29.10.2014 16:08 Leeftijd: 253 days

ZFC Zuidlaren – ONR

Afgelopen zaterdag stond voor ONR de altijd lastige uitwedstrijd tegen ZFC op het programma. Het wil voor ZFC nog niet echt vlotten dit seizoen. Met slechts 1 punt, 0-0 gelijk tegen TKB, is de ploeg onderin de ranglijst te vinden. Het speelde vorige week tegen ACV voor de beker daarin tegen verdienstelijk alhoewel de wedstrijd met 0-3 werd verloren. Maar ZFC-spits Poorta keerde weer terug van een schorsing en ONR had de betreffende bekerronde wel goed afgesloten door Sc Twijzel met 0-3 te verslaan. Uit de goede resultaten werd moed geput door ONR.

Het was ZFC dat feller en geconcentreerder aan de wedstrijd begon. Een goede aanval van de blauwhemden resulteerde in een corner voor de gastheren die door ZFCer van Weringh naast het doel van Harmen werd gekopt. Na goed samenspel van Lart en Hendrik werd Leon ingespeeld en hij haalde er een corner uit. Uit de corner van Hendrik kreeg Karsten de afvallende bal voor de voeten en hij nam de bal vol op de pantoffel en trof helaas de paal. Het volgende wapenfeit van ONR was een schot van Lart, die de bal goed kreeg aangespeeld van Bram, die door keeper Pfundt van ZFC werd gevangen.

Bij een aanval van ZFC werd door ONR slap opgetreden toen ZFC-er Lamain werd aangespeeld. Lamain gaf de bal mee aan spits Poorta en hij schoot, vanaf een meter of 15, de 1-0 ( 12.) voor de thuisploeg binnen. ONR kreeg daarna direct kansen op de gelijkmaker, maar Karsten ( schot over ) en Jelmer ( kopbal naast ) wisten het net niet te vinden. ONR zette meer druk een door goed door jagen van Tim werd de opbouw van ZFC verstoord. ONR zette goed druk en behaalde een corner. De corner van Lart werd door ZFC uitverdedigd.

De wedstrijd golfde op en neer en ONR werd wat slordiger in de passing. Een goeie diepe bal van Harmjan op Tim leverde ONR de volgende kans op , maar de poging was Tim was te slap geschoten en ging naast. De gelijkmaker liet niet lang meer op zich wachten want even later gaf Lart de bal prima voor en Jelmer kopte zo de 1-1 (26.) tegen de touwen! ONR werd slordiger in de opbouw en dat werd door ZFC- spits Poorta ( ver weg de gevaarlijkste man van ZFC ), ondanks de poging van Hein om de bal naast het doel te werken, genadeloos in de 30e minuut afgestraft: 2-1. ZFC zette nog meer aan en ONR probeerde de linies gesloten te houden om zo de 3-1 te voorkomen.

Het lukt die periode net even niet voor ONR want 5 minuten voor rust werd centrale verdediger van Weringh door ONR geen strobreed in de weg gelegd hij liet de 3-1 (40.) aantekenen. Een dikke domper voor ONR want zo werd het wel erg moeilijk om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Met hangen en wurgen werd zo door ONR de rust gehaald.

ONR kwam zeer gedreven uit de kleedkamer en kreeg al snel via de mee opgekomen Hein een goede mogelijkheid. Hein werd echter ten val gebracht maar scheidsrechter Volders beoordeelde dit niet als een overtreding en liet door spelen. In de omschakeling kwam ZFC er snel uit en kreeg het na een overtreding van Bram een vrije trap. Door een goeie ingreep van Harmen ging de bal over het doel. De daarop volgende corner ging via Jelmer over de achterlijn en dus mocht ZFC weer een corner nemen. Die corner leverde, gelukkig voor ONR, niks op. Een aanval van ONR via Tim leverde ONR een vrije trap op. Uit die vrije trap hield ONR eindelijk eens wat langer de bal in ploeg en speelde het goed rond. ZFC kwam er even niet aan te pas en ONR viel met volle overtuiging aan om de aansluitingstreffer te scoren. Een goede voorzet van Karsten werd door ZFC tot corner verwerkt en uit die corner werd Harmjan ten val gebracht maar de scheidsrechter wees niet naar de stip. ONR gaf niet op en uit een mooie vrije trap van Hendrik ( na een overtreding op de sterk spelende Leon ) belandde de bal op het hoofd van Karsten die de aansluitingstreffer voor ONR binnen kopte: 3-2 (58.)!! Het duurde niet lang voordat de marge door ZFC weer op 2 werd gezet want niet attent handelen van ONR leverde spits Poorta van ZFC een niet te missen kans op: 4-2 (60.).

ONR moest nu alle zeilen bijzetten om hier alsnog met een zo goed mogelijk resultaat weg te komen. Marco haalde Bram naar de kant en bracht Mitchell in om zo met meer aanvalskracht een doelpunt te forceren. Mitchell liet zich direct gelden en werd erg gevaarlijk voor de ZFC defensie. Een hoge bal in de 16 van ZFC werd door Mitchell op borst terug gelegd op Leon en Leon rondde beheerst af: 4-3 (66.) !!! Het werd zo een echt spannende wedstrijd waarbij het nog alle kanten op kon. ZFC probeerde de marge weer op 2 voor hun te brengen maar door goed mee verdedigen van Leon werd de bal naast geschoten. Direct daarna werd Karsten gewisseld en voor hem kwam Wouter in het veld.

Met nog een dikke 10 minuten op de klok kreeg Hein een beste kans maar meer dan een corner leverde het ONR niet op. ONR viel naar hartenlust aan en Leon werd aan de rechterkant buiten de 16 ten val gebracht en kreeg ONR een vrije trap. De vrije trap kwam voor de voeten van Ties terecht en Ties tikte, zijn eerste voor ONR, de 4-4 (83.) binnen!!! ZFC was van slag en ONR buitte dat goed uit. Een vrije trap van ZFC ging gevaarkijk voor het doel van Harmen langs en door een goed blok van Tim werd zo de 5-4 voorkomen. ZFC kreeg wel een corner en de bal werd door ZFC-er van Weringh maar net naast gekopt.

Uit de daarop volgende aanval van ONR gaf Wouter de bal diep op Leon die echter net te kort kwam om gevaarlijk voor het doel van ZFC te worden. Dan wordt Tim moe gestreden naar de kant gehaald en kwam Janco binnen de lijnen. Door goed storen van Janco werd de opbouw vanuit achteruit van ZFC nog meer verstoord. Mede daardoor had ONR steeds vaker de 2e bal. ZFC kreeg de bal niet meer weg en ONR hield de achterste linie goed op orde. Met nog een laatste krachtsinspanning zette ONR alles op alles om de volle buit in de slotfase binnen te slepen. Een diepe bal over 30 meter van Harmjan op Mitchell werd door Mitchell in 1x op de borst aangenomen en vanaf een dikke 25 meter volleerde Mitchell, alla Imbrahimovic, de bal ( zonder dat de bal de grond aanraakte!! ) in 1x in de kruising in het doel: 4-5 (92.)!!!!! Een werkelijk schitterende goal!!! Na nog eens 3 minuten extra tijd floot scheidsrechter Volders voor het einde van de wedstrijd en liet een dol gelukkig ONR en een gedesillusioneerd ZFC achter.

Door werkelijk een super 2e helft van ONR werd er tot 2x toe een achterstand van 2 goals verschil omgebogen in een 4-5 zege voor ONR. Een klasse prestatie!! Het was voor de toeschouwers een zeer boeiende en spannende wedstrijd. Aanstaande zaterdag wacht voor ONR de volgende wedstrijd. Tegenstander op sportpark “De Hullen” is dan Groen Geel uit Groningen. Alle steun van de supporters is dan welkom!!!

De opstelling was: Harmen Uffels, Ties van Wijk, Jelmer Fierstra, Hein Luinstra, Harmjan Poel, Hendrik Rozema, Karsten Bruinsma (77. Wouter Bloemendal), Lart Wolthuis, Tim vd Meulen (88. Janco vd Bergs), Leon “Thomas” Schievels, Bram Gootjes ( 61. Mitchell “Churandy is weer blij” Schievels.

Bank: Nick Pathuis