12.03.2015 12:06 Leeftijd: 119 days

ONR – ZFC Zuidlaren

Onder een lekker voorjaarszonnetje begon ONR aan de wedstrijd. ZFC blijft altijd een lastig te bespelen tegenstander. Beide teams staan op een plek waarbij ieder punt welkom is. Tijdens de warming-up raakte Harmjan geblesseerd en kon helaas niet spelen. Zo stond er zowat een heel elftal aan spelers aan de kant. De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor ONR. Het won meer duels en creëerde een handvol kansen. Na goed voorbereidend werk van Patrick werd Hans in stelling gebracht en zijn schot werd gepareerd door keeper Pfundt van ZFC. Een solo van Bram leverde voor ONR weer een prima kans op de 1-0, maar na een 1-2 met Hans werd het schot van Hendrik geblockt met een corner als gevolg. De corner werd goed voor gegeven en dat leverde ONR nog een corner op. Nadat ONR nog 2 corners mocht nemen was het Hendrik die een hard schot van hem over zag gaan.

Ook ZFC kreeg in het begin een prima kans maar Danny redde prima op een kopbal van ZFC. Het leek er op dat ONR de score zou openen maar uit een corner van ZFC was het Jos Lamain die score opende voor ZFC: 0-1 (16.) Na een goede actie van Bram ( die het flink op zijn heupen had ) , kwam Patrick aan de bal en gaf een prima pass op Hans die zijn schot gekeerd zag worden door ZFC keeper Pfundt. Het niveau van de wedstrijd zakte daarna ook flink weg en beide ploegen snakten naar de rust.

Nadat Karsten de bal had onderschept op het middenveld en een goede pass gaf op Patrick, verdedigde ZFC de bal slecht uit waarna Hendrik handig zijn tegenstander de bal ontfrutselde en met een mooie actie zijn man voorbij ging. De doelpoging van Hendrik ging helaas over het doel. ONR bleef op gaan naar de gelijkmaker en goed doorjagen van Lart en Hein leverde ONR al weer snel balbezit op. ZFC gaf 2x een corner weg en de corners van Hendrik werden uiteindelijk opgeruimd door ZFC. Hans kreeg nog een prima kans maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in keeper Pfundt van ZFC. Zo leek het dat beide ploegen met een 0-1 stand gingen rusten. Ware het niet dat ZFC vlak voor het rustsignaal nog een vrij trap kreeg te nemen. De vrije trap bereikte ZFCer Jos Lamain die Danny voor de 2e keer kansloos liet: 0-2 (45+2). En vlak daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

In de rust werden de puntjes nog op de i gezet en het was voor ONR nog zeker geen verloren zaak. Bij de uitwedstrijd tegen ZFC werd immers nog een 3-1 achterstand omgebogen in een 4-5 overwinning. Met dat gegeven ging ONR dan direct vanaf de aftrap van de 2e helft op zoek naar de aansluitingstreffer. En dat leverde al snel een vrije trap op voor ONR. De vrije trap van Lart belandde helaas in de muur en werd door ZFC uitverdedigd. Een paar minuten later kreeg ONR weer een vrije trap en met dit keer Hendrik achter de bal. De vrije trap passeerde de muur van ZFC maar was een simpele prooi voor keeper Pfundt van ZFC.

Gedurende de 15 minuten daarna was ONR de iets betere partij. Alleen kwamen er weinig kansen. Zo gaf Wouter de bal in de 60e minuut goed voor maar Hans en Patrick kwamen niet bij de bal doordat ze goed verdedigd werden. In de 65e minuut werd Bram naar de kant gehaald en kwam Tim vd Meulen voor hem in het veld. Niet veel later kreeg ZFC een vrije trap aan de rechterkant net buiten de 16. De bal leek zo de linker kruising in te gaan maar werd prima door Ties van de lijn weggekopt.

Vlak erna kreeg ZFC’er Poorta de uitgelezen kans op 0-3. Hij kon, na slordig verdedigen van ONR, door en kwam 1 op 1 te staan met Danny. Danny bleef echter prima op de been hij voorkwam de 0-3. ONR had het in die fase even lastig. Na een goeie bal van Jeroen op Tim, ging Tim richting de 16 meter om zo Hans in stelling te brengen. Hans nam de bal goed aan en hij speelde de bal naar Patrick die zijn schot voorlangs zag gaan. Na bal verlies van ONR op het middenveld leek ZFC op 0-3 te komen, maar de 3e goal van ZFC speler Lamain werd afgekeurd wegens buitenspel. ONR kreeg nog een paar kansjes maar de grootste kans werd door Hans naast gekopt na een prima voorzet van Patrick. Helaas geen punten voor ONR. De verschillen zijn vanaf plek 7 ( Drenthina met 23 punten ) tm de 13e plaats ( Loppersum 17 punten ) zo klein dat er nog van alles mogelijk is. Het is zaak voor ONR om snel weer 3 punten bij te kunnen schrijven!!

Aanstaande zaterdag speelt ONR1 wederom een thuiswedstrijd. Het betreft dan een inhaal duel uit de 2e periode. Tegenstander is dan Fc Meppel. Alle supporters bedankt voor de aanmoedigingen! We hopen komende zaterdag weer op veel supporters langs de lijn!

De opstelling was: Danny Blaauwwiekel, Wouter Bloemendal, Ties van Wijk, Hein Luinstra, Jeroen Westra, Lart Wolthuis, Karsten Bruinsma, Patrick Kemker, Hans van Tamelen, Bram Gootjes ( 65. Tim vd Meulen ), en Hendrik Rozema.

Bank: Tim Graafsma, Nick Pathuis en Harmen Uffels.