25.02.2015 18:55 Leeftijd: 134 days

ONR- De Heracliden

Na de verlies partijen tegen CSVH en Drenthina stond afgelopen zaterdag voor ONR een belangrijke wedstrijd op het programma: thuis tegen de Heracliden. De uitwedstrijd werd met enig fortuin met 0-1 gewonnen evenals de bekerwedstrijd door ONR. De Heracliden staan nog puntloos onderaan. Voor ONR was het zaak om te winnen om zo niet verder onderin de ranglijst weg te zakken.

ONR begon goed en zette de gasten direct onder druk. De gasten waren ook gemotiveerd van start gegaan omdat hun langdurig geblesseerde spits er weer bij was. De eerste 10 minuten waren voor ONR. De Heracliden kwamen er eigenlijk nauwelijks aan te pas en bij hun eerste echte gevaarlijke aanval was het Karsten die uitverdedigde. Niet veel later verdedigde Ties goed maar moest hij wel een corner toestaan. Die corner leverde verder geen gevaar op voor ONR. Uit de tegenstoot kreeg ONR een vrij trap die door Lart goed werd genomen. De bal kwam bij Karsten terecht die vervolgens naast kopte.

Het spel werd wat slordiger van ONR en er brak een fase aan dat er voor beide geen kansen kwamen. Pas in de 22e minuut kregen de Heracliden een kans uit een 2e lijnschot dat hoog over ging. ONR zette er een scherpe aanval tegenover maar Hans werd net niet bereikt. En zowaar kwamen de Heracliden er goed uit. De aanval werd goed opgezet door de gasten en Ties probeer te voorkomen dat de aanvaller eerder bij de bal kwam. De aanvaller van de Heracliden kwam eerder bij de bal en werkte de bal met een sliding in het doel. Maar de scheids keurde de goal af omdat de aanvaller met gestrekt been in kwam. Zo ging ONR door het oog van de naald. ONR zette nog even goed aan en via Lart kwam de bal bij Wouter die een scherpe voorzet gaf. De keeper onderschepte die voorzet ten koste van een corner. Die corner leverde ONR nog een corner op maar daar kwam geen noemenswaardige kans uit.

Met nog 10 minuten te gaan was het weer Wouter die een goede pass gaf op Hans maar Hans werd goed verdedigd. Even later een zelfde situatie waarbij Wouter weer aan de basis stond van een scherpe aanval. Het leverde ONR weer een corner op waar bij het uiteindelijk Jeroen was die de bal voorgaf, maar de keeper van de Heracliden onderschepte de bal. Vlak voor de rust zetten de gasten nog een keer aan. Harmen kwam snel uit zijn doel en haalde daarbij de aanvaller neer terwijl er nog 3 man van ONR achter stonden. Harmen kreeg rood en ONR moest met 10 man verder waarbij Harmjan op doel ging.

In de rust moest er dus het een en ander worden omgezet bij ONR. Jeroen werd gewisseld en Frank kwam voor hem in de plaats. Direct na het beginsignaal van de 2e helft ging Patrick ervandoor en hij schoot rakelings voorlangs. Even later was het Hans die een combinatie aan ging met Frank en Frank gaf de bal voor en de verdedigers van de Heracliden werkten de bal tot corner. De corner werd maar net door Ties naast het doel gewerkt. ONR zette alles op alles om snel tot scoren te komen. De Heracliden kwamen er eigenlijk niet meer uit en speelden veel te slordig om het ONR lastig te kunnen maken.

Een sterke actie van Patrick leverde ONR weer een corner op. Die weer tot corner werd verwerkt. De laatste corner van Lart leverde geen kans op. ONR bleef geconcentreerd spelen en een nadat Hans was ingespeeld in de 16 scoorde hij uit de draai eindelijk de bevrijdende 1-0 (59.) voor ONR !! ONR speelde met 10 man beter dan de 11 van de Heracliden. Amper 3 minuten later was het weer Patrick die een prima actie had en de bal goed voor gaf op Bram die de 2-0 (62.) aantekende! En ONR ging door want het was Hein die door de verdediging heen sneed en de keeper passeerde met een schot in de verre hoek: 3-0 ( 65.)!!

In de 70e minuut werd de moe gestreden Patrick vervangen door Mitchell. Mitchell kreeg al snel een uitstekende kans op de 4-0 nadat Lart een prima voorzet gaf en Mitchell de bal in de handen van de keeper kopte. Beide ploegen waren geen schim meer zoals ze de 1e helft speelden en ONR was zoals gezegd met 10 tegen 11 de bovenliggende partij. Mitchell viel sterk in en zorgde voor veel gevaar in hun 16 meter. Een prima actie van Mitchell resulteerde in weer een corner voor ONR. Uit de corner van Bram was het uiteindelijk Hans die de bal afgaf op Frank die zijn schot vanuit de 2e lijn over zag gaan. Met nog een dikke tien minuten, inclusief blessuretijd, te gaan probeerde ONR de score nog verder op te voeren. Het was Mitchell die een prima assist gaf op Bram die met een bekeken schot de 4-0 (80.) tegen de touwen schoot! Gelegenheidskeeper Harmjan had tot dan toe niet veel te doen gehad. Hij keerde nog wel een hard schot van de Heracliden maar meer noemenswaardige momenten vonden er eigenlijk niet plaats voor het doel van ONR.

Vlak na de 4-0 werd Bram bedankt voor zijn bewezen diensten en voor hem kwam Nick in het veld. Een prima actie van Nick leverde nog een corner op voor ONR die door Lart goed werd voorgegeven. ONR hield zodoende balbezit en na een prima combinatie op het middenveld tussen Hein en Karsten, kwam de mee opgekomen Nick aan de bal en met een bekeken trap plaatste hij de bal subliem in de kruising! En dat betekende de 5-0 (92.)!!

ONR hield zodoende 3 punten over aan het belangrijke duel. Voor de Heracliden is de 2e klasse net wat te hoog gegrepen. Het beschikt zeker wel over een gezonde portie strijdlust maar voetballend gezien komt de ploeg uit Uithuizermeeden te kort. Het is te hopen voor hun dat ze nog een wedstrijd weten te winnen. Dat verdient de ploeg zeker. En anders is het te hopen dat het jaar in de 2e klasse voor hun een goed fundament is om ( bij degradatie ) een stabiele 3e klasser te worden.

Aanstaande zaterdag staat er voor ONR1 weer een belangrijke wedstrijd op het programma: uit naar Loppersum. We hopen dat we dan ook weer op veel steun kunnen rekenen van onze supporters!

De opstelling was: Harmen Uffels, Wouter Bloemendal, Ties van Wijk, Hein Luinstra, Harmjan Poel, Patrick Kemkers (70. Mitchell “Churandy” Schievels ), Karsten Bruinsma, Lart Wolthuis, Hans van Tamelen, Bram Gootjes ( 81. Nick Pathuis ) en Jeroen Westra ( 46. Frank Bokdam ).

Bank: Sander Postma en Tim Graafsma.