11.09.2014 11:53 Leeftijd: 301 days

ONR – Klazienaveen

Na een goede voorbereiding, 1x winst en 1x gelijkspel in oefenwedstrijden en 3x winst in de beker, is ook voor ONR1 de reguliere competitie begonnen. Vol vertrouwen begon ONR aan de wedstrijd tegen de ploeg waar ONR vorig seizoen 2x van had gewonnen. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Hendrik via een vrije trap (na een overtreding op Mitchell) een prima kans. Zijn trap was zuiver maar niet hard genoeg en dus een vangbal voor de keeper van Klazienaveen. De volgende kans was voor Janco. Na een overtreding op Hein, de scheidsrechter paste prima de voordeelregel toe, kwam de bal bij Janco terecht die de bal niet helemaal lekker raakte en zodoende voorlangs schoot. Ook Klazienaveen liet zien dat het nog steeds een goede ploeg is. Een aanval van de gasten werd na goed en snel combineren onschadelijk gemaakt door een prima verdedigende actie van Camiel. Samen met Wouter klaarde hij de klus en hield Wouter er een vrije trap aan over.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Klazienveen iets meer grip en dus ook kansen in de wedstrijd. Twee corners ( uitverdedigd door Ties en Harmjan ) en een gevaarlijke hoge voorzet, die werd door Harmen weg gebokst ), wisten door Klazienaveen niet in kansen omgezet te worden waarna ONR het heft meer in handen nam. Nadat Mitchell de bal kreeg aangespeeld door Hein, brak hij met een prima actie door de verdediging van Klazienveen. Zijn tegenstander hield Mitchell vast maar Mitchell bleef sterk aan de bal. Mitchell bleek iets uit balans te zijn gebracht en hij schoot te slap in. De keeper verwerkte de bal tot corner en de verdediger kreeg alsnog de gele kaart. Uit de daarop volgende corner kopte Mitchell helaas net over.

Na een prima aanval van ONR hield de thuisploeg er een vrije bal van Bram aan over die door Ties in de handen van de keeper werd gekopt. Vlak voor rust kreeg ONR de beste kans: een vrije trap van Bram werd door Hendrik verlengd en Mitchell kopte de bal snoeihard op de lat. Kort daarna voorkwam Harmen met een prima save dat de gasten op voorsprong kwamen. Door een vloeiende aanval kwam Hendrik in balbezit en Mitchell ging de 1-2 aan met Hein. De voorzet was net te kort voor Leon die te laat bij de bal kon komen om zo de score te kunnen openen. De laatste kans voor ONR in de eerste helft kwam op naam van Hein die goed door ging en de 16 in ging. De keeper van Klazienaveen, die een prima partij keepte tot zover, kwam snel uit zijn doel en gooide zich op de bal. En dus gingen beide ploeg met een 0-0 stand aan de thee.

De start van de 2e helft beloofde veel goeds voor ONR. Een mooie combinatie tussen Mitchell en Leon eindigde in een kluts voor het doel van Klazienaveen die ternauwernood door de verdedigers van Klazienaveen werd opgeruimd. Uit de aanval van Klazienaveen ontfrutselde Camiel zijn tegenstander de bal waardoor ONR weer kon bouwen aan een aanval. Het resulteerde uiteindelijk in een hard schot van Hendrik van 18 meter wat ook maar net over ging.

Na een onderschepping van Wouter kreeg Hendrik de bal en hij stuurde 3 man het bos in. De 4e man was net iets teveel van het goede voor Hendrik. Uit een aanval van Klazienaveen kregen de gasten een corner. Bij de corner werd even niet opgelet en Klazienavener Patrick Bloemberg schoot de bal binnen: 0-1 (51.). Vijf minuten later kreeg Mitchell, na een 1-2 met Hein, de kans op de gelijkmaker met zijn schot smoorde en werd zo makkelijk door de keeper gepakt.

Klazienaveen bleef ook goed voetballen en een hoge voorzet na een snelle aanval werd net op tijd door Hein tot hoekschop verwerkt. De corner werd goed door Wouter uitverdedigd en door een overtreding op hem kreeg ONR een vrije trap. De diepe bal van Wouter op Leon was prima maar Leon werd goed verdedigd zodat ONR geen kans hier uit kreeg. Klazienaveen bleef gevaarlijk want even later verwerkte Harmen met een mooie redding een goed schot tot corner. ONR kreeg de bal niet weg en moest daarna nog 2x een corner toestaan. Uit de laatste van die corners werd de bal naast gekopt.

Na een dikke 15 minuten spelen leek Klazienaveen er door te komen maar Bram corrigeerde dit met een overtreding volgens de scheidsrechter. Gevolg: vrije trap op 17 meter voor het doel en geel voor Bram. De vrije trap had verder geen gevolgen want de bal ging ruim over. Met nog 20 minuten te spelen werd Janco naar de kant gehaald en voor zijn plaats kwam Tim in het veld. Amper een minuut later ging een scherpe vrije trap aan alle verdedigers van ONR voorbij, maar gelukkig was Harmen attent en pakte hij de bal klemvast. Een vrije trap van Hendrik leek voor de gelijkmaker te zorgen maar de keeper van Klazienaveen, die de hele wedstrijd al een sta in de weg was voor ONR, tikte de bal maar net over de lat. Uit die corner kwam Klazienaveen er gevaarlijk uit maar Ties stond goed opgesteld en voorkwam erger.

ONR hield de bal in de ploeg en een na een voorzet van Leon op Hendrik ging de doelpoging van Hendrik maar net over. Nadat weer Hendrik, uit een vrije trap van Bram, de bal had naast geschoten via een verdediger, kreeg ONR een corner die vervolgens matig door de gasten werd uitverdedigd waardoor Mitchell de bal in de ploeg hield. Via Wouter kwam de bal terecht bij Hendrik maar zijn voorzet werd gemist door Mitchell en Tim. ONR hield lang balbezit en Ties ging goed door op het middenveld. Klazienavener ten Berge kwam dusdanig fel in op Ties in de ogen van de scheids en moest in de 79e minuut met een rode kaart van het veld. ONR probeerde alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Maar zoals zo vaak was de keeper van Klazienaveen een heuse sta in de weg. In de 83e minuut werd Mitchell gewisseld voor Hans. Hans kreeg net als Tim nog een paar goeie kansen maar gescoord werd er niet meer.

Aanstaande zaterdag speelt ONR1 de uitwedstrijd tegen Drenthina in Emmen.