19.03.2015 14:19 Leeftijd: 112 days

ONR – FC MEPPEL

Na de goede weersomstandigheden van een week eerder, was het deze zaterdag een stuk frisser. Desalniettemin moest ONR1 het op nemen tegen FC Meppel. Het betrof een inhaalwedstrijd vanwege de afgelasting in februari. De Meppellers draaien bovenin mee maar liepen een week eerder tegen een 3-0 nederlaag aan bij de Heracliden. Die zo hun eerste punten bij konden schrijven. ONR verloor toen met 0-2 van ZFC Zuidlaren. Vandaag moest er gewonnen worden van Meppel om zo weer een beetje verder bij de onderste regionen vandaan te komen.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd zag men een nog goed ONR. Een prima bal van Hein op Hendrik bood mogelijkheden en Hendrik gaf op zijn beurt de bal weer aan Lart die een 1-2 aan ging met Hendrik. Hendrik gaf een prima voorzet en het was Tim vd Meulen die de bal naast het doel werkte. Het eerste schot op doel van Meppel was in de 11e minuut maar dat schot werd simpel gepakt door Harmen.

Een prima onderschepping van Lart leverde ONR weer balbezit op en de mee opgekomen Hein ging met de bal aan de haal. Helaas draaide Hein de verkeerde kant op en verloor hij de bal waardoor Meppel er razend snel uitkwam. Na een scherpe voorzet van Meppel, kwam de bal bij een aanvaller van de Meppellers en deze kon ongehinderd binnen schieten: 0-1 (13.). ONR was bij de aftrap totaal niet bij de les en amper een minuut later was het al 0-2 voor Meppel. ONR kreeg in de hele eerste helft geen goede kansen meer. Na een half uur moest Tim Graafsma helaas geblesseerd het veld verlaten en kwam Jelmer voor hem in de plaats. ONR probeerde nog wel voor rust de aansluitingstreffer te scoren maar gevaarlijk werd het niet voor het doel van de Meppellers en zodoende werd eer met een 0-2 stand gerust.

In de rust bleef Harmjan achter in de kleedkamer en zijn plaats werd ingenomen door Patrick. Een goeie kans van Jeroen leverde helaas geen doelpunt van hem op: zijn harde schot werd gepakt door de doelman van Meppel. Uit de tegenstoot kon Meppel op 0-3 komen maar het schot ging naast het doel van Harmen. Een goed aanval van ONR leverde een prima kans op. Nadat Lart de bal mee gaf aan Tim vd Meulen gaf Tim , na een prima actie, de bal af op Bram die maar net naast schoot.

Tien minuten later omspeelde Hendrik zijn tegenstander ging de 16 in en gaf een voorzet op Jelmer. Het schot van Jelmer was hard maar zijn inzet werd door een verdediger van Meppel, die op de lijn stond, weg gewerkt. Met nog een 30 minuten te spelen was er voor ONR nog tijd genoeg maar het kwam haast niet meer voor het doel van Meppel. Op een enkele corner na kreeg ONR geen kansen meer om deze te verzilveren. Met nog een dikke 5 minuten op de klok werd Tim vd Meulen naar de kant gehaald en kwam 1e jaars A junior Sjoerd ( competitiedebuut ! ) zijn opwachting maken. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit en ONR was onmachtig om het Meppel nog lastig te kunnen maken. Er werd echter hard gewerkt door ONR maar er lukte weinig meer. De wedstrijd leek dan ook in 0-2 te eindigen maar in de slotminuut scoorde Meppel nog de 0-3 (90+4).

Komende zaterdag reist ONR af naar Groen Geel. De wedstrijd tegen de koploper begint om 15:15 op het sportpark Corpus den Hoorn. ONR zal alle zeilen bij moeten zetten om niet nog verder achterop te geraken bij de grote middenmoot en om op die manier afstand te nemen van de onderste 4 plaatsen. Alle steun van supporters is welkom!!

De opstelling was: Harmen Uffels, Ties van Wijk, Wouter Bloemendal, Hein Luinstra, Tim Graafsma ( 30. Jelmer Fierstra ), Harmjan Poel ( 46. Patrick Kemkers ), Bram Gootjes, Lart Wolthuis, Jeroen Westra, Hendrik Rozema, Tim vd Meulen ( 85. Sjoerd Hoek ).