06.11.2014 16:59 Leeftijd: 245 days

ONR – Groen Geel

Na de zinderde wedstrijd van vorige week tegen ZFC Zuidlaren die in de slotfase van die wedstrijd door Mitchell met een werkelijk schitterend doelpunt met beslist, moest ONR het deze zaterdag opnemen tegen Groen Geel uit Groningen.

Vorig seizoen won ONR de eerste confrontatie met 2-0 van Groen Geel. Groen Geel heeft zich op meerdere posities dusdanig versterkt. Met de ervaring van enkele voormalige hoofd- en eerste klasse spelers mag Groen Geel zich met Noordseschut, Gorecht en DESZ zich 1 van de 4 titel kandidaten noemen. Voor ONR dus een zware opgave om een goed resultaat te behalen.

Groen Geel nam al vrij snel na de aftrap het initiatief. Het resulteerde in een schot op de paal in de 3e minuut. Groen Geel speelde de bal goed rond en mede door enkele nieuwe ervaren spelers wisten ze elkaar goed te vinden. ONR gooide er een flinke portie gezonde strijdlust tegenaan om het te compenseren. De eerste kans van ONR viel in de 12e minuut te noteren. Nadat Karsten Leon had ingespeeld, schoot Leon op doel. De bal miste snelheid en werd door de keeper van Groen Geel gepakt.

Het wou even niet lukken voor ONR en bij balverlies van ONR in de 16e minuut kwam Groen Geel er razend snel uit. De aanvaller van Groen Geel kreeg knap de bal ingespeeld en schoot, via de paal, de 0-1 binnen. Groen Geel bleef aanvallend gevaarlijker dan ONR en even leken de gasten op 0-2 te komen, maar tot 3x ( redding Harmen ) toe slaagden ze daar niet in. Het laatste schot ging over het doel.

ONR kwam er ook een paar keer gevaarlijk uit. Na een pass van Wouter op Hendrik, ging Hendrik er met een solo vandoor. Hendrik ging bij de achterlijn de 16 in. Hij probeerde de keeper in de korte hoek te passeren maar zag niet dat er 2 man van ONR vrij voor het doel stonden. Het schot van Hendrik werd uiteindelijk gepareerd door de keeper van Groen Geel.

Na bijna een half uur spelen kreeg Groen Geel een vrije trap op ongeveer 25 meter recht voor het doel. De muur stond goed opgesteld maar kon niet voorkomen dat de bal in 1x in het doel zeilde: 0-2 (29.). Tien minuten voor de rust kreeg ONR via Mitchell een goede kans op de 1-2. Nadat Harmjan met een mooie dieptepas Mitchell had bereikt, kwam Mitchell vrij voor de keeper te staan. De keeper kwam snel uit zijn doel en blokkeerde het schot van Mitchell. Groen Geel ging direct daarop in de aanval en uiteindelijk was het Ties die de aanval onschadelijk maakte.

Bij het begin van de 2e helft liet Groen Geel zien dat ze niet voor minder naar Roden waren gekomen. De gasten konden immers bij winst en bij punt verlies van Noordseschut de 1e periode pakken. Rouveen stond op dat moment met 0-1 voor bij Noordsechut. Een gevaarlijk schot van Groeen Geel ging net naast in de beginfase van de 2e helft. Na 5 minuten beet ONR wat meer van zich af. Een weer mooie actie van Hendrik leverde een kans op voor Mitchell, maar Mitchell kwam net te kort om de voorzet van Hendrik in het doel te tikken.

Groen Geel schoot nog wel een paar keer in een kort tijdsbestek op het doel van ONR, maar Harmen hield in die fase ONR goed op de been met enkele prima reddingen. Na een goede combinatie tussen Karsten en Lart kreeg Hendrik weer de bal en gaf een scherpe voorzet. De voorzet werd gemist door Tim en Mitchell waardoor Groen Geel eruit kon komen.

Iets later gaf Wouter een pas op Lart die vervolgens hard op het doel van Groen Geel schoot, maar ook nu bleek Groen Geel weer over een prima keeper te schikken die het schot van Lart dan ook pakte. Een goed schot van Hein werd vlak daarna verwerkt tot corner door de keeper van Groen Geel. Na 20 minuten in de 2e helft kwam Groen Geel na een aanval door een schot in de lange hoek op 0-3. Harmjan moest met nog een dikke 20 minuten te spelen helaas geblesseerd van het veld en voor hem kwam Frank in de plaats. Groen Geel bleef goed spelen en ONR probeerde te voorkomen dat de 0-4 zou vallen. Met de volgende wissel van ONR ( Mitchell eruit en Maxim erin ) probeerde ONR zo om de 1-3 te scoren. Groen Geel hield de boel achterin bij hun goed dicht en maakte het Maxim, Tim en Leon erg lastig om het doel te vinden.

Groen Geel kreeg nog enkele corners maar wist daaruit niet te scoren. De laatste wissel van ONR vond met nog ruim 10 minuten te spelen plaats: Tim werd vervangen door Bram. Na goed samenspel van Bram en Karsten kreeg Wouter de bal en met een diepe bal werd Maxim bereikt maar hij werd helaas afgefloten wegens buitenspel. De laatste kans van ONR kwam op naam van Lart die zijn schot, na een mooie combinatie tussen Hendrik en Bram, uit de rebound, net naast schoot.

Groen Geel bleek uiteindelijk een maatje te groot voor ONR. Het won dan ook verdient en sleepte door het 1-1 gelijke spel van Noordseschut tegen Rouveen ook nog de 1e periode binnen. Wij feliciteren Groen Geel met het behalen van de 1e periode. Het zat er voor ONR vandaag niet in helaas. Aanstaande zaterdag speelt ONR de uitwedstrijd tegen promovendus Gorecht uit Haren dat het ook erg goed doet in deze competitie. Alle steun van onze supporters is dan ook weer erg welkom!!

De opstelling was: Harmen Uffels, Ties van Wijk, Wouter Bloemendal, Hein Luinstra, Harmjan Poel ( 69. Frank Bokdam ), Hendrik Rozema, Karsten Bruinsma, Lart Wolthuis, Mitchell `Churandy` Schievels ( 75. Maxim Maring ), Leon `Thomas` Schievels en Tim vd Meulen ( 77. Bram Gootjes ).