01.09.2014 17:13 Leeftijd: 311 days

Waskemeer – ONR

Na de 2 winst partijen van ONR tegen respectievelijk Helpman en Grijspkerk had ONR aan 1 punt genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Tegenstander Waskemeer ( gepromoveerd van de 5e naar de 4e klasse ) had slechts 1 punt en was hiermee uitgeschakeld voor de volgende ronde. Voor ONR was er alles aan gelegen om hier een goed resultaat te behalen om zo de volgende ronde te bereiken en te werken aan het zelf vertrouwen voor het beging van de reguliere competitie.

Op een stroef veld met te lang gras werd er om 14:00 afgetrapt. ONR liet direct al zien dat het voor de volle winst ging. Veel balbezit voor ONR was het gevolg. Beide ploegen hadden wel last van het veld ivm het te lange gras en dat kwam het spel niet echt ten goede. Een opgezette aanval van ONR met Harmjan eindigde in een corner die slecht werd verdedigd door Waskemeer maar ONR helaas geen kans opleverde. Amper een minuut later was Harmjan weer betrokken bij een prima aanval van ONR. Nadat Harmjan op de keeper had geschoten en deze de bal pardoes bij Mitchell bezorgde stond Mitchell 1 op 1 maar de bal werd te slordig naast geschoten. Uit een corner van Bram in de 6e minuut kopte Mitchell prima in maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

Waskmeer kwam nauwelijks in het stuk voor. ONR was veel fitter en scherper. De spaarzame aanvallen werden door Nick, Wouter, Ties of Harmjan onschadelijk gemaakt. Af en toe kwam Waskemeer er met geluk door maar de schoten vormden verder geen gevaar voor ONR en Harmen hield zijn doel vrij eenvoudig schoon. Na bijna 20 minuten spelen kreeg ONR via een vrije trap van Bram een goede kans op de 0-1 maar de keeper bokste de bal weg. ONR had al weer snel de bal en Waskemeer liep er achteraan. Waskemeer vocht voor wat het waard was en kreeg zowaar nog 2 erg goede kansen waarvan bij 1 Harmen redding bracht.

Uit een snelle aanval van ONR hield ONR er een inworp aan over die door Harmjan werd genomen. Hij gooide bal op het hoofd van Mitchell die de bal doorkopte op Janco en hij schoot de bal binnen: 0-1 ( 29.)!! Goed druk zetten van Bram en Leon leverde Frank de bal op en stoomde op aan de rechterkant. Het schot was hard maar niet zuiver en ging hoog over het doel. Met nog een dikke 10 minuten te gaan probeerde ONR voor rust afstand te nemen van Waskemeer. Nadat Janco, na goed voorbereidend werk van Mitchell, de kans op 0-2 had gemist, was het 4 minuten voor rust wel raak. Een vrije bal van Bram wordt diep op Leon gegeven die de bal vervolgens mee geeft aan Hendrik en hij gaf een prima voorzet die Mitchell binnen tikte: 0-2 ( 41.)! Vlak voor rust gaf Nick de bal mee aan Hendrik die vervolgen zijn tegenstander passeerde en een prima voorzet gaf op Leon die de 0-3 ( 45.) scoorde!! Zodoende werd er met een 0-3 stand gerust waarbij men niet raar had opgekeken als het 2-7 was met de rust.

In de rust moest Wouter geblesseerd afhaken en zijn plaats werd ingenomen door Camiel. Bij het begin van de 2e helft was al vrij snel duidelijk dat de pijp bij Waskemeer leeg was. ONR zette nog meer aan en Hendrik rondde een mooie solo af met een schot in de rechterbovenhoek: 0-4 (50.)! Waskemeer kon het niet meer belopen en een actie van Mitchell leverde ONR een vrije trap op die door Bram laag werd voorgegeven op Leon die half uit de draai de 0-5 scoorde (57.)!! Vijf minuten later was het Frank die met een mooie actie zijn tegenstander voorbij ging en een prima voorzet gaf op Leon die de bal hard in het doel schoot: 0-6 (62.)!!!

Na de 0-6 van Leon werd Mitchell gewisseld voor Tim die na een aantal maanden blessureleed ( knie operatie ) zijn rentree hiermee weer maakte voor ONR. Na een mooie vloeiende aanval van ONR kreeg ONR een corner die door Bram werd getrapt. De corner werd slecht door Waskemeer uitverdedigd en ONR hield de bal in de ploeg. Nadat Harmen de bal via Ties en Camiel had gekregen gaf hij een prima bal op Tim die vrij voor de keeper niet faalde: 0-7 (69.)!! Een mooie opsteker voor Tim die zo zijn rentree opluisterde met een prima goal!

ONR schakelde direct na de aftrap een tandje bij en Hendrik kwam aan de bal en met een onvervalste koekoek stuurde hij zijn tegenstander het bos in en Hendrik bekroonde deze fraaie solo met de 0-8 (70.)!!! Met nog 20 minuten te gaan was het niet ondenkbaar dat ONR met dubbele cijfers zou winnen. Een kwartier voor tijd kwam Maxim in het veld voor Frank. Maxim kreeg al snel de kans op 0-9 maar uit een voorzet van Hendrik schoor hij de bal in 1x net naast. Het spel van ONR werd iets te slordig en te gehaast. De vele kansen werden niet meer benut en zo werd de laatste poulewedstrijd in de beker met 0-8 gewonnen!!! Met 9 uit 3 en een doelsaldo van 14 voor en 2 tegen is ONR door naar de volgende ronde!! Een mooie prestatie en een goede opsteker voor het begin van de competitiestart aanstaande zaterdag thuis tegen Klazienaveen. Alle supporters bedankt voor de aanmoedigingen!!

De opstelling was: Harmen Uffels, Nick Pathuis, Wouter Bloemendal ( 46. Camiel Gerlach ), Ties van Wijk, Harmjan Poel, Hendrik Rozema, Leon Schievels, Bram Gootjes, Mitchell “Churandy” Schievels ( 62. Tim vd Meulen ), Janco vd Bergs en Frank Bokdam ( 75. Maxim Maring)