10.12.2014 19:10 Leeftijd: 211 days

ONR - SC Rouveen


Nadat ONR de uitwedstrijd tegen DESZ jammerlijk had verloren, was afgelopen zaterdag Rouveen de tegenstander. Rouveen had 14 punten voor aanvang van de wedstrijd en ONR 15. De ploeg van trainer Berry Mulder presteert erg wisselvallig dit seizoen. Uit de laatste 6 wedstrijden behaalde de ploeg 8 punten waaronder 2 verrassende gelijke spelen tegen DESZ en Noordscheschut. Om een gaatje te slaan met de onderste regionen en aansluiting te behouden met de top 5 moest ONR dus winnen.

ONR begon gretig aan de wedstrijd. Na een onderschepping van Wouter, speelde Wouter Hendrik aan die er een corner uithaalde. De corner van Lart kwam gevaarlijk voor het doel van Rouveen maar de keeper plukte de bal uit de lucht voordat Mitchell gevaarlijk kon worden. Door een blessure van een Rouveen speler moesten de gasten al na 6 minuten hun eerste wissel toepassen. ONR bleef goed bij de les en creëerde 2 goeie kansen, Karsten en Jeroen zagen hun schoten niet tot doelpunt gepromoveerd worden, en had ook een veldoverwicht.

ONR bleef de aanval zoeken en een diepe bal van Jelmer kwam bij Leon terecht die de bal voorgaf en het was Mitchell die helaas net naast kopte. De volgende kans voor ONR diende zich al weer snel aan. Lart ontving de bal van Wouter en gaf een mooie pas om Leon die vervolgens Mitchell bereikte; het harde schot van Mitchell ging rakelings naast. Zodoende bleef het nog 0-0 na bijna een kwartier spelen. Een weer prima actie van Hendrik leverde weer een goeie kans op voor Mitchell en de boogbal van Mitchell, werd nog wel getoucheerd door een verdediger van Rouveen, belandde nu wel in het doel: 1-0 (15.)!!

Direct vanaf de aftrap veroverde ONR al weer snel de bal en na een solo van Leon leverde het geen doelpunt op. Rouveen had tot dan toe nog geen enkele poging op het doel van Harmen ondernomen. De eerste poging was een vrije trap in de 19e minuut die ruim over het doel van Harmen werd gekopt. Rouveen kroop wat meer uit hun schulp. Na een snelle aanval kregen de gasten een corner, door toedoen van Jeroen die uitstekend mee verdedigde, en de corner werd goed door Harmen gepakt. Een overtreding van ONR betekende dit keer een vrije bal aan de rechterkant van het veld. De vrije trap werd de 16 ingespeeld en werd slap uitverdedigd waardoor de rebound weer de 16 werd ingespeeld en Rouvener Poolman de bal in de lange hoek schoot: 1-1(23.).

ONR ging weer snel op jacht naar de 2-1 en het was Lart die met een hard schot probeerde de doelman te passeren, maar zijn schot ging naast. Rouveen probeerde er snel uit te komen maar door goed storen van Leon verspeelde de verdediger van Rouveen de bal aan Leon en oog in oog met de keeper faalde Leon niet: 2-1 (30.)!! Maar 5 minuten later stond het al weer 2-2 (35.) door Rouvener Poolman omdat ONR even niet goed stond in de verdediging. De laatste kans in de eerste helft voor ONR was een vrije trap van Lart net buiten de 16, de goed door de keeper werd gepareerd. Zodoende gingen beide teams met een 2-2 ruststand aan de thee.

 

De thuisploeg kwam goed uit de kleedkamer en een goede poging van Jeroen, na goed voorbereidend werk van Hendrik en Mitchell, werd ternauwernood door de keeper gekeerd. De sterk spelende Jeroen gaf Hendrik een goeie kans en de keeper voorkwam ,ten koste van een corner, de 3-2 voor ONR. ONR probeerde de aanvallen goed op te bouwen. Harmjan paste op Frank en Frank gaf een mooie diepe bal op Leon die vervolgens de keeper omspeelde en de bal in het lege doel tikte: 3-2 (50.)!!

Rouveen probeerde het nog wel maar verder dan een corner en een vrije trap kwamen ze niet. Dan moet Mitchell helaas geblesseerd van het veld en voor hem kwam Maxim binnen de lijnen. Maxim kreeg al na 5 minuten de kans op de 4-2 door goed door te gaan. Lart zette veel druk op de keeper en Maxim werkte de bal uiteindelijk op doel maar een verdediger van Rouveen voorkwam jammer genoeg voor Maxim de 4-2. Maxim viel sterk in want even later stuurde hij Leon weg in de diepte en Leon draaide vakkundig weg maar hij gleed uit en maakte daarbij hands.

Rouveen werd toch nog gevaarlijk: een laag schot op doel werd door Harmjan voor de lijn weg gehaald ten koste van een corner. De corner werd goed door Jelmer uitverdedigd. Bij Rouveen was na deze poging het geloof helemaal weg en de verdedigers van ONR kregen weinig meer te doen. ONR probeerde uiteraard nog de 4-2 te scoren om zo de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Een goede voorzet van Wouter kwam bij Jeroen aan en de poging van Jeroen verween naast het doel.

Harmen bracht nog 1x redding voor ONR door een schot van Rouveen tot corner te tikken en daarna pakt hij keurig de hoge voorzet uit de lucht. Dan wordt de moegestreden Jeroen naar de kant gehaald en komt Tim Graafsma voor hem in het veld. Een mooie aanval resulteerde in een corner voor ONR en na een scrimmage voor het doel ging de poging van Maxim via een speler van Rouveen over de achterlijn zodat ONR weer een corner mocht nemen. De corner kwam gevaarlijk voor en nadat de poging van weer Maxim weer gekeerd was Karsten er als de kippen bij en hij scoorde de 4-2 (88.)!!! ONR speelde de wedstrijd vakkundig uit en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was de overwinning een feit.

Door deze goede en terechte overwinning heeft ONR nu 18 punten. ONR kan a.s zaterdag, als het op bezoek gaat bij The Knickerbockers, bij winst dus door de 20 punten grens breken. Alle supporters zijn welkom! Aanvang is 14:30 op TKBello bij het Zernikecomplex.

De opstelling was:

Harmen Uffels, Wouter Bloemendal, Jelmer Fierstra, Harmjan Poel, Frank Bokdam, Hendrik Rozema, Karsten Bruisma, Lart Wolthuis, Mitchell “Churandy” Schievels (60. Maxim Maring), Leon “Thomas” Schievels en Jeroen Westra (85. Tim Graafsma)

Bank: Nick Pathuis.

Tot volgende week!!!

C-Ya!

Bernie.


ONR website sponsoren

Website sponsoren

De website wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. 

Kijk op de pagina sponsoren voor meer informatie.