09.09.2013 13:24 Leeftijd: 291 days

DRENTHINA – ONR

Afgelopen zaterdag begon dan eindelijk de competitie voor ONR1. Het betrof een uitwedstrijd tegen titel kandidaat Drenthina. Een zware opgave dus voor ONR. De ploeg uit Emmen bewees vorig jaar al erg goed te kunnen voetballen. Dit jaar is de ploeg verjongd. Maar met Stefan Holties als gevaarlijke spits, Mark Lubberts als creatieve middenvelder en ervaren rot aanvoerder Boersma staat er een aardig fundament bij Drenthina. ONR kreeg in de warming-up al met een tegenvaller te maken: Rens bleek te veel last te hebben van zijn liezen. Doordat het hoofdveld van Drenthina aangetast bleek door engerlingen moesten we uitwijken naar een bijveld van Drenthina.

Voor ONR dus de zware opgave om deze wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten. Al in de openingsfase van de wedstrijd kregen de Emmenaren een vrije trap aan onze rechterkant van het veld. De bal werd met een mooie trap in onze 16 gebracht en aanvoerder Bas Boersma van Drenthina kopte de bal naar de grond en langs Harmen: 1-0 (4.). ONR probeerde direct er wat tegenover te stellen. Met een goeie combinatie tussen Hein en Tim vd M lukte dat ook aardig maar de verdedigers van Drenthina stonden hun mannetje en maakten de aanval onschadelijk.

Een diepe bal van Tim Graafsma op Tim vd M ontaarde, na een overtreding op Tim vd M, in een vrije trap voor ONR. Met een mooie trap van Tim vd M ging de bal over de muur van Drenthina heen maar de bal miste snelheid en de juiste richting want hij kwam recht in de armen van de keeper terecht. Met een goed uitgespeelde counter van Drenthina kwamen de Emmenaren daarna op een 2-0 voorsprong door een goal van spits Holties ( 20.).

Een minuut later mocht Danel een vrij trap nemen. De bal kwam terecht bij Tim vd M. De omhaal beloofde heel wat maar de bal verdween naast de goal. Drenthina bleek sluwer en doortastender dan ONR. ONR moest met vechtlust proberen het te tij te doen keren. Voor rust kreeg Bram met een vrije bal nog een mogelijkheid maar de bal werd door de Emmer verdediging weggekopt voordat Mitchell bij de bal kon komen.

Zo’n tien minuten voor het rustsignaal komen de Emmenaren er weer uit. Door een prima loop actie van Camiel wordt erger voorkomen. Even later greep Jelmer, met een prima sliding op de bal, in bij een aanval van Drenthina en gaf daarmee een corner weg. De bal werd goed weg gewerkt door de verdedigers van ONR en de scheidsrechter floot niet veel later voor de rust.

In de rust werd Tim Graafsma vervangen door Harmjan. ONR startte feller in de 2e helft en dat moest ook wel om iets tegen de Emmenaren over te stellen. Een corner werd in de 52e minuut nog wel weg gekopt door Jelmer maar twee minuten daarna verloor Jelmer zijn duel het schoot werd nog gekraakt maar niet goed opgeruimd en middenvelder Tom Brinks van Drenthina was eerder bij de afvallende bal en shoot de 3-0 in net ( 54.). Een aanval van Drenthina dwingt Frank er toe een hoekschop weg te geven. De corner werd door Harmjan en Jelmer opgeruimd. In de 65e minuut kreeg ONR toch nog een goeie kans. Na een combinatie tussen Frank en Hendrik werd de bal voor gegeven maar helaas kon Hein net niet op tijd bij de bal komen en de bal ging voor het doel langs.

Een minuut later werd Danel gewisseld voor Sander en niet veel later Mitchell voor Leon. Na een interceptie van Drenthina op het middenveld kwam Mark Lubberts in bal bezit en hij rondde zijn solo doeltreffend af : 4-0 ( 73.). Een twee minuten laten maakte Frank ongelukkig hands in onze 16 en kreeg ONR ( alwéér) een penalty tegen. De elf meter werd verzilverd door spits Stefan Holties van Drenthina: 5-0 (75.). Harmen voorkwam met een goeie redding tien minuten voor tijd nog erger waarmee een grotere afstraffing ONR bespaard bleef. ONR heeft gevochten voor wat het waard was maar het had jammer genoeg nauwelijks een kans tegen goed spelende ploeg uit Emmen. Met een 5-0 nederlaag keerden we weer terug naar Roden.

De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd aanstaande zaterdag tegen CSVH. Aanvang is zoals gewoonlijk om 14:30 op het sportpark aan de Hullenweg.

We bedanken de mee gereisde supporters voor de steun!!

De spelers waren: Harmen Uffels, Camiel Gerlach, Tim Graafsma (46. Harmjan Poel), Hein Luinstra, Frank Bokdam, Danel Strijker ( 66. Sander Ottens ), Jelmer Fierstra, Bram Gootjes, Mitchell “Churandy” Schievels (72. Leon Schievels), Tim “Thea” vd Meulen en Hendrik “kwajong” Rozema. Bank: Rens vd Knaap ( lies blessure )