25.03.2014 16:52 Leeftijd: 94 days

DZOH – ONR

Afgelopen zaterdag stond voor ONR1 de uitwedstrijd tegen de koploper ( en waarschijnlijk de aanstaande kampioen ) DZOH uit Emmen op het programma. Een voor ONR pittige opgave maar niets is onmogelijk. Het begin van de wedstrijd liet ONR zich van een felle kant zien. Na een goede combinatie tussen Tim en Hein schoot Hein op doel van DZOH maar hij zijn schot verdween naast het doel. In de 5e minuut werd door Wouter een gevaarlijke vrije trap van DZOH opgeruimd.

Dan zet DZOH aan en door slap verdedigen van ONR staat het na 10 minuten spelen 1-0 ,tegen de verhouding in, door good old Roy Stoeve. ONR is het dan even kwijt en na 14 minuten staat het ineens 3-0 door goals van DZOH-spelers Hoogeveen en Bokkers. ONR is het dan even helemaal kwijt en probeerde uit alle macht een afstraffing te voorkomen. Nadat DZOH een 4 tal corners had gekregen en een vrije trap, die door ONR werd uitverdedigd, kwam ONR meer in het spel. De eerst volgende kans van ONR kwam op naam van Hans die 1 op 1 kwam met de keeper maar de keeper van DZOH bracht redding.

Na bijna een half uur kreeg ONR, na goed werk van Sander en Jelmer, een mogelijkheid. De bal kwam uiteindelijk bij Wouter die met een diepe bal Tim aan speelde. De (Duitse) grensrechter vlagde echte voor buitenspel. Uit een inworp van Anko, die door Tim prima op de borst werd aangenomen, was het Hendrik die het vanaf een meter of 17 probeerde met een hard schot. Het schot miste echter precisie en ging naast.

Vlak voor rust kreeg ONR dé kans om op 3-1 te komen en zo met een iets dragelijker ( voor zover mogelijk ) te gaan rusten. Een prima bal van Jelmer op Tim lijkt via door een boogbal van Tim in het doel te gaan. De bal draaide net voor de doellijn weg en Hein zag zijn tikje tegen de bal net door het been van inglijdende doelman van DZOH gekeerd worden. Na een snelle aanval van DZOH kregen de gastheren een corner. De corner ging over Harmen heen en DZOH speler kreeg een niet te missen kans en schoot tot ontsteltenis van ONR de 4-0 binnen. Een goeie corner van Hendrik kwam niet bij Hans zodat er met een 4-0 stand werd gerust.

ONR probeerde direct na de hervatting van de 2e helft stand een beter aanzien te geven. Na een mooie actie van Hendrik was het Jelmer die vanuit de 2e lijn zijn schot net naast het doel zag gaan. Ne een kleine 10 minuten kreeg Hans de volgende kans na een goede 1-2 met Hendrik. Het harde schot van Hans kwam echter tegen de lat. Als DZOH na een snelle goed lopende aanval weer een goede kans krijgt is het gelukkig Wouter die de bal voor de doellijn weg poeierde.

Na 20 minuten werd Anko gewisseld. Voor hem kwam Danel in het veld en daardoor moest Sander een linie zakken. Amper een minuut later werd de bal door DZOH hard en laag voor gegeven maar de inzet verdween gelukkig voor ONR net naast het doel van Harmen. Een goede aanval in de 74e minuut mondde uiteindelijk uit in een corner voor ONR. De corner van Hendrik kwam terecht bij Hans die de 4-1 ( 74.) scoorde. ONR kreeg vrij snel erna nog een prima kans op de 4-2 maar na een goeie actie van Tim werd de bal net gemist door Hendrik.

Met nog een dikke 10 minuten te spelen kwam Leon in het veld voor Tim. Leon kreeg direct een prima kans na een mooie actie maar jammer genoeg werd zijn kans gekeerd door de keeper van DZOH. Dan lijkt het duel uit te gaan als een nachtkaars ware het niet dat in de 85e een DZOH speler binnen de 16 meter te val werd gebracht en de, goed leidende, Duitse leidsman naar de stip wees. DZOH’er Stroeve schoot onberispelijk de 5-1 binnen. Blessuretijd kwam er verder niet waardoor Bram net niet binnen de lijnen kon komen.

Helaas voor ONR werd het dus een teleurstellende middag in Emmen. Het leed werd nog enig sinds verzacht door de nagekomen belofte van DZOH om ons prima in de watten te leggen na de wedstrijd! Dit had alles te maken met de vertraging van DZOH bij de eerste wedstrijd bij ONR. Nogmaals dank hiervoor voor de goede ontvangst en de afsluitende 3e helft bij DZOH!! Ook is het volgende nog het vermelden waard: Rob van Baak kwam op de fiets naar Emmen om ONR aan te moedigen!! Helaas ging Rob in de rust weer terug naar Roden. Alle overige supporters ook bedankt voor de steun.

Aanstaand weekend is ONR1 vrij. De eerst volgende wedstrijd is op zaterdag 5 april als ONR de nummer 2 van de stand Klazienaveen ontvangt op het sportcomplex aan de Hullenweg in Roden. Aftrap is dan om 14:30.

De opstelling was: Harmen Uffels, Wouter Bloemendal, Harmjan Poel, Hein Luinstra, Anko vd Knaap (65. Danel Strijker), Sander Ottens, Rens vd Knaap, Jelmer Fierstra, Tim vd Meulen ( 78. Leon Schievels), Hans van Tamelen en Hendrik “koekoek” Rozema. Bank bezetting: Tim Graafsma en Bram Gootjes.