21.10.2014 21:52 Leeftijd: 261 days

SC TWIJZEL - ONR


Vanmiddag stond de bekerwedstrijd SC Twijzel - ONR op het programma, deze wedstrijd begon 5 minuten later doordat de ONR de tas met wedstrijdshirts in Roden had laten staan. (een dankjewel voor de chauffeur die de wedstrijd tas alsnog tijdig kwam brengen)

Met hulp van SC Twijzel werden er broekjes ter beschikking gesteld, waarvoor nog onze hartelijke dank. De warming-up kon 'gewoon' doorgang kon vinden, zij het in het blauwe kleur broek en een diversiteit aan 'eigen' sokken. Het in grote getale opgekomen publiek, de radio verslaggever incluis, hoopten op een goed resultaat van SC Twijzel, ook al omdat zij na het kampioenschap vorig seizoen nu weer een goede competitiestart kenden, 3e plaats momenteel.

Een vanuit de zone dekkend Twijzel had zich goed ingesteld op de voetballende kwaliteiten van ONR en hoopte op de 'foutjes' van ONR en standaard situaties om zo voor een verrassing te zorgen.

ONR liet de bal achterin goed rondgaan, maar was te slordig op het middenveld en voorin en leverde daar regelmatig de ballen in bij de tegenstander.

Deze slordigheden leverden wel wat mogelijkheden op van Twijzel, eerst door een actie door het centrum waar middels een blok en kaats ineens een speler vrij kwam, een redding van eerst Hein, daarna met de voet van Harmen (20.). voorkwam de 1-0. Even later moest Harm Jan ingrijpen ten koste een gele kaart, vanwege een beroerde bal van medespeler. (33.). Na opnieuw een actie door het centrum kon de aanvoerder van Twijzel een gevaarlijk schot afdrukken, welke vakkundig door Harmen (36.) uit de hoek werd getikt.

ONR zette daar met een paar schotjes en kopballen vanuit corners niet veel tegenover.

Rust 0-0 Na de thee een feller ONR die vanaf begin meer druk zette op het doel van Twijzel. Na een vrije trap (afzwaaier) van Hendrik (3 min), een schotje van Janko (50.), een scrimmage in het doelgebied waaruit uit 3 pogingen het net niet werd gevonden (52.).

Wilde ONR vanmiddag resultaat halen, dan moest het geduldig blijven voetballen, en de spaarzame kansen gaan verzilveren. Marco bracht achtereenvolgens Wouter in voor Harm Jan (60.), Leon voor Frank (65.).

Ook Twijzel wisselt tweemaal in korte tijd. De wedstrijd is nog steeds zonder goals. Vrije trap van Hendrik (31 min) wordt door keeper licht getoucheerd en belandt op de lat. Kort hierop wisselt Marco nogmaals, Maxim komt voor Janko (77 min), op het moment dat ONR een corner van de linkerkant neemt. 3 corners volgen achtereenvolgens, en dan uit een afgeslagen bal is daar ineens Tim die verwoestend uithaalt van de rand 16 en de 0-1 in het net schiet. (78 min).

Twijzel probeert nu te forceren, nummer 11 loopt tegen z'n tweede gele kaart aan deze middag, na een vervelende overtreding op Hein (80.). Hein kan gelukkig verder na behandeling. Wederom een vrije trap van Hendrik (85.) vanuit de rechter cornervlag, levert geen gevaar op. ONR moet de wedstrijd uitspelen, maar 0-1 is kleine marge en een ongeluk zit soms in een klein hoekje.

Vrije trap voor Twijzel. Er worden veel mensen mee voorin gestuurd, om zo de gelijkmaker erin te werken. Bal wordt afgeslagen, ONR verlegt ineens met een snelle omschakeling door het centrum het spel naar voren, Tim trekt een sprint, tikt de bal keurig rechts van de ver uit zijn doelgebied uitgekomen keeper, neemt zelf een ruime linkerbocht om de keeper, en tikt de bal in de goal, 0-2 (87.).

Wedstrijd gespeeld denk je dan. Het toetje op de taart volgt niet veel later. Vrije trap Hendrik op de rechterkant van ongeveer 23 meter. De scheidsrechter past 10 passen uit, Hendrik legt aan, en laat de 0-3 (90.) in de linkerbovenhoek krullen.

Eindstand 0-3 (92.), Twijzel kan terug kijken op een goede wedstrijd, maakt het ONR knap lastig, maar door geduldig blijven spelen en door de kansen te benutten gaat ONR verdiend naar de volgende ronde. Klasse mannen. Sponsors / Supporters van ONR, bedankt voor jullie bezoek vanmiddag, hopen jullie snel terug te zien.

Volgende week 25 oktober de wedstrijd uit tegen ZFC Zuidlaren, aanvang 14.30 uur, alle support welkom.

Opstelling ONR: 1. Harmen Uffels, 2.Nick Pathuis , 3.Ties van Wijk, 4. Hein Luinstra 5. Harmjan Poel (60. Wouter Bloemendal), 6. Hendrik Rozema, 7. Jelmer Fierstra 8. Lart Wolthuis 9.Tim vd Meulen, 10. Janco van den Bergs (77. Maxim Maring), 11. Frank Bokdam (65. Leon Schievels)

Uw verslaggever, bij afwezigheid van Bernie, Jan Uffels


ONR website sponsoren

Website sponsoren

De website wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. 

Kijk op de pagina sponsoren voor meer informatie.