14.10.2014 14:34 Leeftijd: 268 days

ONR – LOPPERSUM


Na de 2 voorgaande winst partijen moest ONR het afgelopen zaterdag opnemen tegen Loppersum. Om de aansluiting met de middenmoot te behouden moest er gewonnen worden van Loppersum. Loppersum had tot dan toe nog maar 1x gewonnen en wel met 3-0 van Drenthina en ONR had met 2-0 van Drenthina verloren dus ONR was zich er wel van bewust dat Loppersum wel degelijk goed kan voetballen.

ONR ging voortvarend van start. Kort na het beginsignaal gaf Wouter de bal diep op Karsten die de bal voorgaf. Loppersum kreeg de voorzet van Karsten niet weg en Hein veroverde de bal en gaf prima voor op Janco die wel raad wist met de kans en na 56 seconden de 1-0 voorsprong op het scorebord zette!! Hein had nog de kans om al binnen 5 minuten voor de 2-0 te kunnen zorgen maar zijn doelpoging ging voorlangs het doel. Nadat Wouter goed door ging op de rechterkant gaf hij een mooie voorzet op Hendrik maar bracht de keeper van Loppersum redding.

Loppersum werd redelijk zoek gespeeld en liep van het kastje naar de muur. Dat leidde al snel tot enkele spijkerharde overtredingen van de Lopsters. Dit koste 3 spelers dan ook prompt een gele kaart, waarbij 1 van geluk mocht spreken dat het bij geel bleef na een keiharde overtreding op Karsten. Bij balverlies van ONR kwam Loppersum er razend snel uit maar Jelmer bracht redding door de bal voor de doellijn weg te poeieren. Hij kwam hierbij niet bepaald zachtzinnig in aanraking met de doelpaal…. De 2 corners die het Loppersum opleverde, leverden verder geen kans op.

Een aanval van Loppersum werd goed door Jelmer verdedigd ten koste van een corner. De corner werd weer prima door ONR uitverdedigd en ONR hield de bal goed in de ploeg. Het leidde uiteindelijk tot een hard schot uit de 2e lijn van Hein wat naast ging. Loppersum stelde er tot de 40e minuut weinig tegen over. De 2 vrije ballen van hun waren niet ( vangbal Harmen en schot over ) gevaarlijk en ONR had weinig te duchten. Nadat een poging van Janco dmv een vrije trap op niets was uitgelopen, kreeg Loppersum in de slotminuut van de 1e helft een uitstekende kans na een goeie aanval maar de inzet spatte op de lat uiteen waardoor er met een 1-0 stand werd gerust.

 

Tijdens de rust werd Wouter gewisseld voor Ties. Het was Loppersum dat de beste start aan het begin van de 2e helft had want onoplettendheid in de ONR defensie zorgde ervoor dat Loppersum al in de 48e minuut op 1-1 kwam. ONR stelde binnen 10 minuten na de gelijkmaker orde op zaken. Bram werd geen strobreed in de weg gelegd en hij gaf een prima pass op Leon die zijn tegenstander uitspeelde en vervolgens met een droge knal de 2-1 (54.) liet aan tekenen!

Na een kwartier spelen was het Lart die de bal oppikte en goed door ging. Hij gaf de bal prima voor en de inglijdende Janco kwam net te kort om de 3-1 binnen te werken. De volgende kans kwam op naam van Harmjan die na een ouderwetse “Poel solo” zijn schot net over het doel van Loppersum zag gaan. De bal werd door Loppersum alweer snel ingeleverd en met een uitstekende dieptepas van Hein op Bram kwam vrij voor het doel te staan en hij faalde niet en schoot de 3-1 (65.) binnen!!! Een minuut later leek het na een 1-2 tussen Leon en Hendrik 4-1 te worden maar voorkwam de keeper van Loppersum erger.

De 2e wissel van ONR vond plaats in de 68e minuut: Janco verliet het veld en Tim vd Meulen kwam hem vervangen. Nadat Lart de bal veroverde speelde hij Bram in en Bram gaf een prima voorzet op Ties die hij jammer genoeg naast het doel werkte. Met nog een dik kwartier te gaan paste Marco de laatste wissel toe door Karsten naar te kant te halen en Frank in te brengen. ONR ging door op jacht naar de 4-1 en Leon had de 4-1 op zijn toen hij 1 op 1 met de Lopster keeper kwam te staan. De inzet van Leon miste kracht en uit de rebound kreeg ook Tim de bal niet in het doel.

Het bleef zo erg spannend omdat ONR verzuimde om verder afstand te nemen. Loppersum zette meer en meer aan en bij een schot uit de 2e lijn, waar Harmen nog net met de vingertoppen aan zat, ging via binnenkant paal in het doel: 3-2 (81.). Het werd hierdoor net als een week eerder onnodig spannend en er ontstond zo een, net als een week eerder, spannende slotfase. Amper 2 minuten na de 3-2 kreeg Frank het op zijn heupen en hij ging er met de bal vandoor. Frank ging de 16 meter in en werd daarbij vast gehouden: penalty voor ONR. De penal werd jammer genoeg door de anders altijd trefzekere Hein hoog over geschoten.

ONR gaf het niet op probeerde uit alle macht de bevrijdende 4-2 te maken. Een sterke actie en dito voorzet van Frank leverde Leon balbezit op en speelde de bal in op Hendrik. Hendrik draaide bij zijn tegenstander weg en joeg de bal, vanaf de achterlijn, in de linkerwinkelhaak: 4-2 (86.)!! Een werkelijk prachtige goal dus en opluchting aan ONR zijde want de winst kwam nu niet meer in gevaar. Door deze wedstrijd ook in winst om te zetten heeft ONR nu 3 winst partijen op rij geboekt. ONR drukt hierdoor Loppersum nog dieper in de zorgen. De aansluiting met de middenmoot is gemaakt! De ploeg heeft nu 9 punten en dat kunnen er over 2 weken 12 worden maar dan moet er wel gewonnen worden in en tegen ZFC Zuidlaren dat tot nu toe slechts 1 punt heeft behaald.

 

Komende zaterdag speelt ONR1 voor de beker uit bij Sc Twijzel. Aanvang van deze bekerwedstrijd is 14:30.We hopen dat veel ONR supporters de weg naar Twijzel weten te vinden en dat we door naar de 2e k.o. ronde van de beker!!

De opstelling was:

Harmen Uffels, Wouter Bloemendal (46. Ties van Wijk), Jelmer Fierstra, Hein Luinstra, Harmjan Poel, Hendrik Rozema, Karsten Bruinsma (75. Frank Bokdam), Lart Wolthuis, Janco vd Bergs (68. Tim vd Meulen), Leon Schievels en Bram Gootjes.

Bank: Mitchell “Churandy” Schievels en Danny Blaauwwiekel.

Till next time!

C-Ya Bernie.


ONR website sponsoren

Website sponsoren

De website wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. 

Kijk op de pagina sponsoren voor meer informatie.