26.11.2014 19:49 Leeftijd: 225 days

ONR – Noordscheschut

Na de 0-1 bekerwinst bij de Heracliden ( doelpunt van Tim vd Meulen ) vorige week, moest ONR afgelopen zaterdag het opnemen tegen het goed presterende Noordscheschut. De gasten willen zo spoedig mogelijk terug op het niveau wat ze vorig seizoen verlieten. De voorhoede van Noorscheschut scoort veel en regelmatig in elke wedstrijd. Een zware opgave dus voor ONR, die de tweede periode graag willen presteren, om zo mee te blijven doen in de bovenste helft van de ranglijst. En jammer genoeg moest ONR het, onder andere, zonder Mitchell stellen vandaag. Churandy was iel.

Scheidsrechter Post uit Leeuwarden liet de ploegen al voor half 3 het veld opgaan, zodat strak op tijd werd afgetrapt, door pupil van de week Nathan Veenstra ONR E1, die de bal mooi in het netje achter keeper Zinger schoot.

Een strijdlustig ONR begon voortvarend aan de wedstrijd en zette vroeg druk op de tegenstander, die er eigenlijk helemaal niet uitkwamen de 1e 15 minuten. De eerste de beste aanval over rechts van Koster werd daarna wel meteen door spits Kiekebelt tot 0-1 (16.) verwerkt. ONR bleef vanuit de organisatie voetballen, maar was niet bij machte het veldoverwicht continue te behouden. Vijf minuten na de tegengoal brak Bram door, na een goeie pass van Tim, en hij gaf een scherpe voorzet op Leon maar hij kon net niet afronden. Het spel ging op en neer, en na ongeveer een half uur spelen kreeg Lart een schietkans vanuit een voorzet van Tim, helaas levert ook deze kans geen goal op.

Kort voor rust kreeg Noordscheschut een corner, maar Hamen pakt deze. Even later een vrije schop (42.) voor ONR door Lart, maar dit is een makkie voor keeper Zinger. Even niet opletten in de defensie bij ONR, speler Bouwman van Noordscheschut mag zomaar aannemen in de zestien en Harmen kansloos laten, 0-2 (43.). Met deze stand gingen de beide ploegen aan de thee.

Iedereen verwachtte dat de wedstrijd gespeeld was, maar zo dacht ONR er niet over. De mouwen werden nog eens opgestroopt, na de thee en peptalk, en de gasten werden bestreden, in de duels, in de verdediging. Zo ontsnapt Wouter aan een gele kaart na 10 minuten in de 2e helft van de goed fluitende scheidsrechter Post. Een mooie steekbal in de diepte werd door de eigen ONR aanvallers teniet gedaan(57.). Jammer dit had een kans moeten opleveren. ONR zette nog maar weer eens aan en Hendrik en Tim lieten zich veel zien op hun kant en braken regelmatig door maar het leverde ONR verder geen kansen op.

Inmiddels al weer een 25 minuten onderweg in de 2e helft, gaat ONR scoren vandaag vraagt het publiek zich af, ja dus, na een scrimmage in de zestien voor de goal maakt Hendrik de 1-2 (70.), de assist kwam van Bram!! Er werd even na de 1-2 gewisseld voor nog meer druk in de voorste linie: Maxim kwam binnen de lijnen voor Bram. ONR probeert de 2-2 te forceren, maar het is Noordscheschut die laat zien hoe je om te gaan met verkregen ruimtes. Gelukkig straften ze vanmiddag niet alle kansen af. De volgende wissel is Janco die komt voor Leon, die veel heeft gegeven. ONR blijft hoge ballen pompen, maar het centrum van Noordscheschut heeft veel lengte en ervaring en blijft gemakkelijk overeind.

Vijf minuten voor het eindsignaal kreeg ONR nog een prima kans op de 2-2: op een meter of 23 vrije trap voor ONR. Janco gaat achter de bal voor een snoeihard schot, maar deze gaat over de goal van Zinger. Het blijft nog 1-2. Dan een uitbraak over links, Nick grijpt de tegenstander vast en krijgt het enige geel van de middag (89.), de vrije trap werd door Harmen gepakt. Blessure tijd breekt aan, Harmjan heeft zich al een paar keer voorin laten zien, maar helaas zonder resultaat. Lange bal van Harmen, schiet ver door op de helft van Noordscheschut, maar helaas kan keeper Zinger redding brengen voordat Maxim, die een goede invalbeurt had, bij de bal kon komen. Dan net voor het eindsignaal een uitbraak van Noordscheschut, er is veel ruimte, en dat wordt door Koster goed gezien, en hij maakt dan ook de 1-3 (93.). Er werd niet meer afgetrapt want scheidsrechter Post floot direct voor het einde van de wedstrijd.

Een strijdvaardig ONR collectief heeft vanmiddag laten zien dat men iedere tegenstander kan bestrijden, maar in de afronding van de kansen nog kan leren. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen DESZ uit Zwartsluis op het programma. We hopen dan in Zwartsluis veel ONR supporters te mogen begroeten!

De opstelling was: Harmen Uffels, Nick “NiPa” Pathuis, Wouter Bloemendal, Jelmer Fierstra, Harmjan Poel, Hendrik Rozema, Bram Gootjes (72. Maxim Maring.), Lart Wolthuis, Leon “Thomas” Schievels (79. Janco vd Bergs), Tim vd Meulen en Frank Bokdam.