30.04.2015 09:58 Leeftijd: 70 days

Klazienaveen - ONR


Met nog 3 wedstrijden te gaan, zijn nog niet alle beslissingen onderin de 2e klasse J gevallen. ONR staat op een P/D plaats, maar wil zich toch graag direct handhaven in de 2e klasse. Vol goede moed, na een goede trainingsweek, reisde ONR vanmiddag met de bus af vanuit een druilerig Roden richting Klazienaveen. Weersvoorspellingen gaven aan, dat het tijdens de wedstrijd droog zou zijn, dit bleek te kloppen. Inmiddels kan ONR een volwaardig 'team' geblesseerden opstellen. Tel daarbij op de 'wereldreizigers' en dat verklaart dus de zorgen voor Rien / Harm om iedere week weer een representatieve selectie op papier te krijgen. Met de inmiddels een vierde keeper, Frits, werd er deze middag gestart. Bernard was vanmiddag de verdienstelijk vlaggende assistent.

ONR begon goed aan de wedstrijd, maar had door een slippertje in de eerste 30 seconden ook zo maar op achterstand gezet kunnen worden. Gelukkig werd er slecht ingeschoten en de bal wordt naast gemikt. Even later was het wel raak aan de andere kant. Een diepe bal op Janko, wordt ineens terug gekaatst op Hans, die op zijn beurt de bal ineens meegeeft aan Hendrik, die zich op rechts in de zestien vrij speelt en beheerst de 0-1 (3) binnenschiet.

Klazienaveen wordt goed onder druk gehouden en ONR zoekt snel de diepte, Klazienaveen heeft in deze periode wat spaarzame speldenprikjes, maar zijn duidelijk niet goed ingesteld op het spel van ONR. Janco, die zijn rentree na lang blessureleed maakte wordt op links de diepte ingestuurd, geeft voor en de bal wordt gemist door 2 inkomende ONR's. (18) Spelbeeld blijft onveranderd, wederom een diepe bal, nu op Hans, helaas schiet de bal op het nog gladde hobbelige veld door. (21) Hendrik gaat op avontuur door de defensie van Klazienaveen en bied Frank een schotkans, de bal gaat voorlangs (23). Het thuispubliek mort, Klazienaveen heeft nog kans op nacompetitie, maar moet wel de punten blijven pakken. De ploeg komt er niet aan in deze fase. Wederom uit een diepe bal op Hans, ontstaat de 0-2, Hans speelt direct Lart in, die haalt eens lekker uit met een schuiver in de rechterhoek. (28) Uit een vrije bal wordt Janco de diepte ingestuurd, zijn actie levert niets op, hij mikt naast. (30). Even later is het Hans, die na zijn assists nu voor eigen succes gaat, slalomt door de defensie en schiet de bal hoog in de rechterhoek 0-3. (32)

Klazienaveen zet hier weinig tegenover, af en toe komt men eruit, maar wordt door het blok van ONR steeds goed opgevangen. Volgende moment, we schrijven 34e minuut, een vrije bal op 30 meter, recht voor de goal, Janco legt aan, en schiet snoeihard over. Hierna zakt ONR wat in, men probeert met rondspelen, het spel te blijven maken, hetgeen niet lukt. Ineens is daar Klazienaveen, die met een aantal voorzetten vanaf rechts voor gevaar in de zestien zorgt. Een kopbal na een strakke voorzet van Hans vanaf de linkerkant wordt door Janco maar net over gekopt. Dit had de wedstrijd definitief op slot gegooid. Zoals vaker dit seizoen, een slap momentje aan ONR zijde. Klungelig uitverdedigen, en niet adequaat ruimen, zorgt ervoor dat er een voorzet vanaf de achterlijn op de lange spits gegeven kan worden, die kopt de 1-3 binnen bij de kansloze Frits. (43) Klazienaveen ruikt bloed en zet aan, een aantal vrije trappen en corner leveren niets op, rust 1-3. Zoals al werd verwacht kwam Klazienaveen meer opportunistischer spel uit de kleedkamer. De lange bal werd continue gehanteerd, dit resulteerde in aantal kansen, maar leverde niets op voor de gastheren.

 

Nick is in de rust wegens blessure vervangen door Tim G. ONR probeert het spelbeeld te breken, maar dit lukt niet echt. Klazienaveen gaat harder de duels in, en deelt meer uit. ONR heeft geen antwoord hierop. Een lange bal op de linkerkant wordt door de verdediging niet goed ingeschat, Bloemberg komt aan de bal en passeert Frits 0-2 (59) Op hetzelfde moment is Janco leeg gespeeld en moet worden vervangen door Tim vd M. Een rommelige fase met veel spelonderbrekingen volgt. Camiel en Harm maken veel meters, om iedereen weer op te lappen. Het publiek kan dit maar slecht verteren. Klazienaveen wisselt voor nog opportunistischer spel, een creatieve middenvelder en spits erbij. Hein raakt geblesseerd na een charge op de bal. Randje zestien meter, scheids geeft vrije trap. Hein weer opgelapt. Bloemberg achter de bal, schiet de bal bekeken in korte hoek, Frits probeert te klemmen i.p.v. stompen en het is 3-3. (79) Een domper van jewelste, ONR kan de rug niet meer rechten. Probeert met man en macht in ieder geval het puntje mee nemen naar Roden.

Scrimmage op middenveld (82), Hans raakt geblesseerd aan achterhoofd. Wordt toch weer opgelapt. Enkele minuten later is het toch over, Hans eraf Maxim erin (88). Door de vele spelonderbrekingen worden er enige minuten extra speeltijd toegevoegd. ONR probeert, Klazienaveen slaagt ook niet in het maken van een goal, zodat een 3-3 eindstand wordt bereikt. Een wedstrijd met 2 gezichten wordt besloten met één punt. Het hadden er eigenlijk 3 moeten zijn. Overigens is dit pas het 1e gelijkspel voor ONR deze competitie. Gelukkig zijn de resultaten op de andere velden gunstig zodat ONR toch met een goed gevoel terug naar Roden reist. Complimenten aan het hele team voor de instelling en spelopvatting vanmiddag.

Dit doortrekken naar volgende week waar de cruciale wedstrijd uit en tegen Rouveen wacht. Naast de vaste kern supporters, hopen we op veel extra support.

De opstelling was: Frits, Wouter, Hein, Jeroen, Frank, Nick (46. Tim G.), Bram, Lart, Hans(88. Maxim), Hendrik, Janko (79. Tim vd M)

Uw verslaggever deze middag, Jan Uffels.


ONR website sponsoren

Website sponsoren

De website wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. 

Kijk op de pagina sponsoren voor meer informatie.