08.03.2014 19:26 Leeftijd: 111 days

de Griffioen 2 - ONR 2, 2-5 (rust 2-2)

De 11 van ONR nemen punten mee naar Roden!

Op een prachtige en zonnige zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de Griffioen op het programma. Net als twee week geleden konden we beschikken over exact 11 spelers. Vooraf wisten we dat het een lastige uitwedstrijd was. Een wedstrijd van de nr 4 tegen de nr 11. Voor Hans weer een makkelijke wedstrijd. Vooraf de spelers op de juiste plaats zetten en verder het team naar de overwinning coachen. Geen lastige keuzes van wissels vandaag. Bij gebrek aan een keeper wilde Michel het doel wel verdedigen. Zo stonden alle spelers dan op de juiste plaats in het veld. Dat iedereen goed was neergezet bleek wel tijdens de wedstrijd. ONR mocht aftrappen en had zeker het eerste deel van de wedstrijd het heft in handen en de controle over de wedstrijd. In de 20e minuut mocht de Griffioen een corner nemen. Met een beetje geluk draaide de bal het doel in, 1-0. ONR zette nog een tandje bij en zo’n 10 minuten later gaf Jasper een prima pass op Marnix. Hij wist op zijn beurt de bal op Matthijs te spelen. Matthijs wist met een uitstekend schot de bal het doel in te schieten, 1-1. Niet lang daarna was het Matthijs die de bal op Marnix speelde. Nu was het Marnix die de bal het doel in wist te schieten, 1-2. Vlak voor rust kreeg de Griffioen een penalty. Deze werd binnen geschoten, zodat er met een 2-2 stand gerust kon gaan worden.

Vaak is een doelpunt vlak voor rust een flinke tegenvaller. Niets bleek nu minder waar. Het eerste kwartier van de tweede helft was er wel een wat beter de Griffioen. De mogelijkheden die ze kregen werden echter ver over of naast geschoten. Onze vier verdedigers stonden hun mannetje en speelden zeer geconcentreerd. Ook op het middenveld en voorin werd gestreden om iedere bal. Langzaam wist ONR het initiatief weer te nemen en de controle over de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Binnen een paar minuten wist ONR uit te lopen naar een 2-4 voorsprong. Doelpunten van Rolf en Matthijs. Je merkte dat de Griffioen het hoofd steeds meer liet hangen. Zo’n kwartier voor tijd was het Marnix die de voorsprong nog verder wist uit te bouwen, 2-5. De griffioen wist nog wel terug te komen tot 3-5. Duidelijk was al wel dat de drie punten mee zouden gaan naar Roden. Zo wist ONR 2 belangrijke punten aan hun totaal toe te voegen. De overwinning was meer dan verdiend. De spelers verdienen een groot compliment waarop ze met z’n elven hebben gestreden en gevoetbald.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Marum. We hopen dan met dezelfde strijd en instelling weer punten bij te kunnen schrijven aan het totaal.

Opstelling: Michel Kremer, Robbert Jan de Jonge, Rolf Postma, Nick Pathuis, Jasper Klein, Gert Jan Dam, Erik Kloosterman, Jelte Teitsma, Matthijs Dijkema, Sander Cazemier, Marnix Troudes