02.10.2014 17:00 Leeftijd: 280 days

ONR – CSVH

Na de nederlaag tegen Meppel vorige week, moest ONR het afgelopen zaterdag opnemen tegen weer een geduchte tegenstander: CSVH uit Hoogkerk. ONR begon zeer fanatiek en trok al snel het initiatief van de wedstrijd naar zich toe. De eerste kans kam op naam van Ties die uit een corner van Hendrik de bal vrij kon in inkoppen maar helaas er niet de goede richting aan kon geven want de bal ging hard over het doel. Vrij vlot erna kwam ONR weer aan de bal en een met prima pas van Wouter op Leon werd ONR weer gevaarlijk. Leon wist er een corner uit te halen en de corner werd door Harmjan op doel gekopt maar ging via een verdediger naast zodat ONR nog een corner mocht nemen. Deze corner belande op het hoofd van Jelmer die geheel vrijstaand de bal tegen de touwen kopte: 1-0 (12.)!!

Na een kwart wedstrijd kreeg ONR uit een goed genomen vrije bal van Lart ( terug op het oude nest! ) de kans om op 2-0 te komen maar de bal ging aan de neus van Mitchell en Leon voorbij. CSVH kwam er af en toe uit met een snelle en scherpe aanval. Een van de aanvallen leek een kans op leveren voor de groenhemden maar de bal werd te scherp voorgezet zodat de bank van ONR weer gerust was. Bij ONR ging het steeds meer en meer draaien en bij CSVH liep het niet. De frustraties van de gasten werden steeds erger en dat kwam hun spel niet ten goede. Na een goeie aanval van ONR kwam Mitchell an de bal en hij ging vrij door op de keeper. Mitchell werd echter goed verdedigd en klemde daarbij de bal zodat CSVH een vrije trap kreeg.

Uit die vrije bal ontstond een misverstand tussen Harmen en Ties waarbij CSVH-er Honebeek dit foutje meteen afstrafte en de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1 (31.). Gedreven en met de juiste motivatie ging ONR meteen weer op jacht naar de voorsprong. Na een mooie aanval over links kwam Leon aan de bal en hij ging de 16 meter in. Leon werd onderuit gehaald binnen de 16 en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. De penalty werd door Hein onberispelijk in geschoten: 2-1 ( 33.)!!! Omdat het niet liep bij CSVH namen de frustraties van de gasten meer en meer toe en even later werd Wouter hard onderuit gehaald op het middenveld. De scheidsrechter toonde de betreffende CSVH speler de rode kaart en CSVH moest met 10 man verder.

ONR pakte het goed op en bleef geconcentreerd spelen. Via een vrije trap van Hendrik kreeg ONR de kans om voor rust nog op een 3-1 voorsprong te komen maar de bal werd helaas door de aanvallers van ONR gemist zodat er met een 2-1 voorsprong werd gerust. In de rust kreeg een wisselspeler van CSVH ook nog de rode kaart omdat hij het niet eens was met de scheids.

ONR kwam zeer gedreven uit de kleedkamer en liet dat ook zien aan het begin van de 2e helft. Via Wouter kwam de bal bij Hendrik die een goeie voorzet gaf op Mitchell maar hij kopte ook maar net naast. ONR bleef er voor waken omdat CSVH een ploeg is die nooit opgeeft. Een 1-2 van Leon leverde Frank een prima kans op maar zijn schot was te slap en werd een eenvoudige prooi voor de doelman van CSVH. Na zo’n 10 minuten verdedigde ONR slap en de bal werd voor een open doel door CSVH voorlangs geschoten. Hier kwam ONR goed weg. Met een sterk spelende Lart en Jelmer hield ONR het overwicht op het spel.

De 3-1 liet niet lang op zich wachten en na een scherpe pas van Hendrik op Leon rondde Leon koelbloedig af: 3-1 (64.)!!! ONR liet de teugels na de 3-1 wat vieren en CSVH kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Met nog 20 minuten te spelen werd Frank naar de kant gehaald en kwam Karsten voor hem in de plaats. ONR kreeg zo weer het initiatief en drong meer en meer aan. ONR speelde sterk en geconcentreerd mede ook door goed keeperswerk van Harmen, had CSVH moeite om het spel te volgen. Met nog een dikke 10 minuten werd Harmjan gewisseld voor Bram.

Een sterk spelende Leon gaf even later een prima bal voor op Karsten die vervolgens zijn schot over zag gaan. Vijf minuten voor tijd kwam Janco in het veld voor Mitchell.in de slotminuut van de wedstrijd volgde Hendrik het voor beeld van Leon en hij stuurde met een prima actie (met een heuse koekoek!!) een aantal spelers het bos in totdat hij werd gestuit buiten de 16. Het leverde ONR een vrije bal op. Met een prima save ranselde de keeper van CSVH de bal uit de rechterbovenhoek. Uit de corner had Leon nog de 4-1 op zijn schoen maar zijn schot ging naast. Niet veel later floot de scheids af en zo waren de eerste punten voor ONR1 een feit.

Aanstaande zaterdag speelt ONR1 de uitwedstrijd tegen de Heracliden in Uithuizermeden.