09.11.2013 21:04 Leeftijd: 230 days

CSVH 3 - ONR 2, 6-5 (rust 2-3)

Doelpuntenfestijn

Met een ruime selectie kon de reis naar Hoogkerk gemaakt worden. ONR bleek deze middag de meest voetballende ploeg te zijn en CSVH uiteindelijk de meest scorende.

Vanaf het begin van de wedstrijd probeerde ONR voetballend de kansen te creëren. Het was na zo’n 12 minuten spelen dat CSVH een vrije trap mocht nemen ivm een terugspeelbal op de keeper. Ondanks dat ongeveer het hele team in het doel stond wist CSVH de bal in het doel te krijgen, 1-0. ONR bleef de aanval zoeken en kreeg een corner. Vanuit deze cormer werd de bal verspeeld en wist CSVH een snelle counter te plaatsen, 0-2. Zo stond ONR binnen een 20 minuten op een onnodige achterstand. Het had nog meer kunnen zijn, gelukkig wist Peter te redden. Caza wist de achterstand te verkleinen. Vanaf eigen helft nam hij de bal mee. Hij ging recht op het doel af, ondanks het hinderen door de keeper wist hij ONR terug te brengen in de wedstrijd, 2-1. ONR zag zijn kans schoon en bleef al combinerend de mogelijkheden zoeken. Na een half uur spelen moets Marco vervangen worden door Jeroen. Hij nam de positie op het middenveld van Anko over die een linie naar achteren schoof en verder speelde als centrale verdediger. Kort hierna kreeg ONR de kans op de gelijkmaker. Deze wisten we echter niet het doel in te krijgen. CSVH bleef loeren op de snelle uitbraken. Gelukkig waren de spelers voorin niet altijd even scherp in de afronding. Zo’n 5 minuten voor de rust wist Jeroen de bal te veroveren. Hij ging uitstekend door en wist de bal bij Marnix te krijgen. Deze speelde Caza aan die niet nadacht en de bal strak het doel in schoot, 2-2. Niet lang daarna wist Marnix de bal te veroveren. Hij speelde Matthijs aan die de 2-3 op het scorebord wist te zetten. ONR was weer helemaal terug in de wedstrijd.

Na rust kwam ONR minder goed uit de starblokken. Binnen 20 minuten verspeelde ONR 4x de bal en wist CSVH uit te breken en te scoren. Zo keken we weer snel tegen een achterstand van 6-3 aan. Wanneer je in zo’n korte tijd 4 doelpunten weggeeft doe je iets niet goed. Zeker wanneer het ook niet nodig is. ONR bleef wel het betere voetbal op de mat leggen. Matthijs wist met een uitstekend schot de achterstand terug te brengen tot 6-4. ONR bleef het geloof en de inzet houden voor een beter resultaat. Een kwartier voor tijd was het Marnix die wederom Matthijs wist te vinden. Deze maakte zijn 3e doelpunt van deze middag, 6-5. ONR probeerde om in het laatste kwartier in ieder geval de gelijkmaker te maken en CSVH bleef loeren op snelle uitbraken. Beide wisten echter niet meer te scoren, zodat de eindstand een teleurstellende 6-5 bleef.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Fc Grootegast 2

Opstelling: Peter Rusch, Gert Jan Dam (’70, Lars v/d Vlugt), Marco Fokkema (’30, Jeroen Westra), Jasper Klein, Jelte Teitsma, Erik Kloosterman, Camiel Gerlach, Anko v/d Knaap, Matthijs Dijkema, Sander Cazemier (’65, Michel Kremer), Marnix Troudes