26.10.2013 13:05 Leeftijd: 244 days

Een wedstrijd met twee gezichten

Tegen het op voorhand zwakker geachte Zuidhorn lukte het ONR B1 op het nippertje  de drie punten veilig te stellen.  ONR kreeg de eerste 60 minuten veel ruimte van de tegenstander om op 3-0 te komen. Daarna was Zuidhorn minder vrijgevig en drong het zelf ook meer aan. Het tegenoffensief leverde twee tegendoelpunten op  –genoeg om het spannend te houden, maar niet genoeg om de wedstrijd te kantelen

ONR heeft wel betere wedstrijden gespeeld; daarover waren de supporters van de thuisploeg het snel eens. Het soepele en mooi e voetbal waarmee de ploeg het seizoen opende, leek vandaag ver weg. Toch kwam ONR wel tot enkele mooie aanvallen en was het ook verdedigend solide genoeg. Gastkeeper Ward kreeg het niet druk en deed wat hij moest doen: de nul houden. Al direct van af de aftrap kon Sjors enkele keren de zwakke defensie van Zuidhorn op het verkeerde been zetten. Bij de derde of vierde poging was het raak: Sjors’ assist werd door Sven tot doelpunt verwerkt. Ook Joep was nog een paar keer dichtbij een doelpunt. Het slordig passende en veel balverlies lijdende ONR wist de voorsprong pas tegen het einde van de eerste helft te vergroten. Uit een corner van John tikte Timo de bal achter de keeper.

Op slag van rust leek Sjoerd nog te scoren uit een scrimmage, maar de bal bleek de achterlijn niet te zijn gepasseerd. Direct daarna stuurde scheidsrechter Anne Rozema, ingevallen voor de ontbrekende KNVB scheidsrechter, de mannen naar de thee.

Ook vroeg in het begin van de tweede helft was ONR succesvol. Een mooi schot van Joep kon nog net door de keeper over de achterlijn kon worden gewerkt.  Maar kort daarna stichtte Dennis onrust door drie man uit te spelen en de bal voor te geven. Sjors hield het overzicht en legde onzelfzuchtig terug op Sven, die de bal in de uiterste hoek naar binnen werkt.

Nog geen kwartier later stond het echter al weer 3-2. Eerst scoorde Zuidhorn uit een goed uitgespeelde counter. En kort daarna belandde een vrije trap dóór een muur als een gatenkaas in de touwen. Inval-keeper John, die de ondankbare taak op zich had genomen Ward af te lossen, kon aan deze tegendoelpunten niks doen.

Hoogtepunt van de wedstrijd was de terugkeer op het veld van Jan Schootstra, die in de 75e minuut de moegestreden Jesse verving. Welkom terug! Al bij zijn tweede balcontact stichtte Jan gevaar voor het doel. Tot een doelpunt leidde dit helaas niet. Netzomin als de corners die Edwin verdienstelijk voor de pot gooide; de laatste scheerde zelfs rakelings voor het doel langs, maar het benodigde uitgestoken been ontbrak.

Geen wedstrijd om in te lijsten en boven je bed te hangen, maar de drie punten zijn welkom. Dat vond ook coach Danel Strijker, die met een somber gezicht het veld verliet. Kort, maar krachtig somde Strijker desgevraagd de pluspunten van vandaag op: “Deze drie punten kunnen we goed gebruiken, om uit te lopen op de staart van het veld. Daarnaast is de terugkeer van Jan goed nieuws, voor hemzelf en voor de ploeg.”

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij koploper TLC B1. Hopelijk heeft de ploeg dan het oogstrelende spel van de eerste wedstrijden weer terug gevonden.