04.03.2015 15:51 Leeftijd: 127 days

LOPPERSUM – ONR

Met de prima winst vorige week, op de Heracliden ,op zak vetrok de selectie van ONR1 afgelopen zaterdag naar Loppersum. De selectie van ONR was aardig uitgedund mede door o.a. blessures en ziekte. Voor beide ploegen was winst noodzakelijk om zo afstand te kunnen nemen van de onderste regionen. Op een wel erg slecht veld, met het profiel van een maanlandschap, en een behoorlijke wind, werd er om 14:30 afgetrapt.

De eerste kans was voor Loppersum nadat uit een strakke voorzet de bal werd naast gekopt. Het eerste wapenfeit van ONR kwam op naam van Patrick die zijn schot gepakt zag worden door de keeper. ONR bleef de druk houden en uit een volgende aanval kreeg ONR een corner. De corner van Sander werd door Loppersum uitverdedigd zodat ONR snel moest omschakelen. Dit lukte prima en mede door het goede werk van Lart werd erger voorkomen.

Bij de volgende aanval van Loppersum was het wel raak. Een goede pas kwam bij de aanvaller van Loppersum terecht. Ties probeerde nog wel de bal weg te werken maar de bal kwam pardoes voor de voeten terecht van Lopster Rudolf Hidskes terecht die Danny kansloos liet: 1-0 ( 9.). De Lopsters waren de eerste 15 minuten de betere partij. ONR had veel moeite om de bal in de ploeg te houden en dat kwam mede door het slechte veld. Een voorzet van Loppersum werd in de 18e minuut door Hein tot corner verwerkt. De verdedigers van ONR stonden nu wel goed en de bal werd door de Lopsters over het doel van Danny gekopt.

Een paar minuten later kreeg Patrick weer een prima kans. Hij had een mooie actie in huis stuurde 2 man van Loppersum het bos in. Zijn harde schot werd met moeite door de Lopster doelman tot corner verwerkt. Uit die corner kreeg Ties een beste kans maar de keeper van de Lopsters bracht redding. Na een krap half uur spelen kregen de Lopsters een vrij trap. De bal werd goed voorgegeven en het was weer Loppersum speler Rudolf Hidskes die het net wist te vinden: 2-0 (30.). ONR probeerde nog voor rust de aansluitingstreffer te scoren maar na een goed opgezette aanval via Nick, Tim en Patrick ging het schot van Patrick helaas net over het doel. De laatste kans in de 1e helft kwam voor ONR uit een vrije trap van Lart. De bal kwam bij Bram terecht en Bram gaf de bal goed voor maar de voorzet werd door de verdedigers van Loppersum onschadelijk gemaakt zodat er met een 2-0 stand werd gerust.

In de 2e helft kwam een veel feller ONR uit de kleedkamer. Al waren de eerste 10 minuten van de 2e helft van beide ploegen erg slordig zodat er voor het publiek weinig viel te genieten. Gaande weg werd ONR wel iets beter en werd de druk op Loppersum opgevoerd. De eerste mogelijk in de 2e helft kwam pas na een kwartier spelen op naam van Frank die de bal echter over schoot na een goed opgezette aanval in samenwerking met Hans en Patrick.

Ook Loppersum kwam er nog een keer gevaarlijk uit maar Danny keepte goed en hield ONR in de race. Met nog 20 minuten te spelen kreeg Nick een goede kans na een 1-2 met Hans. Het afstandschot van Nick leek de kruising in te gaan maar door de wind zeilde de bal net langs het doel. In de 75e minuut werden Sander en Nick naar de kant gehaald en kwamen Jeroen en Harmjan voor hun in het veld. Op een paar goede acties van ONR ( o.a. van Bram en Patrick ) na kwamen er voor beide ploegen geen noemenswaardige kansen meer. Zo moest ONR teleurstellend met 0 punten de terugreis aanvaarden. Een bittere pil dus.

Zaterdag wacht de volgende wedstrijd alweer. Dan komt ZFC Zuidlaren op bezoek bij ons sportpark aan de Hullenweg. Ook Zuidlaren heeft het moeilijk gezien de stand op de ranglijst. De eerste wedstrijd werd met 4-5 gewonnen door ONR. ONR zal zeker alle zeilen bij zetten om niet verder in de gevarenzone te komen! Aanvang van deze wedstrijd is 14:30.

De opstelling was: Danny Blaauwwiekel, Tim Graafsma, Lart Wolthuis, Ties van Wijk, Frank Bokdam, Patrick Kemkers, Nick Pathuis ( 75. Harmjan Poel ), Hein Luinstra, Bram Gootjes, Hans van Tamelen en Sander Postma ( 75. Jeroen Westra ).