Thijs Tinga
Janco de Boer
Nathan Veenstra

De bal ging tegen de lat en paal - 23/05/15

Vandaag was de laatste wedstrijd van het seizoen. We speelden deze keer in gele shirts, want de tegenstander Oranje Nassau Groningen heeft dezelfde kleuren als ONR. We maakten al snel de 1-0, gemaakt door Tieme. Toen scoorde de tegenstander: 1-1. Daarna scoorde ze nog een keer: 1-2. En toen ook nog een keer: 1-3. Later scoorde Tieme weer met een mooie actie: 2-3. Toen was het even rust. Daarna scoorde Sebastiaan de 3-3. Maar daarna scoorde de tegenstander weer: 3-4. Het werd heel spannend want de bal ging tegen de lat en paal. En daarna scoorde Sebastiaan nog een keer: 4-4. Het was de laatste wedstrijd die Joris ging fluiten: bedankt! Einde.

- we sterk aan de wedstrijd begonnen?

- Stijn aan het begin van de wedstrijd de bal in de korte hoek schoot?

- de jonge scheidsrechter meestal niet zelf zijn beslissingen nam?

- een van de spelers van de tegenstander hem alles influisterde?

- de tegenstander wel met 3 verschillende soorten shirts speelde?

- dit betekent dat er jongens uit hogere teams meespeelden?

- dit 3 jongens waren die anders in de hoofdklasse uitkomen?

- wij ondanks dat heel lang met 0-1 voor hebben gestaan?

- wij toch met 5-1 verloren hebben?

- wij best teleurgesteld waren na afloop van de wedstrijd?

- we heel hard gewerkt en sportief gestreden hebben?

- we volgende week er gewoon weer voor gaan?

Foto's oefenwedstrijd - 11/04/15

(Verslag Tycho volgt nog)

We dachten dat het een moeilijke wedstrijd werd en dat werd het ook - 04/04/15

Oranje Nassau E1 7-2 ONR E1

We moesten zaterdag tegen de koploper: ON oftewel ONG, Oranje Nassau Groningen. We dachten dat het een moeilijke wedstrijd werd en dat werd het ook. We begonnen goed omdat we veel kansen kregen en 1 ging er in. Want ik schoot naar het doel, naar de keeper. Hij ging tegen de keeper aan en Tieme schoot hem in de rebound er in: 1-0. Daarna scoorden hun wel twee keer. Rust. ON scoorde nog een keer. Maar wij gaven niet op en Tieme maakte zijn tweede in de wedstrijd. Maar de tegenstander kwam in actie, en ze scoorden nog 4 keer. Eindstand 7-2.

Groeten, Joris

Gelukkig konden we weer eens op gras spelen - 28/03/15

ONR E1 - Helpman E2  1-2

Zaterdag 28 maart moesten we thuis spelen tegen Helpman. Gelukkig konden we weer eens op gras spelen. Zoals de meeste wedstrijden dit seizoen begonnen we niet scherp genoeg aan de wedstrijd en kwamen we op achterstand. De laatste 10 minuten van de eerste helft kwamen we wat beter in ons spel en werden we steeds gevaarlijker. Daarom gingen we met een goed gevoel en vertrouwen de rust in.

Nadat we een aantal goeie afspraken hadden gemaakt begonnen we uitstekend aan de tweede helt en lag de bal met goed voetbal en een hele mooie aanval al binnen 5 minuten in hun doel. Vervolgens gingen we ook door en hadden we kansen op meer doelpunten. Maar het lukte ons niet om te scoren en zoals heel vaak gebeurt scoorde de tegenstander uit een counter.

Helaas lukte het niet meer de gelijkmaker te scoren, ondanks 2 grote kansen die we nog kregen in de laatste minuten.

Gijs Bak

We denken er maar liever niet meer aan - 13/03/15

We moesten deze dag uit tegen Velocitas E2. Aan het begin van de wedstrijd dachten we nog dat we deze wedstrijd wel konden winnen. We kregen een mooie kans aan het begin, maar na 4 minuten scoorde Velocitas. In de minuut daarna scoorden ze al weer en stonden we achter met 2-0. We kregen nog wel wat kansen, maar Velocitas speelde goed. Toch kwamen wij ook af en toe wel terug. De verdediging van Velocitas was goed. Sebastiaan en Janco kregen nog wel wat kansen, maar de schouderduwen van Velocitas zorgden ervoor dat er niet gescoord werd. Stijn had nog een afstandsschot, maar de keeper ving hem. Toen het rust werd stonden we met 8-0 achter.

In de tweede helft ging het wel ietsje beter, maar hadden we soms ook pech. Gijs had een paar mooie reddingen. Stijn kreeg een harde bal tegen zijn hoofd en Joris ging met een zere knie eruit. Het was wel duidelijk dat we niet meer zouden kunnen winnen. We hebben de wedstrijd met 12-0 verloren. We denken er maar liever niet meer aan.

Een wedstrijd op Sebastiaans verjaardag - 07/03/15

Zaterdag 7 maart moesten we de eerste veldwedstrijd van de voorjaarscompetitie thuis spelen tegen Actief E3. Het was de verjaardag van Sebastiaan en hij had nieuwe voetbalschoenen gekregen. We hadden er alle vertrouwen in dat we een goede wedstrijd zouden spelen.

De eerste 10 minuten was Actief beter en scoorden ze ook: 0-1. Daarna kwam ONR in het laatste kwartier van de eerste helft terug.

Na de rust was ONR sterker en daar maakte Joris gebruik van door een bal over de keeper heen te schieten. De keeper maakte een foutje en toen kwam de bal in het doel terecht: 1-1! ONR bleef goed spelen. Het was een spannend stukje van de wedstrijd. Helaas kwam dat niet tot nog een goal en eindigde de wedstrijd in een gelijke stand.

Van Tieme

Jarig en nieuwe schoenen
Bedankt voor de wedstrijd

Stevige pot! - 13/12/14

SJO HJC - ONR: 6-4

De laatste wedstrijd van dit jaar speelden we uit tegen de Haulerwijkse Jeugd Combinatie. Het was een stevige pot, HJC had in de 2e minuut al gescoord. Daarna scoorden wij weer en toen was het 1-1. Toen ging het zo snel dat je het niet kon geloven. Ik was steeds mijn man kwijt en dus kon ik hem niet dekken, toen scoorden ze 2 doelpunten door mij en dus waren we een beetje kansloos, maar wij scoorden ook. Met moeite gingen we door en uiteindelijk was de wedstrijd afgelopen. We hebben dus 6-4 gespeeld.

Van Thijs

Een spannende wedstrijd - 06/12/14

Op 6 december, na een leuke Sinterklaas, moesten we spelen tegen GOMOS. Thijs deed een mooie poging maar de bal ging over het doel. Daarna had Gijs een mooie redding. Helaas werd het daarna 1-0 en zo gingen we de pauze in. Na de pauze schoot Tieme het naar een 1-1; alle kansen lagen weer open. Toch wist Gomos te winnen bij een corner en werd het 2-1. Het was een spannende wedstrijd.

Groeten van Joris

ONR E1 tegen Actief E3 - 29/11/14

Binnenkort staat hier het verslag van Stijn.

De ranja ging er goed in - 06/09/14

Na 3 bekerwedstrijden te hebben gespeeld, die vooral beschouwd kunnen worden als oefenpotjes tegen té sterke tegenstanders, was het zaterdag 6 september tijd voor een wedstrijd tegen ONR E2. Deze vriendschappelijke wedstrijd bleek zijn naam in alle opzichten eer aan te doen. Er werd sportief gestreden om de winst. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Het ongelukkige E2 kwam vlak voor de rust via een eigen doelpunt op een 1-0 achterstand. De rust werd op het veld doorgebracht. Mede door het warme weer ging de ranja er goed in.

In de tweede helft wist ONR E1 nog een doelpunt te scoren. Van beide kanten bleef de inzet groot en werd er goed gevoetbald. Dankzij het prima keepwerk van de keeper van E2 bleef de stand 2-0 in het voordeel van ONR E1.

Volgende week gaat voor beide teams de competitie dan echt beginnen. Veel succes mannen!

Direct in de aanval en dat ging goed - 13/09/14

Hoewel de spelers van E1 goed hun best hebben gedaan tijdens de bekerwedstrijden, ging E1 er nu echt voor. De competitie is gestart. Be Quick E4 stond thuis op het programma. Direct in de aanval en dat ging goed. Al snel in de wedstrijd zorgde Thijs voor de eerste goal, en niet veel later viel er eentje door Stijn. Hierna leek Be Quick wat grip te krijgen op het spel van E1, maar gelukkig had E1 Gijs op doel staan en stonden de lat en de paal goed mee te verdedigen. Toch lukte het Be Quick te scoren. Vlak voor rust maakte Tieme, met een slim balletje over de keeper heen, de voorsprong weer groter naar 3-1. Na de rust had E1 duidelijk de smaak te pakken er werd de voorsprong snel uitgebreid naar 5-1 door doelpunten van Tieme en invaller Janco. Na nog een doelpunt van Be Quick werd er nog een keer gescoord door Nathan en werd de eindstand door Tieme bepaald op 7-2. Op naar de volgende wedstrijd!

Goeie winst - 27/09/14

Het was een mooie zonnige ochtend, maar ONR E1 kon niet genieten. Ze moesten voetballen tegen Grootegast. Maar het vervelende was: ze hadden geen wissels, dus ze moesten veel energie sparen. De wedstrijd is al begonnen. ONR staat klaar, starten maar! Al snel kwamen er kansen en werd het 1-0 door Sebastiaan. Maar Grootegast kwam terug met 1-1, en daarna 1-2 door een corner. En ONR vond dat niet goed en maakte 2 doelpunten door Tieme en daarna nog 1 door Stijn en ONR dacht: eentje kan nog wel. Dus kwam Tieme alweer in actie en scoorde! Rust.

En daarna werd er weer gescoord door Tieme. Maar toen kwam Janco, en Janco schoot net over. Toen waren de kansen van ONR weg, dus Grootegast kwam in actie: 6-3. En nog 1! Toen werd er gefloten. Dat was een spannende wedstrijd, maar goeie winst. Eindstand 6-4.

Groetjes van Joris

Roden ging er toch met de winst vandoor - 04/10/14

Zaterdag 4 oktober moest de E1 weer vroeg voetballen. Om 9 uur werd er gespeeld tegen Roden E2. De eerste goal werd gemaakt door ONR, helaas was het in het verkeerde doel. Maar in de rust stond het alweer 2-1 voor ONR door twee goals van Tieme. Na een spannende 2e helft ging Roden er toch met de winst vandoor. Het was een mooie wedstrijd die helaas verloren werd met 2-3.

Groeten, Janco

Bedankje van Tycho - 06/10/14

Tijdens een gymles op school brak Tycho, een van onze verdedigers, zijn scheenbeen. Hij kan nu een paar weken niet met ons meedoen. Gelukkig is Janco bij ons in het team gekomen en kunnen we met een compleet team de wedstrijden spelen. Tycho, van harte beterschap gewenst. We hopen dat je er snel weer bij bent!

Tycho schreef:

Hoi allemaal,

Heel erg bedankt voor het leuke cadeau dat jullie mij hebben gegeven. Ik heb vandaag nieuw gips gekregen. Het is veel lichter. Mijn been doet niet meer pijn. Ik hoop dat ik volgende week kan komen kijken.

Groetjes van Tycho

Een goede en gelijk opgaande wedstrijd - 25/10/14

Het is zaterdag 25 oktober. Onze jongens moeten tegen Helpman E2. Het is 08.15uur, een mooie tijd om om te kleden. Lekker op tijd, klaar voor de bespreking. Maarten legt de jongens uit wat vandaag van hen wordt verwacht. Termen als "in de positie", "kort dekken" en "inschuiven" worden de jongens op de vroege morgen al meegegeven. Maar ook het Kerstboom-model komt aan bod. Dit alles om het resultaat positief te beïnvloeden.

Het is 09.00 uur, de wedstrijd begint. Na 1 minuut ligt de bal in het netje... achter Gijs, 0-1. Dat is jammer, maar binnen een minuut maakt Nathan met een koelbloedig en droog schot de 1-1. Binnen 10 minuten komt de stand op 2-1 door Tieme, op aangeven van de snelle Janco. Kort daarop hebben de jongens nog kansen op meer, maar het mag niet lukken vandaag. Ruststand 2-1 voor ONR.

Kort na rust, binnen een minuut, schiet Stijn de 3-1 binnen op aangeven van Tieme. De leiders kijken opgewekt en denken: "De buit is binnen". Nog geen 5 minuten later worden zij -en natuurlijk het trouwe thuispubliek- getrakteerd op nog een mooie aanval: Janco komt op rechts door, zet voor naar Sebastiaan, die met een subtiele voetbeweging Tieme vrij voor de goal zet, doelpunt: 4-1. Tijd voor nog meer, maar helaas. Thijs schiet van ver: strak, maar over. Sebastiaan heeft nog een mooie solo op links, maar zijn voorzet haalt het net niet. Joris haalt nog een bal weg voor onze goal. Kort voor tijd maakt Helpman de 4-2, een verdiende goal na een goede en gelijk opgaande wedstrijd.

Op naar volgende week: tegen Zevenhuizen, de koploper. Zet 'm op, jongens!!!

Zwaar verloren, maar niet getreurd - 01/11/14

Vandaag speelden wij tegen Zevenhuizen E1. Mijn neefje Christiaan speelt in dit team. Ik wilde dus niet verliezen. Gisteren kon ik er al niet van in slaap komen. We begonnen goed, we kregen gelijk een grote kans die er eigenlijk in moest. Daarna nam Zevenhuizen de wedstrijd volledig over. Ze waren echt een stuk beter als ons. Toen viel ik ook nog eens met pijn in mijn rug uit, bij een 0-0 stand. Na rust kon ik wel weer het veld in maar het ging niet lekker, het stond toen ook al 6-0. In de tweede helft kregen we nog maar twee doelpunten tegen. Zelf kwamen we ook nog een paar keer voor het doel van de tegenstander. Maar we konden niet scoren.

Eindstand 0-8; op naar de volgende wedstrijd.

Verslag van Thijs

ONR E1 tegen TLC E2 - 08/11/14

Het was een mooie, maar een beetje koude zaterdagochtend. Al in de eerste minuten was het een goal tegen. Maar in de laatste minuten van de eerste helft scoorde Joris: 1-1. Het was pauze, even rusten.

In de tweede helft ging ONR beter spelen. En Thijs scoorde: 2-1. Toen werd de wedstrijd afgefloten, net goed.

Groetjes van Nathan

In de rust vertelden onze coaches dat wij beter waren - 22/11/14

Afgelopen zaterdag moesten wij tegen GRC Groningen E3 spelen. Toen de wedstrijd begon startten beide teams even sterk. Hoewel wij in de eerste helft toch wel iets beter waren, was het helaas aan het einde van de eerste helft raak voor GRC. In de rust vertelden onze coaches dat wij beter waren, dat we genoeg kansen hadden gehad, maar dat we iets sterker op de bal moesten gaan spelen. Toen de tweede helft begon was ONR veel beter en al snel maakte ik de eerste goal voor ONR na een mooie combinatie met Sebastiaan: 1-1. Toen kwam Thijs iets later met een goede actie voor de goal. Hij schoot de bal in de kruising: 1-2! Even later ging het precies hetzelfde, alleen de bal ging onder in het hoekje: 1-3 door Thijs. GRC bleef toch doorgaan en scoorde nog een keer. Maar verder kwamen ze niet, hoewel ze nog wel wat kansen kregen. Gelukkig floot de jonge en goed fluitende scheidsrechter toen af en dat betekende 2-3 voor ONR, een mooie en ook verdiende winst voor ONR!