06.11.2013 21:26 Leeftijd: 233 days

De bal wilde niet tussen de palen

De bal wilde maar niet tussen de palen

Van tevoren zouden ze ervoor getekend hebben: ´slechts´ met 1-0 verliezen bij de huidige nummer drie van de competitie. Toch verliet ONR B1 zaterdag het drassige veld met een kleine kater. De hele wedstrijd lang hadden de mannen in oranje gevochten als leeuwen en weerstand geboden aan de op papier sterkere Tolbert-Leek combinatie. Een aantal keer was ONR zelfs dichtbij een doelpunt, maar de bal wilde maar niet tussen de palen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat TLC ook een paar keer de bal vlak voorlangs of naast het doel van keeper Ward Hopmans zag rollen.

Assistent-leider Rik Nienhuis, bij afwezigheid van coach Danel Strijker de dirigent vanuit de dug-out, maakte optimaal gebruik van de mogelijkheid door te wisselen. Alle wisselspelers kregen speeltijd. Nienhuis haalde zelfs tot tweemaal toe spelers tijdelijk naar de kant, om de gemoederen te bedaren en rust in het spel te krijgen. Deze taktiek was succesvol tot negen minuten voor het einde. De rechtsvoor van TLC kreeg net een paar tellen te lang de tijd om voor te zetten. De voorzet werd verlengd, werd nog wel weggetikt door Ward, maar belandde nét onder de lat in het doel van ONR.

Hoewel ONR nog fanatiek in de aanval ging, lukt het niet meer om de verdiende gelijkmaker te scoren. Het belangrijkste resultaat van deze wedstrijd is dat de ploeg veerkracht en doorzettingsvermogen heeft laten zien en hopelijk aan zelfvertrouwen heeft gewonnen.

Komende zaterdag komt runner-up Drachten op bezoek in Roden en kan ONR opnieuw laten zien dat het geen enkele ploeg hoeft te vrezen, zelfs niet de sterkste ploegen in deze competitie.