E3 wacht vol goede moed op overwinning

Voor een aantal van ons team voor het eerste jaar op voetbal, allemaal zijn de spelers van E3 eerstejaars E, samen voetballen met voor bijna iedereen nieuwe spelers. Dat geldt ook voor de coach die het wel leuk lijkt om zijn favoriete sport eens op een andere manier te beleven. Met hele goede moed zijn we met z’n allen aan een nieuw voetbal-avontuur begonnen. Een gemengd team, dat is zeker, jongens en meisjes, de een wat meer ervaring en de ander wat minder.

Het valt (nog) niet mee, gezien de resultaten die we als E3 dit seizoen hebben neergezet. Na een late seizoenstart en een 2-tal wedstrijden in een veel te hoge klasse, zijn we al heel snel door de KNVB lager ingedeeld. 28-0 en 24-1 zijn ook echt geen leuke nederlagen om te moeten incasseren. Vol goede moed zijn we verdergegaan in een lagere klasse en zien we ondanks nederlagen met dubbele cijfers een stijgende lijn in het voetbal en tot 29/11 een dalende lijn in de hoge uitslagen. Regelmatig komen we ook in de gelegenheid om een balletje mee te trappen en hebben we warempel zelfs al 3x gescoord dankzij Nathan en Ties. De eerste wedstrijden waren erg onwennig omdat een aantal voor het eerst op voetbal kwam en er verder bijna niet met elkaar was samengespeeld in eerdere teams. Iedereen moet dus aan elkaar wennen en het was met name even zoeken wie waar het beste/ liefste speelt. Chris en Simon zijn onze keepers, elk staan ze meestal een helft op doel en proberen zo goed en kwaad als mogelijk hun doel schoon te houden. Onze 3 dames Lieke, Marije en Anouk vormen graag het blok van onze verdediging, maar Lieke komt inmiddels ook heel goed uit de verf op het middenveld en heeft op die plek een aantal leuke wedstrijden gespeeld. Rots in het midden van de verdediging inmiddels is Hoessein die goed wordt geassisteerd door de dames. Op het middenveld laten Ties en Mathijs graag hun kunsten zien. Nathan is vooral actief in de spitspositie.

Het leuke en positieve aan deze groep is dat ondanks de grote nederlagen, het plezier en de moed om te voetballen niet verdwijnt en dat ze blijven doorgaan tot het einde. De penalty’s aan het einde zijn overigens al wel eens in ons voordeel geëindigd. Deze worden soms zeer verrassend genomen, met name ook door de meiden. Er zal dit voetbalseizoen zeker een wedstrijd komen waarbij de einduitslag  eens een keer in ons voordeel zal uitpakken. Belangrijk is daarbij dat er goed en serieus getraind wordt door de groep en dat we met z’n allen blijven geloven in een goed resultaat. Bovenal is het belangrijk dat we plezier blijven houden in het spelletje en het vooral samen blijven doen. Binnenkort gaan we lekker de zaal in en vertrouwen we erop dat we na de winterstop worden ingedeeld in een klasse met tegenstanders van het juiste niveau.

Johan Olsder

Team E3

E3 in actie tegen Be Quick. Klik op de foto's voor uitvergrotingen, bekijk meer beelden in het ONR Webalbum

Hoessein Ajel
Anouk Boonstra
Mathijs van der Weide
Chris Tiebackx
Nathan Poiesz
Marije van der Pol
Simon Buikema
Lieke Venema
Ties Olsder

KNVB programma, stand en uitslagen

Datum Thuis Uit Uitslag

Er zijn geen actuele uitslagen bekend

Pl Elftal G W GL V P DV DT PM
1 Lycurgus E7 9 9 0 0 27 72 19 -
2 Niekerk E3 10 5 2 3 17 60 32 -
3 Grootegast Fc E5 10 5 1 4 16 35 23 -
4 SJO De Held E9 9 4 1 4 13 47 50 -
5 Oranje Nassau E3 9 3 0 6 9 26 41 -
6 ONR E3 9 0 0 9 0 10 85 -

| G: gespeeld | W: gewonnen | GL: gelijk | V: verloren | P: punten |
|DPV: doelpunten voor | DPT: doelpunten tegen | PM: punten in mindering |

Datum Tijd Wedstrijd
06 jun 09:00 Lycurgus E7 - Oranje Nassau E3

ONR website sponsoren

Website sponsoren

De website wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. 

Kijk op de pagina sponsoren voor meer informatie.