ik erg blij met het resultaat,” aldus een breed lachende Strijker na afloop.

Inderdaad liet ONR direct na de thee zijn ware gezicht zien. Soepel tikkend zette het vol druk op het doel van GAVC. Twee, drie keer binnen twee minuten was de ploeg dichtbij de verlossende gelijkmaker. Toen Timo de Haan in de mêlee over het been van een verdediger struikelde, wees scheidsrechter Martijn Terpstra gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Sjoerd Hoek is de aangewezen man voor de strafschoppen. Koel joeg hij de bal in de touwen.

De opleving van ONR duurde nog even voort. Er volgden diverse mooie aanvallen. Sven en Sjors joegen op de keeper, John gaf mooie ballen voor, Norbert stichtte gevaar. En Dennis leek de bal met elastiek aan zijn schoenen vast te hebben: kappend en draaiend hield hij in het strafschopgebied de bal bij zich. Ruimte voor een schot kreeg hij niet, maar hij wist de bal wel panklaar neer te leggen voor Sven, die de bal meedogenloos langs de keeper plaatste.

Na tien, vijftien minuten voluit gegaan te zijn, schakelde ONR helaas terug naar de spaarstand. Met enig fortuin wist het ook de tegenstander van scoren af te houden, zag ook de in de rust gewisselde Rik Nijhof, die zichtbaar genoot van het sterke spel van zijn team. "In de eerste helft speelde eigenlijk niemand goed," analyseerde hij. "We waren niet fel genoeg." De blijdschap met de eerste overwinning van het seizoen was er niet minder om.

Ongetwijfeld zal ONR B1 in de komende wedstrijden het trouwe publiek belonen met meer oogstrelend voetbal.

Fotoalbum

ONR B1 – GAVC B1 2-1

Opstelling: Dirk (k),  Sjoerd (c)(1 doelpunt),  Joep (40’ Maarten), Cornelius, Jesse, Edwin (50’ Igor), Timo, Rik (40’ Norbert), Dennis (1 assist), Sjors (50’ John), Sven (1 doelpunt).